Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '19

 
Kategori
Astroloji
 

12/12/2019 İkizler Dolunayı!

12 Aralık 2019 İkizler Burcu Dolunayı ve Burcunuz: Hareketlilik, Odaklanma ve İş Zamanı
 
12 Aralık 2019 Saat 08:11’de İkizler burcunun 19. derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay haritasında Yay burcunun 17. derecesi 19. Derecedeki Yay Güneş ile birlikte yükseliyor. ( =İstanbul, Ankara için 21 derece Yay). Dolunay haritasında Oğlak burcunda güçlü bir stelyum (bir burçta en az 3 gezegen toplanması) görüyoruz. Bu stelyumu Oğlak burcundaki Venüs, Jüpiter, Satürn ve Plüton oluşturuyor. Güney Düğüm de Oğlak’ta olduğu için vurgu daha da kuvvetleniyor. An haritası ekonomi, beceri, üretim, para konuları, harcamalar ve iktisat ile ilgili. An haritasında özellikle Yay vurgusu ön planda olanları ve yükselen Yay’ları etkileyen bir zamanlama var. Ekonomik açıdan iyi organize olmaları gereken bir zaman. 
 
Dolunay’lar objektif farkındalık için önemli zamanlardır. Burada zıtlaşmalar ve tamamlanmalar vardır. İkizler etkisi ile hareketlilik, iletişim, sosyallik, havailik artar. Karşısındaki Yay’da gezginlik, özgürlük ve keşif ile ilgilidir. Bu zaman diliminde geziler, iletişim, sosyallik, yeni keşifler, yeni bilgiler, eğitim-öğretim hayatı ile ilgili konular, çevre ilişkileri, uzun yolculuklar, yurt dışı ile ilgili konular, ticaret, bilgi iletimi ile ilgili her türlü sektör; gazete, medya konularında hareketlenmeler olabilir. 
 
Diğer taraftan Yay burcu içsel olan, anlam ve bütünlük arayan, öğretilerle ve felsefelerle ilgili olan derinlikli bir yapıdadır. İkizler burada okuma, karşılaştırma yapma, iletişim kurma, sosyallik, dışa dönük olma, eyleme geçme ve girişimcilik ile ilgilidir. 
 
Oğlak burcunda fazla birikimli olarak görülen dolunay haritası sorumluluğu, düzenlenmeyi ve ekonomik hesaplara odaklanılan bir zamanlamayı gündeme getirebilir. 2 Aralık’ta Oğlak burcuna girecek Jüpiter, Oğlak’taki Satürn, Plüton ve Güney Düğümün yanına doğru geliyor. Sorumluluk, düzen, iş, profesyonellik ile ilgili temalar daha çok ön plana çıkarken, önceki süreçlerde yapılan bir takım çalışmaların sonuçları da kendini göstermeye başlayacaktır.
 
Akrep’teki Mars da bu süreçte yoğun bir odaklanma ve iradeyi gösteriyor. Tutku ile bağlı olduğunuz, samimiyet duyduğunuz işlerde derinleşmek ve burada başarılı olmak söz konusu. Akrep’teki Mars güçlü olmak yönünde hareketi gösterir. Yoğun mücadele ve odaklanma ile ilgilidir. Su grupları olan Yengeç ve Balık burçlarının daha çok toparlanabileceği bir zamandır. Akrepler ise bu zaman diliminde direksiyon sahibidir. Zaman onları gösteriyor. 
 
Balık’taki Neptün’ün retrodan dönmesiyle hayaller ve gerçekler arasında daha iyi dokuma yapacağınız bir dönem olacaktır. Yeni idealler, hayaller, tasarımlar ve yaratıcılıklar açısından gelişmeler oluşacaktır.  
 
