Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '15

 
Kategori
Astroloji
 

13 Eylül 2015 Başak Burcunda Güneş tutulması

13  Eylül 2015 Başak Burcunda Güneş tutulması
 

13 Eylül günü  saat 09:41 de 20° 10´ Başak burcunda parçalı  Güneş tutulması meydana gelecek ki bu aynı zamanda bir yeniay.  Ay düğümleri, 00°57´ Koç-Terazi burçlarından, Balık-Başak burçlarına geçmeye hazırlanmakta. Bir daha 20 Nisan 2023 e kadar Koç-Terazi aksında bir Güneş tutulması yaşamayacağız. Bu tutulma Antarktika, Hint Okyanusu,  frika’nın güneyi ve Atlantik Okyanusu’nun bir bölümünden gözlemlenebilecek.

Başak burcu değişken, dişil ve toprak niteliklerindedir. Titizliği, mükemmele ulaşmayı, sabrı, analitik zekayı, sorumluluğu, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve sükuneti ifade eder. Gölgesinde aşırılıkların sonucunda gelişen müşkülpesentlik, huzursuzluk, alaycılık, temizlik hastalığı vardır. Aşırı detaycılıkla bütünü görmekte zorlanabilir. Sağlık anlamında bağırsaklar, karın bölgesi ve ilgili organların sorunlarını, bakteri, virüs, mantar kaynaklı enfeksiyonları, safra, astımı, sinir sistemi ile ilgili problemleri söyleyebiliriz. Başak burcu aynı zamanda çalışma hayatı ve şartları, sağlık , gıda ve tarım, hijyen, finans konularını, hizmet sektörünü, yanımızda çalışanları, beslediğimiz hayvanlarımızı da ifade etmektedir.

Tutulma anında Güneş ve Ay Denebola ile kavuşumda. Bu sabit yıldız genelle, toplumla zıt düşen, uzlaşmaz kişileri, durumları anlatmaktadır. Orta yolu bulmakta zorlanıldığından, sürtüşmeleri, gerilimler de beraberinde getirir. Çok da layık olmayana yükselme verse de durumun ortaya çıkması ile gözden düşmeyi anlatır. Aynı zamanda gözde kayba varabilecek sorunları, kazaları, yanında çalışanından kaynaklı kayıpları, aile içi kavgaları, geçici küslükleri, ayrılıkları da ifade eder.

13 Eylül 2015 de oluşacak Güneş tutulmasının yükseleninde Terazi burcunu görmekteyiz. Bu burç adaleti, ilişkilerde uyumu, diplomasiyi, entelektüelliği, sanatı, aynı zamanda para ile ilgili işleri de anlatmaktadır. Tutulma sırasında Arcturus yükselene partil kavuşum yapmakta ki bize dışavurumda farklı bir yolla hareket etmeyi, başkalarının da yararına olacak hareketleri, yönleri ifade etmektedir. Yöneticisi Venüs, Mars ile kavuşum yaparken, Uranüs ve yükselene uyumlu, düğümlere zorlayıcı görünüm sergilemekte. Aynı zamanda Venüs’ün Dubhe ile kavuşumu bize güç elde etmek adına kişinin pozisyonunu kullanmasını anlatır ki açılarını dikkate aldığımızda abartının, düşüncesizce yapılan konuşmaların, eylemlerin, gereksiz risk almanın böylesi bir durumun ilişkilerde, ortaklıklarda ilerisi için yanıltıcı olabileceğini, risk içerdiğini söylemeliyim.

Tutulmanın yöneticisi Merkür kontrol etmekte zorlandığımız şartları, gizli düşmanlıkları, geri planda dönenleri, bilinçaltını, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri anlatan  12.evinde, Venüs yönetiminde ve Zeus ile birlikte, Uranüs-Pluto açısını zorlamakta. Arkamızdan dönenlere, iletişim tarzımıza, varsa hukuksal sorunlarımıza, sosyal gruplara birlikte  girip, çıktığımız, çalışma yaptığımız arkadaşlarımıza, kazandığımız paranın abartısız harcanmasına, imza atmamız gereken şeyler varsa mümkünse ertelenmesine ya da çok dikkatli incelenmesine vurgu yapmakta. Tutulma anında Merkür retro yapmak üzere iyice yavaşlamış durumda ve 8 Ekim’de düzelecek. Sabırsızlanmadan daha kalıcı sonuç almak istiyorsak birkaç gün de gölgeli dönemine opsiyon tanımamız ve sonrasında yol alınmasını öneririm. Kaldı ki Satürn’de bu dönemde Yay’da yol alıyor olacak. Aynı şekilde obsesif davranışlardan, yeri geldiğinde kendi kendinizi ya da patlayıp karşınızdakini yiyerek, olanı biteni kırıp dökmek yerine, enerjinizi içinize dönerek, size katkı sağlayacak işlere harcayın derim. Okuyun, yazın, yardım faaliyetlerinde bulunun …

