Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

12 Ağustos Pazar

12 Ağustos Pazar
 

Günün belli başlı dişe dokunan en önemli haberi bence THY’deki grev tehdididir. Yaşı otuzların altındaki arkadaşlarımız grevin ne olduğunu kelime anlamı olarak bilseler de, uygulamasının nasıl bir şey olduğunu bilmezler.

Ayrı bir blog yazarak bu konudaki düşüncelerimi aktarmaya çalışacağım.

Çoğunlukla iktidara gelmiş bir hükümetin icraatlarına “uzlaşma” adına karışıp karşı çıkanlar varken. THY’deki toplu iş sözleşmelerinin başkahramanı sendika temsilcisi, “uzlaşmacılığa son” sloganıyla kendisini tanıtan 18 yıldır bu koltukta oturan emekli bir astsubaymış.

Hiçbir görüşmeden uzlaşmayla kalkmayan ve bununla övünen sendikacı, bir mitingte yaptığı konuşma yüzünden 6 ay hapis de yatmış.

Bu önemli konuda sağduyunun ve aklın galip gelmesini dileyerek sözlerimi noktalıyorum.

MİLİTANCA UYARDI (Bugün). THY’nin her türlü olumlu önerisine sırt çeviren Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin şimdi de tehdit savurdu: Bir tek uçağı bile tarifesinde kaldırtmam!

BU NASIL BENCİLLİK (Güneş). THY’de ticaret de ekonomi de çöker uyarısına rağmen Hava-İş ille de grev diyor.

SENDİKANIN SÖZLERİNE BAK (Star). Hava-İş Başkanı hükümetin grevi erteleme ihtimali için bedeli ağır olur tehdidini savurdu. Bunlar da Özal’ın soyu dedi.

TURİZMİ FELÇ EDERİM (Vatan). Hava-İş sendikası’nın 18 yıllık başkanı Atilay Ayçin tehdit etti. Hükümet THY grevini ertelerse tek bir uçak zamanında kalkamaz. Kendileri bilirler.


*****

Tatil günü olmasına rağmen cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla bugün de siyasetle dolu. Hâlâ Abdullah Gül bilmecesi insanları yormaya devam ediyor.

Aslında Başbakan Erdoğan’ın yaptığı en doğrusu. Neden tek aday olsun ki? İsteyen adaylığını koysun. Hatta MHP ve CHP de adaylarını belirlesinler. DSP Başesgioğlu’nu aday olarak göstermiş bile…

Kendine güvenen aday olsun ve seçimlere girsin. Anayasa’nın hükmü de böyle. İlk iki turda 367’yi bulan olursa, iş biter. Olmazsa üçüncü turda salt çoğunluğu alan seçilir. Bundan daha iyi uzlaşma can sağlığı…

Hem liderlerin işaret ettiği kişilere itiraz ediyoruz, hem de onları aday göstermeye zorlayarak tek bir kişiyi işaret etmesini istiyoruz. Bırakalım herkes şansını denesin.

ALTERNATİF ARKADAŞLAR (Akşam). Erdoğan Köşk için birden fazla aday çıkabilir deyince gözler Gül’ün yanında kağıt üstü aday olacak isimlere çevrildi. Amaç Çankaya için seçenek çıkarıp son sözü TBMM’ye havale etmek.

AKP HALKI OYALIYOR (Cumhuriyet). Meclis’te elde ettiği çoğunluğa karşın cumhurbaşkanı adayını hala açıklayamadı.

ADAY İÇİN BOŞ KAĞIDA İMZA (Hürriyet). AKP yönetimi cumhurbaşkanı adayı başvurusu için milletvekillerine boş kağıda imza attırdı.

KİMLER ADAY OLACAK? (Radikal). Erdoğan köşk için birden çok aday olabilir deyince, kulisler hareketlendi, Vecdi Gönül, Mehmet Aydın ve Beşir Atalay isimleri yeniden gündeme geldi.

