Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

12 Önemli Yaşam Dersi

12 Önemli Yaşam Dersi
 

Yaşam bir hediyedir onu mucize olarak görebilenlere


1- İstek ve hayallerini yap. Tek bir hayatın var ve pişman ölmemek için engel tanıma. Engelleri adil, arif ve zarifçe aş. Gönül kırmadan aş.

2- Kaybetmekten korkma. Engelleri cesaretle aş. Kurdun kuşun rızkını veren Allah hakkını elbet verir.

3- İstemediğin şeye hayır de. Kimseyi ve hiçbir yorumu makul ve mantıklı olmadıkça takma. Sosyal normlara da gereğinden fazla takılma.

4- Değiştirme gücün olan şeyleri değiştir, olmayanı kabullen ya da bırak.

5- Korku, kaygı, endişeyi bırak. Bunlar zehir gibidir. Kader çiçeğin her türkü açacak. Yanlış karar yok. Hata yok, deneyim var.

6- Hayallerini yap, ama mantık çapanı unutma.

7- Tüm sorunlarla anında yüzleş. Haklı mücadelende geri adım atma, taviz verme. Hatalı olan düşünsün. Verdiğin tavizler bir gün sana görev olarak geri döner. Kırmayayım diye sabredeyim derken dengeyi kaçırır ve incinmeye başlayabilirsin bir süre sonra. İncindiğini göstermezsen insanlar da devam eder ve sen bir gün patlarsın. Patladığında ise insanlar ne oldu der. O yüzden bugünün sorunu yarına bırakma. Sen sadece zor konuları bile iyi, doğru, güzel, adil ifade ettiğinden emin ol. Bunu yaptıktan sonra yüzleşmekten çekinme. Hatası olan düşünsün. Seni seven seninledir, gerisi misafir.

8- Net, emin, mert ve güçlü konuş. Sen net ve kesin olmadıkça ne mesajın, ne de duruşun çevrene etki eder.

9- Hayat amacına göre yaşa. Temel değerlerini, hayat amacını, ideallerini, hayallerini her gün kendine hatırlat. Her gün hayat amacını gerçekleştirmek için en az birkaç tuğla koyduğundan emin ol.

10- İnsan sosyal bir hayvan ve tek başına var olamaz. Sosyalleşmeye ve ilişkilere yatırım yap. Vefalı ve hatırnaz ol. Zor zamanlarda dostlarının ve ailenin ve de sevenlerin değerini daha iyi anlayacaksın. Hakiki dost olan seni hatanla ve kusurlarınla sevendir, seni olduğun gibi sevendir. 

11- Değer bilmeyen ve toksik insanlardan, ortamlardan ve durumlardan uzaklaş. Gül veren ele kokusu sindiği gibi toksik ortamlar da bir süre sonra içine sirayet eder. 

12- Her daim pozitif, coşkulu ve ümit dolu ol ve yaşa. Bırak kabın kadar olan naçizane ışığın aydınlatsın karanlıkları, gölgeleri ve olumsuzlukları.

Sevgiler,

Kenan

 

https://twitter.com/Naacel

https://www.facebook.com/public/Kenan-Kolday

https://instagram.com/naacel/

http://naacel.blogspot.co.uk/

http://www.felsefetasi.org/author/kenan-kolday

 
Toplam blog
: 245
: 1347
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Çocukluğumdan beri kendimden büyük bir şeyleri arayıp durdum. Ve 1999 yılında yaşadığım şoklar il..