Tutulmanın tam karşısında yer alan Chiron eski hatalarımızdan vazgeçersek, bize şartlarımızda iyileşme sağlayabileceğimizi, uğruna emek harcadığımız konu ya da konularda ilerleyen dönemde gelişmelere işaret etmekte. Neptün ve Jüpiter açısını da eklersek, çocuklarla ilgili durumlara olduğu gibi, güven, adalet, etik, inançlarımız konusunda kafamızın karışabileceğine işaret etmekte. Aynı şekilde bu dönemde borsa gibi spekülatif yatırımlarda, finansal konularda yanılgılara, kayıplara açığız.

İstanbul merkezli haritaya göre 13 Eylül’de olacak Güneş tutulması 11.evi etkilemekte. Buna göre sosyal yaşamımız, gruplar, arkadaşlarımız, umutlarımız, işten kazanımımız, varsa üvey çocuklar, anne ya da patronun finansal durumu, çocuğun eşi ya da  ortaklığı, meclis, borsa, yabancı devletlerle ortak anlaşmalar, organizasyonlar, sosyal kulüpler ve bunların açılımları konu başlıklarımız olacak. Buna göre bu Güneş tutulması bireysel bazda ve tabii haritalarımızda bulunduğu konuma, aldığı açılara göre yeni yapılanmalara işaret etmekte. Ama risk almamak, eski tavırlarımızda, söylemlerimizde ısrarcı olmadan, en azından ortamı bulunduğu halden daha iyiye taşımak adına adım atarak. Korkularımız, şüphelerimiz, güvensizliklerimiz olabilir. Bu bizi ağzımızdan çıkanı kulağı duymaz hale getirmemeli. Risk almadan, özenli ve sabırlı davranırsak , toprak ve hava elementi ağırlıklı bu tutulma bizlere akılcı düşünce ile  ideallerimizi somutlaştırma şansını sunmakta. 13 Eylül 2015 Güneş tutulması , 29 Mart’ta yaşadığımız Güneş tutulmasının koç noktası, Güneş, Ay kavuşumuna Ay düğümleri-Venüs karşıtlığı ile,  MC/IC, Chiron – Venüs  aksına da  Güneş, Ay, Chiron kavuşumu ile yaptığı görünümlerle , bizi zaman içinde çok farklı konumlara taşımaya aday görünmekte. Kaldı ki yine 29 Mart tutulmasının Ay düğümleri, Asc, Dsc, Pluto, Uranüs, Zeus  kavuşumunu tetikleyen Kronos, Pluto, Merkür, Zeus ciddi anlamda dönüşümlerin, değişimlerin bir başka göstergesi.

Yukarıdaki kartografik haritaya göre tutulma döneminde kırmızı okla işaretlenen düşey hatların çevresinde bulunan yerler, tutulmadan daha belirgin etkilenecek bölgelerdir. (Celestial Zodiac) . Bu haritayı geodetic mundane olarak açtığımızda ise Amerika’dan geçen Uranüs/MC hattının Avrupa’nın ortasından geçtiğini görmekteyiz ki bunu da yönetimsel krizler, toplumu ilgilendiren ani olaylar olarak göz ardı edemeyiz. Amerika’da ise bu sefer Pluto/MC hattını gözlemlemekteyiz.

Bu tutulma aynı zamanda yeni bir Ay yalpalaması dönemine işaret etmekte. Bu dönemde dünya genelinde doğal afetlerde, ayaklanmalar, kitlesel ölümler, patlamalarda, kazalarda, yangınlarda, terörde artış gözlemlenmektedir. Konunun genelini anlatan yazımı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.  

https://www.facebook.com/notes/azade-%C3%B6ksoy/ay-yalpalamasi-ve-etkileri/10152612936711277?pnref=story

Haritaya uranyen prensipte tutulma ana aksına bakarsak;

Bir yanda ilişkilerimizde, bilinçli ve bilinçsizce yapmış olduğumuz seçimlerimizde, biraz da kendi sınırlarımızı gerektiği gibi çizemememiz yüzünden işler sarpa sararak başa dönmüş, kendimizi bir anda mücadelelerin içinde bulmuş olabiliriz. (Mars/Uranüs , Satürn/Pluto) . Durumu toparlayarak, birleştirmek (İsis)  gerçekten de zorlayıcı. Bir de üstüne üstlük süregelen bu şartları kabul etmek durumunda kalmak ( Amor) ... Başımıza gelenlerle ilgili karşı tarafı suçluyor olabiliriz (Nemesis) .