YENİ KABİNE HEYECANI (Türkiye). Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yeni hükümetin kuruluş çalışmalarında bu hafta önemli bir dönemece giriliyor.

GÜL KESİN ADAY İKİ İSİM SIRADA (Yeni Şafak). Ak Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Gül olacağı kesinleşiyor. Gül’ün iki gün içinde adaylığını açıklaması beklenirken iki isim daha konuşuluyor.


*****

Bir magazin haberi var sırada. Aslında haber magazin olmaktan çıktı, ciddi bir suça dönüştü ama, hâlâ gazeteci arkadaşlar, manken Tuğba Özay’ın peşindeler.

Olup bitenlerin onu nasıl etkilediği önemli değil. Malzeme olarak kullanıp sütunlarını doldurmaya devam ediyorlar. Allah kimseyi böyle kötü bir duruma düşürmesin.

BİR İBRET ÖYKÜSÜ (Güneş). Kameralar önceki gece yine Tuğba’nın peşindeydi. Ancak bu defa göz kamaştırıcı hayatın değil, hapishaneye girişini görüntüleme çabasındaydı.

HAPSE ALIŞACAK (Posta). Çeteye yardımdan tutuklanan manken Tuğba Özay hapisteki ilk gecesini ağlayarak geçirdi. Kapalı alan korkusu olan Tuğba’yı cezaevi yaşamına bir psikolog alıştıracak.

KATİL ZANLILARI KOĞUŞ ARKADAŞI (Sabah). Tuğba Özay, tutuklu bankacı ve üç katil zanlısıyla aynı koğuşta.

*****

Hepimiz insanız. Kızdığımız olur, üzüldüğümüz olur, pişmanlığımız olur, isyanımız olur. Özellikle iş hayatında karşılaştığımız çeşitli olaylar karşısında değişik tepkiler veririz.

Hiç değilse genç yaşlarda, henüz sorumluluğun omuzlara binmediği, bekar ve çocuksuz dönemde, bir kere de olsa, çalıştığı işi bırakıp gitmeyen, patrona karşı istifasını basmayan, yok gibidir.

Oysa askeriyede yıllarca insanlar çalışırlar, çabalarlar, şark görevi, garp görevi, büro görevi, kıta görevi yaparlar, rütbeler alırlar, nişanlar kazanırlar, kimsenin gıkı çıkmaz.

Herkes hayatından memnun, mutlu, mesut mudur, hiç üzülen, kızan, haksızlığa uğrayan yok mudur? İşte Hava kuvvetlerinden bu sefer iki istifa haberi var. Kendilerine yapılanın haksızlık olduğunu düşünen iki general istifasını vermiş. Bence çok doğal bir hareket.

İKİ GENERALDEN PROTESTO İSTİFASI (Radikal). Beklediği göreve atanmayan Tümgeneral Uğurluoğlu ile terfi edemeyen Tuğgeneral Karaca istifasını verdi.

*****

Ankara’nın su sorunu konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor. Melih Gökçek’e karşı tepkiler de sürüyor. Bu arada Ankara’da hayatı olumsuz etkileyen susuzluk, farklı bir takım gelişmelere de sebep oluyor.

SORUMLULUKLAR ALLAH’A HAVALE (Cumhuriyet). Halkın dini duygularını istismar eden Gökçek’in istifası istendi.

ANKARA DÜNYANIN DİLİNDE (Milliyet). Başkentteki su kesintisi diplomatik faaliyetleri de vurdu. Bazı elçilikler salgın korkusuyla çalışmalarına ara verirken diplomatlar yıkanmak için otellerde oda kiralıyor.

*****

Turkcell Super Ligi’nin açılış maçında Fenerbahçe bildiğiniz gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sürpriz bir şekilde 2-0 yenilmişti.

Geçen yılın şampiyonunun bu kötü başlangıcı, diğer takımlara ders oldu. Ve Beşiktaş zor da olsa Konyaspor’u 1-0 yenerek 3 puanla lige başlamayı başardı.

