Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

11. yılda gelen mutluluk!

11. yılda gelen mutluluk!
 

Yıllardan beri ne acılar çekmişlerdi…

Acının ölçülebilen bir değeri yok! Ancak az veya çok diye anlatılabiliyor.

Koskoca 10 yıl, hep acı, hep hüzün… Bazen acının boyutu çok oldu, bazen ise hissedilmeyecek kadar az!

Hangi acı mı diyorsunuz?

Galatasaray’ın Kadıköy ziyaretlerinden sonra yaşadığı acılardan…

Evet, Galatasaray 11. yılla birlikte bu acıya bir son vermek için önce Teknik heyetini değiştirdi! Sonra tüm Galatasaraylı medya olarak toplu taarruza geçtiler! Bir haftadan beri Şükrü Saraçoğlu Stadyumuna kurulan potalara(!) önüne gelen üçlüğü gönderdi!... Her atılan üçlük tam isabetle skora katkı yaptı!

Bir haftadan beri yazılan ve çizilenlere bakacak olursak, Galatasaray'ın fark yiyeceği söyleniyordu! Galatasaraylı futbolculara bu kadar gaz vermenin semeresi dün akşam Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda beraberlikle alındı.

Maçtan önce bu maçın yüzde yüz favorisi olarak gösterilen ev sahibi Fenerbahçe, maç başlayıp, Galatasaray’ın oynadığı futbolu görünce önce afalladı, sonra kendine geldi. Fenerbahçe’nin oyunda dengeyi kurması aşağı yukarı yarım saati buldu.

Maçın ikinci yarısı tek kale geçse de, gol atmak mümkün olmadı. Bu arada Galatasaray’ın oynadığı sert futbola bakıldığında Neill’in ilk sarı kartı gördüğü ana kadar en az iki kere kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Ya bir metre geriden çıkıp kaleci ilme karşı karşıya kalan Niang’ın pozisyonuna ofsayt kaldıran yan hakeme ne demeli?

Netice itibarı ile maçın hakemi maçı yönetmekten çok, maçı berabere bitmesi için idare etti. Ne şiş yansın, ne kebap mantığı ile Galatasaray’ın normalde 9 kişi bitirmesi gereken maçı, 11 e 11 tamamlatarak, ülke futboluna gerekli katkıyı yaptı!

Gelelim 0-0 beraberlikten sonra estirilen bayram havasına! Sahi Galatasaray Kadıköy’de berabere kalınca şampiyon mu oldu? Kadıköy’de Fenerbahçe’den puan almak bu kadar önemli mi?

Ya Fenerbahçe cephesi? Adam gibi takımlarla oynanan maçın hangisini kazandı? Aykut Kocamanla estirilen yerli rüzgârı, bir türlü yelkenleri doldurmuyor! Semih, Alex’in yerine oyuna girdiğinde dakika 70’i geçmişti. Ya o zamana kadar hiçbir varlık göstermeyen Dia’ye ne demeli? Galatasaray’da kaleyi gören oyuncu şut çekerken, Fenerbahçeli futbolcular kaleyi gördüklerinde sırtlarını dönmeyi(!) tercih ettiler! Galatasaray’ın uzaktan çektiği üç şut kaleci Volkan tarafından, bir şut da Gökhan Gönül tarafından kale çizgisinden çıkartılarak olası bir mağlubiyetin önüne geçildi.

Sonuç olarak, Galatasaraylı bazı futbolcuların eski teknik heyeti sabote ettiği bu maçla görüldü!

Galatasaraylılar ‘Bayramınız’ kutlu olsun!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..