Diğer yanda dikenli yolda yürürken karşılaştığımız zorlu engeller yüzünden duygusal, düşünsel, fiziksel anlamda yeterince beslenemiyor olmamız kuvvetle muhtemel  (Sappho) . Gereksiz yüce gönüllülük yapmak da beklenmedik durumlara yol açmış (Pandora) , bizi daha da zorlayarak, tüketmiş olabilir (Mars/Pluto , Pluto/Transpluto) .  Zorlana zorlana karmaşık olmuş işlere  (Arachne)  , herkesi aynı şekilde mutlu ederek,  çözüm üretmek (Minerva) neredeyse imkansız. Artık yol ayrımına geldiğimizin farkındayız (Hekate).

13 Eylül 2015 günü gerçekleşecek olan Güneş tutulması ülkemiz haritasının 4.evine düşmekte. Burası topraklarımızı, muhalefeti, doğal kaynaklarımızı, tarım ve ürünleri, çiftçiliği, madenciliği, gayrı menkulleri anlatmaktadır ve tutulmaya göre ana başlıklarımızı, dolayısıyla bunlarla ilgili olayları işaret etmektedir. Bu yeniay bir tutulma olduğundan etkisi daha uzun sürelidir. Dolayısıyla olayların ortaya çıkması da zamana yayılacaktır. Zeus ve Merkür’ün solar arc Pluto’muza ve ilerletilmiş Merkür’ürümüze, Chiron’umuza yaptığı görünümlerin, Uranüs Pluto açısını çalıştırıyor olması, topraklarımızla, iç güvenliğimizle ilgili zorlayıcı şartların, ülke içi isyanların, özerklik taleplerinin, içeride ve sınırlarımızda askeri operasyonların  devam etme olasılığını göstermekte. 3.evimizdeki Mars’ın da ASC,DSC,Mars ile birlikte Ay,Pluto, ve Chiron hatlarını çalıştırması,  komşularla çatışmalarımızı gösterir nitelikte (uranyen) . Bu tutulma ile muhalefet partilerinin daha güçleneceğini söyleyebiliriz. İlerleyen dönemde kurultaylarında yönetim değişiklikleri olasıdır. Provokatif eylemleri daha sert gözlemleyebiliriz. Aynı şekilde politik söylemlerde de daha kışkırtıcı ifadeleri görmemiz mümkündür. Çalışma şartlarını daha da zorlaşması, yeni düzenlemeler gelmesi, akademik kurumlarda, basın yayın kuruluşlarında , mahkemelerde,  hukuksal yapı ile ilgili değişikliklere gidilebilir. Finansla uğraşanların, yatırımcıların çok dikkatli olması gereken bir süreç. Neptün, Jüpiter kavuşumunun Apollo, Mars, Vulcanus ve Satürn Merkür aksını çalıştırıyor olması, kişinin ya da firmanın haritasındaki konumuna göre, uğruna epey emek harcanmış büyük beklentilerin bir anda gerçekleşmesine sebep olabileceği gibi, elden kayıp gidişleri de beraberinde getirebilir. Tutulma sırasında Ay düğümlerinin ülkemiz haritasının 10.evindeki koç noktası ve Hades ile yaptığı görünüm, ne yazık ki toplumsal anlamda üzücü olaylar yaşama, genel anlamda yoksullaşma sürecine girme ve ülke itibarını zorlayıcı durumlarla karşılaşabilme olasılığını göstermekte. İlerleyen günler göçmenlerle ilgili yeni yapılandırmalara da gebe. Pasaportlar, dolaşım hakları, vize, turizm, oteller , madenler ve madencilik, doğal kaynaklarımız, tarım ve tarım alanlarının kullanımı, çiftçilik, tohum üretimi ile ilgili gelişmeler de bu tutulma ile beraberinde gelecektir.

Başak burcunda yaşayacağımız bu tutulmanın hayatlarınızda güzellikleri getiren kırılmalara yol açması dileğimle…

Azade Öksoy

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..