Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '06

 
Kategori
Basketbol
 

12 Dev "Yürekli" Adam

12 Dev "Yürekli" Adam
 

Bu takımın nasıl yürekli oynadığını tüm dünya gördü. Maçın tekrar yayınını izlerken bile tüylerim ürperdi. Son 3.5 dakikada 12 sayı geri düşen bir takımın kaptanı yoksa, en iyi skoreri Serkan Erdoğan ile yeni yıldız adayı Engin Atsür 5 faulle dışarı çıkıyorsa, maça "bitti bu iş" diye bakabilirsiniz. Ama o takımın bir "yüreği" varsa saniyeler 0.0'ı göstermeden iş bitmez. Futbol maçlarında gördüğümüz sert mücadele gücü ile savunma hırsı, gözlerde ki inanç pırıltıları ve rakibimizin yaşadığı inanılmaz şaşkınlık. Maçın bitimine 13 saniye kala 4 sayı gerideyken, kazanılan iki serbest atışın birini atan, ikincisini de kaçıran Ender'in dönen topu 3 sayı ile çemberden geçirmesi mucizeden başka birşey değildi. Ama bu mucizeyi yaratmak için gereken şey ise "yürek'ti". O da fazlası ile bizde mevcuttu zaten.

Maçı anlatan NTV spikeri Murat Kosova bile o saniyeye kadar yenilgiye göre ayarladığı ses tonunu, alıştığımız zafer bağırışlarına çevirdi. "Türkiye geri döndü". Bu şampiyonada iz bırak an sözlerinden biriydi ve uzatmalarda sık sık tekrarladı.

Daha önce karşılaşıp da hiç yenemediğimiz Litvanya'yı, Dünya şampiyonasın da hem gruplar da, hem de klasman maçlarında olmak üzere 2.kez yeniyoruz. Onca şanssızlık, sakatlık ve eksiklere rağmen kora kor mücadele gücü ile kazanılan maçlar sonrası hepimize yaşattıkları gurur için "12 dev yürekli adamlara" sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Teknik heyetten malzemecisine, Federasyon başkanından oyunculara kadar herkes görevini yürekleri ile yaptılar.

İngilizler'in bir atasözü vardır: "Şişman kadın şarkı söylemeden opera bitmez". Bu atasözünü "12 dev adam istemeden maç bitmez" olarak da değiştirebiliriz.

Sırada Dünya 5.liği için Fransa maçı kaldı. Yüreğimizle, bileğimizle bu maçı da alarak sahneden çekileceğiz. 2010 Türkiye'de hedefimizin ne olduğunu ben biliyorum. Sanırım siz de biliyorsunuzdur...

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..