Gezegen Hareketleri
 
Plüton
24 Nisandan beri retro harekette olan Plüton 2 Ekim itibarıyla Rx’ten slow (duraksama) hareketine geçti ve 4 Ekimde de S hareketi sonlanıp direkt hareketine döndü. Haritanızda hangi alana geliyorsa o alanda dönüşüm, yenilenme, tutkuların tazelenmesi söz konusu. İlgili alanda mücadele ettiğiniz konular ve önünüzü net görmek bakımından gelişmeler olacaktır.
 
Neptün
Balık burcunda ilerleyen Neptün, 21 Haziran ile 27 Kasım arasında Retro harekette olacak ve 18 dereceden 15 dereceye gerileyecek.

Uranüs
Boğa burcundaki Uranüs, 12 Ağustos 2019 ile 1 ocak 2020 arasında 2 derece Boğa’ya kadar geri harekette olacak ve yılı tamamlayacak.

Satürn
17 Eylül itibarıyla retro hareketten dönen Oğlak burcundaki Satürn, iş-güç, sorumluluk, sınırlanmalar, kısıtlanmalar, bir takım yükler ve bunları düzenlemeniz açısından yeni bir dönemi ifade ediyor.

Jüpiter
Yay burcundaki Jüpiter 11 Ağustos 2019 da tekrar ileri harekete geçti ve 2 Aralık 2019’a kadar yönettiği Yay burcunda kalacak. Ateş elementi burçlar için önemli bir zaman dönemi devam ediyor. Eğitim, kişisel gelişim, dünya görüşü, felsefeler, öğretiler, farklı kültürler, yurt dışı bağlantılar bakımından genel bir etki zamanlaması var. 
 
2 Aralık’ta Oğlak burcuna girecek Jüpiter, Oğlak’taki Satürn, Plüton ve Güney Düğümün yanına doğru geliyor. Sorumluluk, düzen, iş, profesyonellik ile ilgili temalar daha çok ön plana çıkarken, önceki süreçlerde yapılan bir takım çalışmaların sonuçları da kendini göstermeye başlayacaktır. 

Mars
19 Kasım’a kadar Terazi burcunda kalacak Mars, Akrep burcuna geçecek ve 3 Ocak 2020’ye kadar burada kalacak.  

Venüs
Venüs 8 Ekimden bu yana Akrep burcundaydı ve kasım 1’e kadar burada kalıp Yay burcuna geçti. 26 Kasım’a kadar burada kalacak ve Oğlak burcuna geçecek. 20 Aralık sabahı Kova burcuna geçene kadar burada kalacak.

Merkür
Terazi burcundaki Merkür 3 Ekim’de Akrep burcuna geçti. 31 Ekim’de Akrep burcunda geri hareketine başladı ve bu 20 Kasım’a kadar sürecek. 9 Aralık’ta Yay burcuna geçene kadar Akrep’te kalacak.
 
İlişkiler ve Kısmetler 
Özellikle an haritasında Oğlak burcundaki Venüs’ün, tam Satürn ve Plüton’un arasında kavuşum halinde olması ilişkilerden yana ciddiyeti gündeme getiriyor. Bir nevi iş ilişkisi olarak da görülebilen durumlar var. İlişkilerde sorumluluk ve ciddiyet teması ön plana çıkabilir. Daha rutin, düzenli ve aşırı etkisinde de sınırlı, sıkıcı ve kısıtlayıcı olabilen durumlar da söz konusu olabilir. Dolayısıyla bu zamanlamada yapacağınız hamlelere dikkat edin derim. Sizi bir takım ilişkilerde sıkıntılı durumlara sokabilirler. Arkadan gelen Jüpiter transiti durumları biraz daha değiştirecektir. Gökyüzündeki zamanlama şimdilik Satürn ve Plüton’un sıkıştırmasında ve zorlayıcılığında gitmeye devam ediyor. İş ve ilişkiler açısından açılım ve fırsatlar önümüzdeki süreçte ortaya çıkacaktır. Bu zamanlamalardan öncelikle haritasında toprak grubu burçlar (Boğa, Başak, Oğlak) olanlar etkilenmekte. 
 
