Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

 
Kategori
Basketbol
 

12 Dev Adam ve yola devam

12 Dev Adam ve yola devam
 

fotogaleri.hurriyet.com.tr


Daha önce yenildiğimiz takımları teker teker yenen basketbol millilerimiz kupaya doğru emin adımlarla ilerliyor.

Türk Milli Takımı, bu kez de Fransa'yı 95-77 yenerek galibiyet serisinde çift üçleme (duble hattrick) yaparak çeyrek finale çıktılar.

Maçın başından beri Fransa'yı eze eze yenen Millilerimiz maçta bir ara farkı 28 sayıya kadar çıkardılar.

Bu maçta attığı üçlüklerle devleşen Hidayet Türkoğlu 20, takımı sürükleyen Sinan Güler 18 sayıyla oynayarak sonuca büyük katkı sayladılar.

Hidayet'in formda olması takımı da tetikledi ve Fransa karşısında büyük farkla önde gittiler. Takımın savunmadaki başarısı da Fransa'nın istediği oyunu oynamasına engel oldu.

Diğer maçlarda attığı sayılarla takımı sürükleyen İlyasova'nın bu maçta 9 sayı atmasını şöyle yorumlamak gerekir. Maçtaki ortam ve karşı takımın hücümları ve savunmaları her maçta değişiyor. Bu nedenle her maçta oyuncularının etkilerinin farklı olması normal karşılanmalıdır. Önemli olan takım olarak maçı kazanmayı başarabilmektir.

Millilerimizin Millilerimizi desteklemeleri de maçtaki ayrı bir güzellikti. Milli Basketbol takımımızı desteklemeye gelen Milli futbol takımımız da basketler atıldıkça yerinde duramadılar.

Takımımızın maçı rahat kazanması için her çeyrekte ortalama en az 20 sayı atması önem taşıyor. Sayıları ve çeyrekleri bu şekilde izleyince maçın genel gidişi hakkında daha rahat bir fikir sahibi olunabiliyor.

Türkiye çeyrekler itibariyle 19-24-28-24 sayı yaparken Fransa'nın sayıları da 14-14-17-32 şeklinde idi. Yani milli takımıza göre çeyrekler itibariyle farklar 5, 10, 11, -8 şeklinde idi.

Bu rakamlarla oyuna baktığımızda ilk yarıda üstünlüğünü kuran millilerimiz üçüncü çeyrekte özellikle Hidayet'in üçlükleri ve Sinan'ın sayılarıyla 28 sayı ile arayı iyice açtı. Son çeyreğe 71-45 ile 26 sayı önde giren takımımız bu rahatlıkla son çeyrekte fazla atak başlamadı. Fransa'nın son çeyreğe ciddi bir şekilde asılması ve takımımızın da sayı avantajıyla rahatlaması aradaki farkı azalttı. Aradaki fark maç sonunda 18 sayıya indi ve Türkiye Fransay'yı 95-77 yenmeyi başardı.

Bylece çeyrek finali oynamaya hak kazanan Türk Basketbol milli takımımız çarşamba günü Slovenya ile oynayacak. Hidayet, maçtan sonraki yorumunda "Bu maçları unutup Slovenya maçına odaklanmamız gerekiyor" diyordu. Galibiyet unutularak hemen sonraki hedef düşünülmeye başlanıyordu. Maçlardan sonra bu ruhu hemen hemen tüm takımda gördüm. Sanırım bunu da başarının bir etkeni olarak dikkate almak gerekiyor.

İşte maçtan sonra Milliyet'te yer alan bazı yorumlar:

Finalın adı TÜRKİYE - ABD.

Harikasınız çocuklar; muhteşemsiniz! 12 dev adam, Türkiye sizinle gurur duyuyor. Çeyrek finalde başarılar...

Bu çocuklara güveniyoruz; gönülden destekliyoruz. Dualarımız, formamızı ülkemizi temsil eden bu cocuklarla, umarım hak ettikleri zaferi kazanırlar ve bu siyasete boğulmus sokaklar biraz olsun tarafsız bir sevinç yaşar...

İşte Çılgın Türkler; Türkler yüreklerini ortaya koyduklarında daha başarılı oluyorlar. Helal olsun aldıkları paralar! Başarılarınızın devamını diliyorum.

Yürüyün be koçlar; Kim tutar sizi!

http://www.milliyet.com.tr/turkler-ucuyor-durdurulamiyor/spor/sondakika/05.09.2010/1285521/default.htm

 
Toplam blog
: 64
: 968
Kayıt tarihi
: 28.10.07
 
 

Mülkiye İşletme mezunuyum ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Maliye Bömlümünde doktora öğrencis..