Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

110 Savaş pilotu istifa etti mi?

110 Savaş pilotu istifa etti mi?
 

Gün Bilen adlı karikatüristin maillerde dolaşan çalışması...


 

Başlıktaki konuya girmeden önce bir hafta içersinde 3 defa mailime düşen yandaki fotoğrafı burada paylaşmak istedim. En son bir blog yazarı arkadaşım tarafından "Çevrenizde uygun olan varsa duyurun" notuyla tarafıma gönderilen fotoğraf, haftalardır maillerde dolaşıp duruyor. Biraz da bloglarda dolaşsın diye bu fotoğrafı burada paylaştım. 
 
Diğer taraftan İki gündür halk arasında konuşulan fakat şu ana kadar medyada pek yer almayan 110 savaş pilotunun istifa ettiği konusunda bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a,  istifa eden 110 savaş uçağı pilotunun, "Olağanüstü bir durumda, harekat esnasında bazı uçaklarımızın kullanılamayacağı sonucunu doğuracağı duyumu doğru mudur?" diye sordu.
 
Oran sözlerine şöyle devam etti.
 
Orgeneral Bilgin Balanlı da dahil olmak üzere halen çeşitli gerekçelerle cezaevinde tutulan toplam 17 pilot generalin kısa süre önce yaptığı "Bu gidişle, uçağımızı kullanacak pilot kalmayacak" uyarısının ardından, Yüksek Askeri Şura Başkanı olarak bu olumsuz gidişatı durdurmak için herhangi bir girişimde bulundunuz mu, bulunduysanız sonucu ne oldu? Sicili temiz, başarılı, örnek çok sayıda üstsubay ve general/amiral hakkında yürütülen belli davaların olumsuz sonucu olarak bugün bu noktaya gelindiği şeklinde kamuoyunda oluşan değerlendirmenin gerçeklik payı nedir?
Zorunlu hizmet süresini tamamlamasının ardından, henüz emeklilik zamanı gelmediği halde istifa ederek Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ayrılan pilot sayısı 2002 yılından itibaren yıllar itibariyle ayrı ayrı kaç kişidir? Bunların kaçı F16 ve F4 pilotudur?"
 
Son zamanlarda Türk Silahlı kuvvetlerinde yaşanan gelişmeler tutuklu generaller ve subayların durumlarına tepki olarak istifa şeklinde baş gösteriyor. Donanma komutanının istifasından sonra Türkiye'de savaş pilotlarının % 15 ine tekabül eden sayının istifa yoluyla ordudan ayrılması konusunda başbakanın tepkisi merakla bekleniyor.
 
Bu arada tekrar "İyi uykular medya" demeyi de ihmal etmiyorum. 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..