Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '18

 
Kategori
Dünya
 

11 Eylül Saldırısı'nın Bizimle Alakası Ne?

11 Eylül Saldırısı'nın Bizimle Alakası Ne?
 

İki üç yıl öncesine kadar bazı köşe yazarları tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş aşamasında ABD, İngiltere ve İsrail'in desteği olduğu iddia ediliyor ve hatta AKP'nin bir proje partisi olduğu yazılır çiziliyordu.

Bugün bırakınız proje partisi olduğunu yazmayı AKP hakkında çıt sesi çıkaran köşe yazarı kalmadı gibi bir şey, bir kaçı hariç. Onlar da Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinde yazmaktalar.

Bu iki gazete de olmasaydı demokrasiden söz etmek oldukça zor olurdu. Eleştiri gelişmeyi doğurur ve yeniliklerin yolunu açar. Tekdüze yargı yasama ve yürütme şekli demokrasi'ye uygun olmayan şekil olmakla birlikte, bu şekilde yürütülen ülkelerin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması da zordur. (Gelişmeyi gökdelen binaları ve beton yığınları üzerinde kurgulayanları bu tanımlamanın dışında tutuyorum)

Ülkemize bakıyorum ta Özal hükümeti döneminden itibaren sürekli olarak betonlaşmaya yüz tutmuş görüntüsüne devam ederken son AKP hükümetleri döneminde de betonlaşmaya devam edilmiş, betonlaşmayla birlikte terörün tırmandığını ve ülke olarak terör nedeniyle Suriye topraklarına kadar Türk askerinin girmek zorunda kaldığını görüyoruz.

Bütün bu gelişmelerden ve başta belirtmiş olduğum proje partisi iddialarıyla birlikte ve 17, yılını doldurmuş olan 11 Eylül ikiz kulelerin yerle bir edilmesi olayını alt alta sıraladığımız zaman 16, yılını dolduran AKP hükümetleri dönemi ile sentez yapmaya çalıştığımızda geçmişte bazı köşe yazarlarının Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir proje partisi olduğu iddiaları doğruluyor niteliği taşımakta.

Bilindiği gibi 11 Eylül saldırısından sonra ABD Afganistan'dan başlamak üzere tüm İslam ülkelerini şekillendirmek adına Büyük Ortadoğu Projesini başlatmış, Suriye ve Irak ülkelerinde IŞİD El Kaide PYD/PKK YPG gibi örgütleri örgütleyerek başta silah desteği olmak üzere her türlü desteği vererek son sekiz yıldır şiddetli şekilde terör olayları devam ettirmekte ve kadın çocuk denmeden insanlar öldürülmekte göçe zorlamaktadır. Şehirlerin harabeye döndürülmesi cabası.

Tek bir soru sormak istiyorum; 16 yıldır iktidarda başka bir parti olmuş olsaydı tüm yaşanananlar yaşanır mıydı?

Ben vereyim cevabını isterseniz. Yaşanırdı. Yaşırdı lakin toplumda bu denli dinci kesim (dindarları tenzih ederim) çoğalmazdı diye düşünüyorum.

Amerika bizim AB'ye üye olmamızı mı istiyor yoksa Ortadoğu İslam coğrafyası'nın parçası olarak mı görmek istiyor?

İki kere düşünelim..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..