Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '07

 
Kategori
Basketbol
 

12 Dev olarak gidin,12 kral olarak dönün

12 Dev olarak gidin,12 kral olarak dönün
 

3-16 Eylül tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek olan 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'na çok az bir süre kaldı.Bütün basketbolseverler 2001 deki 2. ligimizin üzerine artık şampiyonluk beklentisi içindeler.Şampiyona öncesi İtalya kampı veDiego Gianetti turnuvası, Avustralya ile yapılan iki maç ve Efes Cup turnuvası ile hazırlanan 12 dev adamda kadro şekillendi. Oğuz Savaş ve Ömer Aşık kadroda kendilerine yer bulamazken, Serkan Erdoğan sakatlığı nedeni ile kadrodan daha önce çıkarılmıştı.

2010 yılında ülkemizde yapılacak olan Dünya Basketbol Şampiyonası için de genç oyuncularımız için büyük bir deneyim olacak Avrupa şampiyonası. Özellikle guard Engin Atsür, Ersan İlyasova, Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu, Semih Erden 2010 için büyük bir deneyim yaşayacaklar. NBA ve Avrupa deneyimi olan Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ise her zamanki gibi takımımızın en büyük kozları. Geçen dünya kupasındaki 6.lığımızı onların takıma katkısı olmadan elde etmiş ve burukluk yaşamıştık. İşte fırsatı size arkadaşlar, bu burukluğu ve kırgınlığı silin atın. İbrahim Kutluay için ise bir veda şampiyonası olabilir. İbo için de tarihi bir fırsat bu şampiyona, kralın vedası olabilir.

Avustralya maçlarının ilkini canlı izledim. İkinci maçı ve Efes Cup maçlarını ise NTV den izledim. Efes Cup finalinde Hırvatistan'la başabaş oynarken son periyodda maçtan koptuk. Hücuma çıkarken top kaptırmamız ve savunmada kopuk kopuk oynamamız en büyük zaaflarımız. Hücumda pota altını çok az zorlamamız, NBA patentli oyuncularımızın bile sürekli dış şut araması, dönen toplarda hücum ribaundu sayımızın azlığı da belli başlı eksikliğimiz.

Diyeceksiniz ki "bütün bunları yapan zaten şampiyon olur".Ben de onu diyorum zaten, tüm bu olumsuzlukları en alt seviyeye çekersek, 2001 Avrupa 2.liği ile 2006 Dünya 6.lığı ruhunu yeniden canlandırırsak, pas, serbest atış, ribaund, şut, asist ve sayı yüzdemizi yükseltirsek Avrupa Şampiyonluğu tacını takarak döneriz İspanya'dan.

Hadi 12 dev adam güldür yüzümüzü. Al bayrağımızı dalgalandır en yükseklerde. İspanyol arenasında çınlasın istiklal marşımız. 12 dev olarak git ve kupayı al... 12 dev kral olarak geri dön... Yolunuz açık, şansınız bol olsun... Unutmayın iyiler mutlaka kazanır...

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..