Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '13

 
Kategori
Haber
 

10.Yıl Marşı ile yürekler tekrar birleşti, göz yaşları sel oldu.

10.Yıl Marşı ile yürekler tekrar birleşti, göz yaşları sel oldu.
 

Çok çok alkışlandılar.


 

 

 

 

İzmir Karşıyaka Festivalinin 2 nci gününde, Atatürk kompozisyonu, güne damgasını vurdu. Atatürk'ün dans ederken görüntüleri eşliğinde vals yapan Harem Seraglio Gurubu, gösteriyi 10. Yıl marşı ile bitirdi. Baş dansçının Ay Yıldızlı kırmızı giysisi ise, büyük alkış aldı.

Ayyıldızlı İzmir Marşı, herkese inat, hançerelerden bir tufan gibi yayılarak çıkarak, İzmir'lileri mest etti. Ve de göz yaşları içinde de çılgınlar gibi alkışlandı.

"Atatürk ve Karşıyaka" konulu özel sunumu ile başlayan gecede Karşıyakalılar, Milli Mücadele ve Atatürk ile ilgili anekdotları dinlerken, gözyaşlarına hakim olmakta güçlük çekti.



Köroğlu'nun ardından sahne alan Harem Seraglio Gurubu adeta şov yaptı. Antalya'da 6 yıl önce kurulan ve Karşıyakalı Serpil Sunay'ın Sanat Direktörlüğü'nde uluslararası pek çok alanda gösteri yapan Harem Seraglio Gurubu, Karşıyakalıları büyüledi. 34 dansçının Anadolu'nun tüm renklerini sahneye taşıyan gösterisinin finali de oldukça anlamlıydı.

Gecenin sonunda Serpil Sunay'a plaket veren Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Diker, "Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak adına hepinize teşekkür ediyoruz. Muhteşem bir gösteri sundunuz. Dansın içinden gelen biri olarak hazırlıkların çok iyi olduğunu gördüm. Karşıyakalılar güzel bir gece geçirdi" dedi.

Gecenin sonunda Serpil Sunay’a plaket veren Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Diker, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak adına hepinize teşekkür ediyoruz. Muhteşem bir gösteri sundunuz. Dansın içinden gelen biri olarak hazırlıkların çok iyi olduğunu gördüm. Karşıyakalılar güzel bir gece geçirdi“ dedi.

Öte yandan, Karşıyakalılar, adım başı her yerde  festival aktivitelerine şah,it oldular. Bir fırtına gibi başlayan  fırtına, bu ikinci günde de  coşku seliyhle yer yer devam etti. Halkoyunları, konserler, kişisel sergiler, söyleşiler dinletiler, yörenin halk oyunları gibi etkenler doyumsuzdu. Çocuklar için şişme oyun parkı  çok ilgi gördü..

Konser alanında Karşıyaka Belediyesi tarafından kurdurulan, şişme oyun parkı ise miniklerin eğlence mekanı oldu. Birbirinden farklı oyuncakların olduğu alanda ücretsiz oyunlar oynayan minikler festivalin tadını doyasıya çıkarma imkanı buldu.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..