Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '20

 
Kategori
Opera / Bale
 

11. Opera Festivali

ULUSLARARASI 11. İSTANBUL OPERA FESTİVALİ SARAYDAN KIZ KAÇIRMA İLE SONA ERİYOR

 

2009 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce yapılmakta olan ve bu yıl 19-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenerek yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilmeye özen gösterilmektedir.

 

Festivalin son etkinlikleri 26 ve 27 Eylül 2020, Cumartesi ve Pazar akşamları bir festivalin artık geleneği olarak düzenlendiği Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma“ operasının yeni rejisi ile sonlanması gerçekleşecek.

 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Caner Akın’ın sahneye koyduğu eser, klasik haline sadık kalınarak, aylardır dünya gündemini oluşturan salgına da göndermelerin yapıldığı farklı bir reji anlayışı ile seyirci karşısına çıkıyor.

Eserde, yaşanmış 1918 İspanyol Gribi salgını da konu ediliyor. “Tarih tekerrürden ibarettir” sözünün başka bir kanıtı gibi, İspanyol gribinde de bu gün koronavirüs pandemisinde yaşadığımız gibi, sosyal mesafenin, hijyenin ve maske takımının önemi büyüktü. Rejisör Caner Akın, eserde bu önemli detayları işlemekle beraber, klasik konunun en önemli unsurlarından biri olan Türklerin kin tutmak yerine merhamete önem vermesine de parmak basıyor. 

İki temsilde dönüşümlü olarak Erdem Erdoğan ve Ufuk Toker “Belmonte”, Tuncay Kurtoğlu ve Umut Tingür “Osmin”, Ceren Aydın Akkoç ve Hale Soner Kekeç “Konstanze”, Sevim Ateş ve Nazlı Deniz Süren “Blondchen”, Serkan Bodur ve Berk Dalkılıç “Pedrillo”, Selim Borak “Selim Paşa”, Adahan Cabaş ise “Çocuk” rolüne hayat verecek.

Murat Cem Orhan yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile koro

şefi Volkan Akkoç yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun da eşlik edeceği

temsillerde Tan Sağtürk de koreografiye imza atıyor.

 

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..