Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

12 Eylül

12 Eylül
 

Tarih 12 Eylül 1980 Sayın orgenaralimiz Kenan Evren Paşa ve ekibi ülke yönetimine el koydu ve hayat durdu, öncelikle darbeye iki farklı taraftan bakmak gerekiyor, olumlu tarafı öncelikle yıllardır sağlanamayan devlet otoritesi ne mucizedir ki bir anda sağlandı ve sokaklardaki çatışmalar bir anda bitti bu bence en iyi tarafıdır.

Diğer tarafı ise kimsenin hatırlamak isetediği türden olaylar gözaltılar, işkenceler, devlet eli ile yapılan adaletsizlikler. darbe Atatürkçülük adına yapıldı fakat göz altına alınan Atatürkçülere Atatürk posteri altında işkence yapıldı örneklerini bir çok kişiden duyabilirsiniz.

Aslında durum çok açık teori ve uygulama bir birinden çoğu zaman farklıdır netekim öyle oldu bu arada Kenan Paşa gibi konuştum affola, daha sonrası ise tam bir felaket cezaevleri süreci yaşayanlar yada şuanda yaşamayanlar çok iyi bilir karıştır barıştır politikasını yani sağ görüşlülerin koğuşuna üç yada beş tane sol görüşlü atılması tabi terside geçerli, devlet eli ile bir sindirme politikası uygulandı ve başarılı oldu o günleri gören insanlar sokakta haklarını arayamaz hale geldiler.

Darbe aslında ülke yönetimine yapılmadı o günkü tarihten sonraki kuşaklara yapıldı nasılmı?

İdeolojileri değiştirildi sağcılık ve solculuk varken devlet eli ile Türkislam sentezi dediğimiz olgu uygulandı ve bundan sonraki kuşakların ideolojisi bu yönde belirdi, darbeden sonraki kuşağa baktığımızda hakkını aramayan, araştırmayan , düşünmeyen ülke sorunları ile ilgilenmeyen "bana ne" diyen bir kuşak var karşımızda kısaca halk arasında topçu ve popçu kuşağı deniliyor ve bu kuşak dahada ilerliyor.

Evet darbe yapıldı Amerikan istihbarat biriminin raporunda "bizim çocuklar darbe yaptı "olarak yer alır oniki eylül sözüm ona darbe Atatürkçülük ve milletin menfaati için yapılmıştı.

Arasındaki çelişkiyi size bırakıyorum bu gün yaşı elli ve üzeri olan büyüklerimiz hafızalarını biraz zorlayında bir çok konu çıkacaktır, belki hatırlamak istemeyecekler ama geçmişimizi silemiyoruz.

Aradan tam otuz koca yıl geçti ama bir kuşağı kasıp kavurup geçti.

Saygılarımla

Samet Mavi

 
Toplam blog
: 4
: 246
Kayıt tarihi
: 11.09.07
 
 

Merhaba Ben Samet Mavi 20 yaşındayım öğrenciyim dış politika siyaset ile ilgileniyorum. Ülkemin ..