Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

12.000 Hakim ve Savcıya trafik cezası yok

12.000 Hakim ve Savcıya trafik cezası yok
 

12.000 Hakim ve Savcıya Trafikte Her Şey Serbest

Milletvekilleri ve hakim ve savcılara trafikte artık ceza kesilemeyecek ceza kesen polislerden ceza tahsil edilecek.

Biz millet olarak ayrıcalığı, bedavacılığı, bazı konularda ileri yetkilerle donatılmayı ve farklı üst bir konumda olmayı severiz. Hakim ve savcılar gibi yargının temel yapısını oluşturan ve karar verici konumdaki insanların trafikten muaf olmaları ve trafik kurallarını hiçe sayarak rahat bir şekilde hız yapabilme, hatalı sollama yapabilme ve trafikteki polisleri iplemeden dolaşabilme hakkına kavuşmaları ne kadar da sevindirici (!) bir durum onlar için. Her şey itiraz eden hakimler ve savcılar bu konuda hiç seslerini çıkarmıyorlar ve hükümetin onlara verdiği bu ayrıcalığın tadını çıkarıyorlar.

Ama hep beraber göreceğiz ki birçok hakim ve savcı bu karardan sonra aşırı hızdan, alkollü araç kullanmaktan ve diğer trafik kurallarını hiçe saymaktan (trafikte araç muayenesine gitmeyecekler, sigortalarını yatırmayacaklar vb.) sürekli olarak gündeme gelecekler. Hakimler ve savcıları referandumla az da olsa susturan hükümet şimdi de küçük bir şekerle sorunu kökünden halletti ve 12.000 x 4: 48.000 (hakim ya da savcının arabasını kullanan yakınları hariç) kişiye trafikte ayrıcalıklar tanıdı.

Bir ülkede ayrıcalıklı insan sayısı ne kadar artarsa yani ne kadar fazla sayıda elit bir grup oluşturulursa o kadar derin bir demokrasi vardır herhalde ! Sanırım ya biz demokrasiyi bilmiyoruz ya da derin demokrasiden haberimiz yok. Biz asıl demokrasiyi 2011 seçimlerinden sonra göreceğiz.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..