Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '14

 
Kategori
Haber
 

116 kişiyle uçak, çöle düştü

116 kişiyle uçak, çöle düştü
 

ÇÖLE DÜŞEN UÇAK (GÖRSEL NETTEN)


Uçak düşmeleri bu günlerde çok arttı. Daha birkaç gün önce Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait uçak 17 Temmuz'da iddiaya göre 'bir füzenin isabet etmesi sonucu' düşmüş, uçakta bulunan 298 kişi hayatını kaybetmişti. Dün de Tayvan'da 54 yolcu ve 4 mürettebatıyla Transasia Havayolları'na ait GE222 sefer sayılı ATR72-500 tipi yolcu uçağı düşmüş, kazada 48 kişi ölmüş 10 kişi kurtulmuştu.

8 Mart'ta Malezya Havayolları'na ait bir başka yolcu uçağıyla yine havada iletişim kesilmiş,

Olayın üzerinden 4 ay geçmesine ve bütün arama çalışmalarına rağmen uçağın izine rastlanamamıştı. 227 yolcu ve 12 mürettebatla kaybolan Malezya yolcu uçağı havacılık tarihinin en büyük gizemi olarak hala sırrını koruyor.

Yeni uçak düşmesi ise: Mali’nin kuzeyinde kaybolan uçağın çöle düştüğü içinde 110 yolcu, 6 mürettebat olduğu bildiriliyor.

Teröristlere kucak açan bazı ülkelerin de bu işin içinde olduğu söyleniyor. İnsanların canına kıymak büyük bir vahşet, herkes birbirlerinin üzerine atıyor, birbirlerini suçluyorlar. Suçsuz insanları öldürmenin cezasını elbet bir gün katiller çekeceklerdir. Ölenlere Allah’tan rahmet dilerim. İşte yeni uçak kazası ile ilgili haber.

NAHİDE ÇELEBİ

Kaybolan uçaktan kötü haber: 'Çöle düştü'

Cezayir Havacılık Dairesi, havadayken iletişim kesilen AH5017 sefer numaralı uçağın Mali'nin kuzeyinde çöle düştüğünü duyurdu. MD83 tipi uçağın 110 yolcu ve 6 mürettebat taşıdığı belirtildi.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan Cezayir'e giden, Cezayir Havayolları'na ait yolcu uçağının havalandıktan 50 dakika sonra, kuleyle iletişimi kesilmişti. Cezayir Havacılık Dairesi yaptığı açıklamada uçağın 116 kişiyle Mali'nin kuzeyinde çöle düştüğünü duyurdu.

Cezayir Havacılık Kurumu'ndan bir yetkili, "Uçağın düştüğünü doğrulayabilirim" dedi. Ancak kazaya neyin neden olduğu ve uçağın nerede düştüğü konusunda detay vermedi.

AH5017 sefer sayılı uçağın bağlantının kesildiği sırada Mali'nin kuzeyinde Cezayir sınırına

yakın bölgede uçmakta olduğu belirtilmişti. Douglas MD83 tipi uçak Cezayir Havayolları tarafından, İspanyol uçak şirketi Swiftair'den kiralanmıştı.

Swifttir şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, uçakta 110 yolcu, 2 pilot ve 4 hostes bulunuyordu. Çoğunluğu Fransız yolculardan oluşan uçağın yerel saat ile Ouagadougou'dan 01.17'de havalandığı ve Cezayir'e saat 05.10'da inmesi gerekiyordu.

Şirketten yapılan açıklamada, "Mürettebattan, görüşün kötüleşmesi nedeniyle başka bir uçakla çarpışmanın engellenmesi için rotanın değiştirilmesi istendiğinde, uçak Cezayir sınırından henüz fazla uzaklaşmış değildi” ifadeleri kullanıldı. Uçağın, rotayı değiştirmesinin ardından kaybolduğu belirtildi.

UÇAKTA 51 FRANSIZ YOLCU VARDI

Burkina Faso Ulaştırma Bakanı Jean Bertin Ouedraogo uçakta bulunan 110 yolcunun uyruğunu açıkladı. Uçakta 51 Fransız, 27 Burkina Fasolu, 8 Lübnanlı, 6 Cezayirli, 5 Kanadalı, 4 Alman, 2 Lüksemburglu, 1 İsviçreli, 1 Belçikalı, 1 Mısırlı, 1 Ukraynalı, 1 Nijeryalı, 1 Kamerunlu ve 1 Malili yolcu bulunuyordu. 2 pilot ve 4 kabin görevlisinin de İspanyol olduğu açıklandı.

 

 

 

 

Açıklama: http://img3.mynet.com/1x1/white.gif

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..