KARTAL’I BOBO UÇURDU (Bugün). Süper lige beş sezondur deplasmanda başlayan Beşiktaş bu kez açılışı İnönü’de yaptı ve Konyaspor önünde Bobo’nun golüyle 1-0 galip gelerek sezona 3 puanla başladı.

*****

Günün diğer manşetleri de şöyle:

DEVLET BEY TÖREYİ YIKTI (Bugün). Başbuğ Türkeş’ten bu yana Ülkücüler’in her yıl gövde gösterisi yaptığı Erciyes Kurultayı’na MHP lideri katılmama kararı aldı.

BAŞKAN OĞLUNA KEPÇE SERVİSİ (Hürriyet). Kendi adını bulvara vermesiyle tanınan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan vekili Seyfi Saltoğlu, oğlunun su basan dairelerini onarmaları için belediye işçilerini ve bir kepçesini gönderdi.

KÂBUS’UN BİTTİĞİ AN (Posta). Bodrum Karaada’daki sualtı mağarasına gece yarısı alkollü olarak giren yat kaptanı Neşet Arıkoğlu ile tatilci Mesut Doğan Tatarhan, karanlıkta yönlerini kaybetti. !3 saat sonra mağaraya giren kurtarma ekipleri cesetleriyle karşılaşacaklarını sanıyordu ama bir mucize oldu.

BİR DEVLET LİSESİ ULUSLAR ARASI ÖLÇÜTLERİ YAKALADI (Radikal). Prof. Dr. Mümtaz Tarhan Sosyal bilimler lisesi mezunu yurt dışında istediği üniversiteye başvurabilecek. Bu okullarda burslu okuma şansına sahip olacak.

DAMAT CİNNETİ (Sabah). Kayınpederinin evini basan sabıkalı damat kalşnikofla aile katliamı yaptı: 5 ölü.

UZMAN DOKTORLAR KAPIŞ KAPIŞ (Star). Bakanlığın gün boyu uzman tabip çalıştırma şartı tıp dünyasını hareketlendirdi. Ceza almaktan korkan özel hastaneler uzman peşine düştü.

FARKI FİYATI (Star). İstanbul Büyükşehir’in yılda 250 bin YTL alan sağ beki Rızvan, milyon dolarlık Carlos’u rezil etti.

KURAKLIK NEDENİYLE SÜT ÜRETİMİ YÜZDE 30 DÜŞTÜ (Takvim). Eylül ayında derinleşecek kriz nedeniyle süt ve peynir fiyatları fırlayacak.

GELİNLİĞİ KEFENİ OLDU (Takvim). İzmir’de 17 yaşındaki genç, 10 gün önce kaçırdığı sevgilisini ruhsatsız tüfekle vurarak öldürdü. Aşıkların 20 gün sonra düğünleri vardı.

PKK’YI BİTİRİN (Türkiye). Başbakan’ın dış politika danışmanı Egemen Bağış, Kuzey Irak’taki terör yuvalarının dağıtılması için ABD’den tam işbirliği bekliyoruz, dedi.

KIRK YIL YEDİ 6 YILDA ÇIKIP KATLİAM YAPTI (Vatan). Yargıçların hakim buna ne yapsın diye isyan ettiği infaz sistemi yine bir katil yarattı. Erken tahliye olan Eyüp terzi, 5 kişiyi öldürüp kaçtı.

İSTANBUL’A F-1 BEREKETİ (Yeni Şafak). Formula 1 yarışları nedeniyle İstanbul’daki oteller tamamen doldu. Oda fiyatları ikiye katlandı. Büyük otellerin dışında kalanlar da fazla talebi karşılamak için sırada bekliyor.

GÜMRÜKTE 300 BİN ÖLÜMCÜL DİYET HAPI (Zaman). Sağlık Bakanlığı’nın yasakladığı ölümcül diyet ilacı havalimanında ortaya çıktı. Kauçuk diye yurda sokulmak istenen ilaçlar yüzünden onlarca insan ölüyor.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..