Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '17

 
Kategori
Astroloji
 

12 Ocak Perşembe, yengeç burcunda dolunay

12 Ocak Perşembe, yengeç burcunda dolunay
 

Ay'ın Yengeç burcunda taşıdığı duygusallık, şefkat ve artan aidiyet ihtiyacı ile Güneş'in Oğlak burcunda taşıdığı hedefler, başarı, sonuç, arayışına odaklanan isteklerin karşı karşıya gelişini gösteren Dolunay, bu iki enerjininde ortak noktaları olarak ikisininde hayatın içinde  güven arayışı içinde oluşlarını göstermekte. Öyleyse karşı karşıya kalacağımız, orta bir nokta arayacağımız, üzerinde düşünmeye başlayacağımız olgular bu yönlere yönelik güven arayışını  taşımakta olacaklar.
 
Geçtiğimiz 29 Aralık günü Oğlak burcunda bir Yeniay gerçekleşmişti. Yeniay derecesinin Pluton ile kavuşum içinde oluşu, güçlü hedefler ortaya koyma, cesur ve kararlı çıkışlar, yeni yapılanmalara yönelik hareketlenmeleri amaçlıyordu. Yeniay derecesi ile kavuşum içinde olan bir diğer gezegen Merkür, retro konumu ile kafa karıştırıcı, yanıltıcı etkileri ile yanlış verilebilecek kararlara açık bir ortamı sergilemekteydi.
 
Yengeç burcunda Ay duygular ve hislerin son derece güçlü bir şekilde önem kazanmaya başladığını işaret etmekte. 29 Aralık Yeniay civarı günlerde duyguları geri plana atabilen, gelecek,  başarı ve sonuç odaklı olarak ilerleme isteyen yönümüz şimdi duyguların, hislerin işin içine  karıştığı durumda. Her ne ise üzerinde yoğunlaştığımız, sonuç odaklı amaçlar taşıdığımız (haritalarımızda 29 Aralık Yeniay derecesinin düştüğü ev konuları ile ilintili olarak bulabilirsiniz) meselelerle ilgili duygusal bir bakış açısına gireceğimiz, hislerimiz ile davranmaya yöneleceğimiz bir zaman dilimi. Başarı, hırs ve kazanma amaçlı isteklerimizin duygular, aidiyet ihtiyacı, koruma, kollanma ihtiyacı ile karşılaşacağı yeni bir dönem. 
 
Gökyüzünde etkili olan Jüpiter, Uranüs ve Pluto'nun oluşturmuş oldukları t-kare açı kalıbını Ay 220 Yengeç burcundan büyük kare açı kalıbına dönüştürmekte. Gerilim, stress ve hapsolmuşluk hissini ifade eden bu durum, duygular, ihtiyaçlar, amaçlar, arasında sıkışma, sorunlar ile baş etmek zorunda kalma durumlarının işaretçisi. Dolunay esnasında Ay, Pollux sabit yıldızı ile kavuşum yapar olacak. Bu yıldız olayların zorlu tarafları ile karşılaşma, başbaşa kalmayı ve bu zorlu koşullara odaklanarak daha olumlu koşullara ulaşmak için zorlu bir mücadele içine girmeyi anlatır. (Brady)  İnsiyatif almak , harekete geçmek sorunlar için beklenen çözüm olabilir. 
 
Ülkemiz açısından baktığımızda, Dolunay natal Türkiye haritasının 1-7 ekseninde gerçekleşmekte. Dolunay ile birlikte büyük kare açı kalıbına dönüşen Jüpiter, Uranüs, Pluto karesi 1, 5, 7, ve 10. evleri üzerinde. Halkın tümü, özellikle genç nüfus, iktidar, yönetim, lider kişileri bağlantılayan büyük bir gerilim ve aktif gelişebilecek olayları göstermekte. Ay 1. evde ve güçlü konumda, natal haritada 12. evde olan Ay'ın transfer ile 1. eve gelmiş olması halkın aradığı güven duygusu, milliyetçilik, vatanseverlik duygularını, koruma ve savunma duyguları ile birlikte kendini rahat ifade edebileceği bir konumda olduğunu, yükselen sesini gösterebilir. 
Pluto ile henüz kavuşum derecesinden ayrılan natal 3. ve 11. evin yöneticisi Güneş 7. ev üzerinde. Ülke yöneticilerinin diğer ülkeler üzerinde güç ve kontrol arama güdülerinin güçlü bir şeklide harekete geçtiğini göstermekte. Natal haritanın 9. evinde Balık burcunda yerleşmiş Güney Ay Düğümü (GAD) ile transfer Venüs kavuşum derecesindeler. Transfer Neptün'ün de kavuşuma dahil oluşu barış ve huzura yönelik bazı gelişebilecek olumsuz, mutsuz, edici, kayıp getirici olaylara işaret edebilmekte. Natalde 5. ve 11. evlerin yöneticisi olan Venüs'ün Neptün ve GAD  kavuşumu ile de birlikte,  müttefik ülkeler, uluslararası ilişkiler, yabancı kişiler, genç nüfus, yüksek eğitim kurumları, akademik  dini formsal nitelikte kurumlar ve kişiler, medya ve yayın organları, seyahat, ulaşım alanları bu transferin etkisi altında olunan özellikle dikkat edilmesi gereken konumlar.  
Bir öngörü yöntemi olan profeksiyon yıllık haritasında ülkemizin bu yıl Mars profeksiyonunda olduğunu hatırladığımızda ve yıl yöneticisi olan Mars'ın Yengeç burcunda ve natal 1. ev aksı üzerine ilerlemiş oluşu yıl içinde gelişebilecek olayların genel profilinin mücadele, çatışma, savunma ve savaş içeren olaylar ile şekillenebileceğini göstermekteydi. 10 Ocak günü itibari ile natal haritanın 10. evi üzerinden geçiş yapmaya başlayacak olan  Mars, ulusal olarak gelişebilecek hareketlerin göstergesi olabilir. Meclis, anayasal düzenlemeler ile ilgili gelişmeler, bu alanda  hızlanan çalışmalar gündeme taşınacak olacağı söylenebilir. Mars'ın 10 ev üzerinde hareket ediyor oluşu ülkenin bir, çatışma, mücadele  atmosferi içine girebileceğine işaret etmekte. Dolunay sonrası günlerde Mars, 6. ev üzerinde transfer etmekte olan Satürn ile kare açı yapıyor olacak. Bu açının kesinleşeceği tarih 19 Ocak Perşembe. Ordu, askeri ve polis teşkilatlarını ifade eden bu evden transfer etmekte olan Satürn ile 10. ev üzerinde transfer eden Mars'ın yapacağı kare açı ülkenin güvenliğini ilgilendiren yaşanabilecek  bazı olumsuz durumlara işaret etmekte. 
 
Sağduyu ve sevgi ile şekillenecek yarınlara doğru umutla bakarak...
 
Dilâra B. Efeoğlu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..