Mars’ın Akrep’te ilerlediği bir süreçteyiz. Burada duygusal ve tutkusal açıdan daha sağlam adımlar atmak, yoğun konsantrasyon içinde olmak söz konusu. İşler-güçler bakımından hem oğlak hem akrep etkileşimi ile daha güçlü ve garantici bir zamanlama içerisindeyiz. Haritalarında Oğlak ve Akrep olanlar bu zamanlamadan daha çok verim alacaklardır. 
 
İlişkiler açısından ise Mars Akrep ve Venüs Oğlak zamanı daha tutarlı hareket etmeyi gösteriyor. Burada iki iyicil olan hem Venüs hem Jüpiter’in Oğlakta ilerlemesi, ekonomik ve ilişkiler açısından daha düzenli ve planlı hareket etmeyi ifade ediyor. Bazı konularda disipline olmak için iyi bir zamanlama. Bir taraftan da Venüs Oğlak ve Mars Akrep ile hem daha nesnel hem daha tutkusal arayışlar söz konusu olabilir. Güneş’in Yay’dan geçtiği bu dönemde ve bu ikizler dolunayında daha gezgin, havai, maceracı, keşifçi etkiler de gündemde olacaktır. 
 
Türkiye Astroloji Haritası 
İkizler Dolunayı Türkiye Astroloji haritasında 12- 6 aksına karşılık geliyor. Türkiye Astroloji haritasında ikizler burcu 12. Evde Yay burcu ise 6. Evdedir. Bu haritada Yükselen Yengeçtir ve Yengeç yöneticisi Ay da aynı şekilde İkizlerdedir. Yani aynı haritada olduğu yere gelmiş oluyor. Burası hizmet, fedakarlık, kolektif ile ilgili bir alanken aynı zamanda gizli işleri ve skandalları da ifade eder. İkizler medya sektörü ile ilgili olduğu için burada bir takım şeylerin haber olmasını bekleyebiliriz. 6. Ev ise hizmetliler, her türlü çalışanlar, işçiler, memurlar, polisler, askerler ve belediyeler ile ilgilidir. Yay burcu etkisi de yine sınır ötesi operasyonlar ve uluslararası çalışmalarla ilgili oalbilir. Ayrıca genel anlamda ikizler - yay aksı yollar, yolculuklar ve taşıma araçları ile ilgili olacaktır. Yine Jüpiter’in Yay’dan çıkıp Oğlak’a girdiği bu dönemde belediyeler konusu ile ilgili yeni gelişmeleri de göreceğiz.
 
Oğlak burcundaki Güney düğümün de içinde olduğu ve Oğlak’taki Venüs’ü, Satürn ve Plüton ile sıkıştıran stelyum ekonomik anlamda sıkışıklıkları ve baskıyı ifade edecektir. Dolayısıyla büyük firmalarla ilgili haberler alabiliriz. İşsizlikte artış olabilir. Diğer taraftan 7. Ev Oğlak konumu müttefiklerle ilgili olduğu için burada Jüpiter’in Oğlak burcunda ilerlemeye başlaması yeni ve olumlu gelişmeleri ifade edebilecektir. Yeni anlaşmalar ve fırsatlar olabilir. 
 
Danışmanlık, eğitim ve iletişim için astrologburakustun@gmail.com ‘a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.
 
Video anlatımlarımı izlemek için Youtube kanalıma abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCClGETMIseo-aESpoWWDPcg

ISAR CAP Danışman Astrolog
Burak Üstün

İkizler burcundaki Dolunay burcunuzu hangi alanlarda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz (Öz burcunuz) da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur ve açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz):
(Dolunay, Ay İkizler ve Güneş Yay konumları arasında)

Koç: Ay konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.

Boğa: Ay konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
 
 
İkizler: Ay konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Yengeç: Ay konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Aslan: Ay konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Başak: Ay konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Ay karşısındaki Güneş konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Terazi: Ay konumu: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Akrep: Ay konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Yay: Ay konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Oğlak: Ay konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Kova: Ay konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Balık: Ay konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..