Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '11

 
Kategori
Teknoloji
 

120 binden fazla kişi ‘kim arıyor?’ dedi

120 binden fazla kişi ‘kim arıyor?’ dedi
 

KİM ARIYOR ? İRTİBAT ; www.yellowmedya.com www.yellowpages.com.tr


Yerel arama alanında lider Yellow Medya tarafından sunulan ücretsiz mobil uygulama ‘Kim Arıyor?’, Haziran 2011’den bu yana 120 bini aşkın kişi tarafından indirildi. Bu süre içinde uygulama, telefonlarının meşgul ya da yanıtsız olması nedeniyle ulaşılamayan firmalara alternatif olarak yaklaşık 100 bin öneride bulunarak zamandan tasarruf sağladı. Bu alternatif firma önerileri sayesinde yaklaşık 20 bin telefon araması gerçekleşirken, en çok alternatifi aranan işletmeler bankalar ve kurye şirketleri oldu.

Nokia Mağaza, BlackBerry App World ve Android Market’ten ücretsiz olarak indirilebilen ‘Kim Arıyor?’, hem işletmeler hem de son kullanıcılar açısından önemli avantajlar sağlayan benzersiz bir mobil uygulama olarak dikkat çekiyor.

Arayanı buluyor, alternatifleri otomatik olarak öneriyor

‘Kim Arıyor?’un gelişmiş özelliklerinden biri olan “Arayanı Bulma”, telefon rehberinde kayıtlı olmayan bir firmadan gelen çağrıyı Yellow.com.tr’nin 680 binden fazla işletmenin bulunduğu ve sürekli güncellenen veritabanında tarıyor ve arayan numaranın kimliğini tespit ediyor. Böylece, kullanıcının telefon rehberinde kayıtlı olmasa bile, arayan firmanın kimliği telefonun ekranında görünüyor. Kullanıcının telefonunda cevaplanmamış bir çağrı varsa, çağrının kimliği ve arama zamanı da görüntüleniyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar sadece bir tuşa dokunarak “Kim Arıyor?” uygulaması yardımıyla kim olduğunu öğrendikleri bu cevapsız çağrıyı geri arayabiliyor, aynı zamanda arayan firmayı ve telefon numarasını da rehbere kaydedebiliyorlar.

‘Kim Arıyor?’un “Otomatik Öneri” özelliği ise, son kullanıcı bir arama yaptığında ve aranan firmanın telefonu yanıt vermediğinde veya meşgul sinyali verdiğinde, kullanıcının aradığı kategorideki diğer firmalar ile kolayca iletişime geçmesinde yardımcı oluyor. Örneğin, kullanıcı bulunduğu semtte bir çilingiri arıyor ve firma telefona cevap vermiyor ya da telefon meşgul çalıyorsa, uygulama devreye girerek saniyeler içinde aynı semtteki diğer çilingirlerin iletişim bilgilerini otomatik olarak gösteriyor. “Otomatik Öneri” özelliği sayesinde Yellow.com.tr veritabanına kayıtlı firmalar hedef kitlelerinin kendilerine kolayca ve doğrudan ulaşabilmelerini sağlıyor ve rekabette bir adım öne geçiyorlar.

Android, Symbian S60 ve Windows Mobile işletim sistemlerine sahip akıllı telefonların yanı sıra BlackBerry markalı cihazlarda da kullanılabilen uygulama, arka planda çalışıyor ve sadece uygun koşullar oluştuğunda içeriği telefon ekranında gösteriyor. Kullanıcıların uygulamayı indirdikten sonra başka herhangi bir yazılım yüklemesi gerekmiyor.

‘Kim Arıyor?’ uygulamasının üçüncü bir özelliği olarak, kullanıcılar Facebook hesaplarına bağlanabiliyor ve kendilerini arayan arkadaşlarının statülerini doğrudan görebiliyorlar. ‘Kim Arıyor?’ uygulamasında önerilen alternatifler içinde yer almak ve listelenmek isteyen firmaların Yellow.com.tr adresinden kayıt yaptırmaları yeterli oluyor. Daha öncelikli görünmek isteyen firmaların ise tek yapmaları gereken Yellow Medya ile doğrudan temasa geçmek.


 

 
Toplam blog
: 10
: 875
Kayıt tarihi
: 23.04.10
 
 

  http://www.facebook.com.tr/duygumeteofficial    ..