Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

03 Temmuz '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

11. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı.

11. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı.
 

Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Folklor Kurumu'nun katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, İstiklal Caddesinde gerçekleşen görkemli yürüyüşüyle başladı.

11. kez düzenlenen festival dolayısıyla ülkemize gelen; Almanya, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, KKTC, Maceristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moldovya, Polonya, Portoriko, Rusya, Sierraleone, Sırbistan, Slovakya, Güney Kore, Tayland, Tayvan, Ukrayna, Ürdün, Yeni Zellanda ve Türkiye ekipleri yerel giysileri ve ülkelerinin bayrakları ile Odakule'den Taksim Meydanına kadar yürüdüler.

Folklor ekipleri yürüyüş esnasında yerel enstrümanlarıyla şarkılar söyleyip dans ettiler.

Festivali düzenlemedeki amaçlarından bahseden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu festival sayesinde binin üzerinde yabancı konuğu Büyükçekmece’de ağırladıklarını, konukların ülkelerine dönerken Türk misafirperverliği karşısında ülkelerine memnun döndüklerini söyledi.

Başkan Akgün; Bu insanların memnun dönmesinin en büyük faydası ülkemizin tanıtımı adına her birinin fahri birer Türk elçisi haline gelmesi olacaktır” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’ de eylem ve tepkisel etkinliklerin gerçekleştirildiği Taksim ve İstiklal’de bugün kültürel bir etkinliğıin yapılmasının son derece önemli olduğunu anlattı.

Şimşek; ''Bir insanın doğduğundan itibaren ekmek gibi, su gibi, kültür ve sanata da ihtiyacının olduğuna inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Festivali’nin dünya çapında ilk üçte yarıştığını ifade eden Türk Folklor Kurumu Onursal Başkanı Tahsin Öztiryaki'den sonra söz alan Folklor Kurumu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu'da Büyükçekmece festivalinin yurtdışında çok tanınan bir festival olduğunu ve amaçlarının ülke tanıtımına kültür ve sanat alanında katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Fatih Erkoç Büyükçekmece Konseri

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..