Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

12 Haziran'da neden AKP kazanacak?

12 Haziran'da neden AKP kazanacak?
 

Seçimlerde büyük bir çoğunlukla AKP yeniden ve tek başına iktidar olarak geri dönecek. Çünkü; 

1. CHP'nin kaleleri Antalya ve İzmir'de yerel yönetimlerden halk memnun değil ama CHP yönetimlerini savunmuyor. 

2. Çünkü AKP'de her zaman, her aşamada her durumda ve her olayda çok iyi savunma, düzeltme, itizamlı yalan söyleyen çok iyi yetişmiş avukat kökenli bürokratlar, danışmanlar var. 

3. CHP ve MHP normal vatandaştan uzak ve korkak dövüşüyorlar. MHP'liler AKP'yi destekliyor, çünkü iktidar olamayacaklarını biliyorlar ve menfaatlerini düşünerek AKP'ye oy verecekler. CHP'li yerel yönetimler yanlız ve sahipsiz. Çünkü CHP'de Kılıçdaroğlu her yere yetişemiyor ve savunamıyor. CHP'de Kılıçdaroğlu ve Tekin'den başka hiç kimsecikler ortalıkta gözükmüyor. 

4. CHP İç Anadolu'dan oy alamıyor, çünkü köydeki Mehmet Ağa'ya birileri Kılıçdaroğlu'nun Alevi-Kürtk kökenli, yardımcısı Tekin'in Kürt kökenli olduğunu ve aslında partiyi yönetenin Tekin olduğu propagandasını fısıldıyor el altından ve sessizce. Yani bir anlamda CHP ve MHP'yi etnik kökene dayalı partiler deyip din her zaman yapıldığı gibi ön plana çıkarılıveriyor. 

5. Vatandaş bu durumda dini temel alan AKP'ye daha sempatik duruyor. 

6. AKP'de mitinglerde genelde daha önce çok sevdiği güney-doğu anadoluya ve terör örgütüne verip veriştiriyor ki iç anadolu'nun oyları garanti olsun. İç anadolu'dan yeterli oy alamayan bir AKP bitmiş demektir. 

7. Partilerin hepsi askerlerle ve askerlik süresini kısaltmayla uğraşıyor. Çünkü hiç bir partinin gücü arkadaş asker ve askerlik müessesi bu ülkenin temelidir diyemiyor. Diyemez. Çünkü askeri yönden zayıf bir Türkiye her zaman amerikanın en iyi müttefikidir. 

8. Askerlik süresinin 6 aya indirilmesini söyleyen her parti sandıkta cevabını alır. Halk askere ve askerlere yapılanları hiç bir zaman unutmaz ve gerektiğinde politikacılara dersini verir. 

Son söz AKP birinci parti olarak seçimi kazanacaktır. Çünkü oyunu her yönden ve her durumda iyi oynuyor. 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..