Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

12 Eylülde neden evet demeliyiz?

12 Eylülde neden evet demeliyiz?
 

Hakkını arayan adam


Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurulduğundan bugüne ne yazık ki, ismine layık bir devlet olamadı. Yarıyamalak, birtakım devletçilik oyunları ile yıllarca, belirli bir zümre tarafından yönetildik. Hiçbir zaman halk, malüm zümre tarafından adam yerine konulmadı. Türk halkı, bunu yeterince farkında idi ama çok sabretti. Güya halka seçtirilmiş siyasi yönetimler, o malüm zümrenin onayından geçmeyen hiç bir yasayı meclisten geçiremedi.

Halkın temsilcileri, sadece sözde temsilci olarak işlevsizleştirildi. Bu uğurda idam sehpalarından hapishane zindanlarına kadar her türlü haksız ve adaletsiz uygulamalara maruz bırakıldı. Bu süreç, ta 2002 yılına kadar çeşitli evrimler geçirerek süregeldi.

Kimdi bu imtiyazlı zümre? üst düzey askeri brokratlar, üst düzey yargı bürokratları, üniversite yöneticileri rektörler ve bir de bunların yandaşları. Başbakanlar idam edilebiliyor, bakanlar idam edilebiliyor ama tek bir general yargı önüne çıkarılamıyordu. Neden biliyor musunuz? Onlar suç işlemez sınıftandı da ondan.

Ülkemizde Genelkurmay başkanı ne diyecek diye herkes dikkat kesilirken, Başbakan hiç dikkate alınmıyor ve hatta Milli güvenlik kurullarında üst düzey komutanlara ifade veriyor ve onların hakaretlerine maruz kalıyordu. Hükümetleri yıkılabiliyor ve istikametleri değiştirilebiliyordu.

Bütün bunların neresinde demokrası var demek mümkün? kendi kendimize buna demokrası demek zorunda kalıyoruz. İleri batı demokrasilerinde ise bizlere gülüp geçiyorlardı. Avrupa ülkelerinde beşinci sınıf insan muamelesi bile göremiyoruz.

Sevgili okurlarım, işte HAYIR propagandaları ile ayakta tutulmaya gayret edilen ve adına sadece kendilerinin demokrası dedikleri rejim bundan ibaret. Şimdi hak ve hukukunu korumak isteyen Türk halkı bu referandumda EVET demek suretiyle mevcut zümre demokrasisini delip geçecektir. Hayırcıların bütün korkuları bundandır.

Akla hayale gelmiyecek yalan ve uydurma propagandalarla halkı yine kandırmaya çalışmaları elbette ki boşuna değildir. Yeni Anayasa değişikliklerinin içeriğinden hiç bahseden yok. Her Türk vatandaşının yeni Anayasa değişiklik paketini iyice ve dikkatlice okumasını ve değerlendirmesini buna göre yapması çok büyük önem arzetmektedir. Zira, gerçek demokrasiye geçebilmek için böyle altın fırsatlar her zaman elimize geçmiyecektir.

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..