Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

12 Dev Adam şampiyon olabilir mi?

12 Dev Adam şampiyon olabilir mi?
 

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye bugüne kadar 7 maç yaptı. Bunlardan 3'ünü kazandı 4'ünü kaybetti. 

Kaybettiği maçları hep son anda kaybetti. Birinci turda aldığı iki galibiyet, o grupta elenen iki takıma karşıydı. Aldığı tek galibiyet grubun lideri İspanya'ya karşı idi. İkinci turda, diğer grubun lideri olan Fransa'ya karşı, son topu sayıya çeviremediği için yenildi. Şu anda Fransa 7'de 7 yapmış durumda. 

12 Dev Adam'ın oynadığı oyuna bakıyoruz, diğer takımların maçlarına kıyasla zevksiz. İspanya, Fransa, Litvanya kendi aralarında yaptıkları maçlarda müthiş tempolu ve hızlı oynayabiliyorlar. Onların oyunlarına bakınca, Türkiye'nin oyunu kısır geliyor. Ama bu takımlarla yaptığı maçlara bakıyorsunuz, İspanya'yı yenmiş, Fransa'yı son topta kaçırmış, Litvanya'ye ise yine benzer şeklide, son birkaç dakikada yenilmiş. 

Bu işte bir terslik var. 

Biz kendi takımımız olduğu için yaptıkları hatalar daha çok gözümüze batıyor galiba. Oysa diğer takımlar da, turnike atamıyor, basit top kayıpları vs. yapıyor. 

Öyle ya da böyle bütün bunlardan sonra benim merak ettiğim şu; bizim dev adamlar nerede yetişiyor? 

Basketbol oynacak spor tesislerimiz mi var? Her semtte basket potaları mı var? Varolanlarında basketbol oynayan gençler mi var? 

Peki bu adamlar nerden nasıl yetişiyor ve esas önemlisi gençleri basketbol oynamayan bir ülkenin basketbol takımının şampiyon olma şansı ne kadar olabilir? 

Ve aslında şampiyon olsa bunun ne önemi var ki?! 

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..