Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

13 Ağustos Pazartesi

13 Ağustos Pazartesi
 

Kazayı, önüne geçemediğimiz olay diye tarif etmek daha doğru olur herhalde. Kaç gündür gazetelerde üstüste alkollü sürücülerin meydana getirdiği kaza haberlerini okuyoruz. Burada kaza, ölüme veya yaralanmaya sebebiyet veren olay anlamında doğru belki ama, göz göre göre işlenmesi açısından bunları kaza olarak nitelemek yanlış.

Zaten gazetelerimiz de "seri katil, katliam ve cinayet" şeklinde başlıklar atarak, benim görüşümü paylaşmışlar. Bugün yine böyle cinayet gibi bir haber var maalesef. Bu konuya artık bir çözüm bulunması, alkollü araç kullanımına dur denilmesi ve en azından yasaların uygulanarak alkollü sürücülere yasalarda yer alan “ehliyeti geri alma” cezasının mutlaka verilmesi lazım. Konuyla ilgili yazdığım blogda bu düşüncelerimi daha geniş açıkladım: http://blog.milliyet.com.tr/Blogum.aspx?BlogNo=57244

BİR KAZA DÖRT HAYAT KARARTTI (Bugün). Aşırı alkollü sürücü kaldırımdaki 4 genci ezip geçti. Nişanlı çift sakat kaldı, 2 genç de ÖSS’ye giremedi.

İKİ KADINI EZDİ YİNE İÇMEYE GİTTİ (Hürriyet). Kartal’da önceki gün alkollü sürücü dehşeti yaşandı. Otomobiliyle aşırı hız yapan Oktay Gün, zikzaklar çizip kaldırıma çıktı ve iki kadını ezip kaçtı.

ALKOLLÜ KATLİAM (Posta). Alkollü şoför önce kaldırımda yürüyen bir kadını ezdi. Yoluna devam etti ve 200 metre sonra bir başka kadına çarptı. İki kadını da öldüren şoför 2 km. ileride aracında içki içerken yakalandı.

ALKOLLÜ SERİ KATİL (Sabah). Alkollü araba kullanan Oktay Gün 150 metre arayla iki kadına çarpıp öldürdü.

İKİ KADINI ÖLDÜRDÜ İÇMEYE DEVAM ETTİ (Star). Kartal’da alkollü araba kullanan bir genç aynı caddede iki kadına çarparak ölümüne sebep oldu. Polis alkollü sürücüyü ağaç dibinde içerken yakaladı.

SERİ CANAVAR (Takvim). 261 promil alkolle direksiyon başına geçen Oktay Gün, 150 metre arayla 2 kadına çarpıp kaçtı. İşin ilginç tarafı, canavar yakalandıında hala içmeye devam ediyordu.

261 PROMİLLİ SERİ KATİL (Vatan). 4 bira, bir küçük votka içip direksiyona geçti. 200 metre arayla kaldırımda yürüyen iki kadını ezip öldürdü. Polise içki masasında yakalandı.

261 PROMİLLİ CANAVAR (Yeni Şafak). Kartal’da kaldırımla yol arasında zikzak çizen alkollü sürücü, önce bir genç kızı, ardından iki çocuk annesi bir kadını ezdi. Elinde şişeyle yakalanan canavar 261 promil alkollü çıktı.

*****

Küresel ısınmayı, bizim taraflara uğraması mümkün olmayan bir masal gibi dinlerken, birden kendimizi içinde bulduk. Çöl sıcaklarıyla kavrulan yurdumuz, bir taraftan lağmura hasret kalırken, bir taraftan susuzluk tehlikesiyle başbaşa kaldı.

Ankara başta olmak üzere susuzluğun çilesini çekmeye başlayan vatandaşlarımız, susuzluğun üretime verdiği zarar yüzünden sebze ve meyveleri de pahalı almaya başladılar… Önümüzdeki günlerde yağışların bu aksaklığı telafi ekmesi beklenirken, meteorolojiden gelen bilgiler, daha facianın başında olduğumuz şeklinde.

Gelecek günlerin ve yılların bugünü aratacağını düşündükçe içimize hafakanlar basıyor. Ankara’da vatandaşı çileden çıkaran susuzluk, beraberinde bir dolu tedbir mahiyetinde düşünceler de getirdi.

Şimdi din adamları daha az suyla abdest alabilmenin çarelerini sunmaya çalışıyorlar. Oysa peygamber insanlara, akar suyla da abdest alsalar, suyu israf etmemelerini taa 1400 sene önce öğütlemiş. Dinlenmedikten sonra öğüdün de kuralın da hiç faydası olmuyor.

ABDEST SUYUNDAN TASARRUF OLUR MU? (Akşam). Diyanet İşleri Eski Başkanı Yılmaz’dan öneri: Mü’minler abdest alırken elini ayağını üç kere değil bir kez yıkasa yeter. Ayrıca ağıza buruna su almayarak büyük tasarruf sağlanır.

KİLİSEDE DE YAĞMUR DUASI (Milliyet). Ankara’daki su sıkıntısı hıristiyan cemaatini de harekete geçirdi. Dün Vatikan’ın Ankara büyükelçiliğindeki Meryem Ana Kilisesi’nde cemaat yağmur duası yaptı.

TÜRKİYE ÇÖL OLDU (Posta). Kuraklık Türkiye’nin birçok bölgesini çöle dönüştürdü. Karadeniz’deki birkaç il dışında neredeyse ülkenin tamamı kurudu. Önümüzdeki 10 yılda da daha az yağmur yağacak ve çölleşme artacak.

TÜRKİYE KURAKLIKLA SAVAŞI ÖĞRENMELİ (Radikal). Kişi başına düşen yıllık su miktarı azalan yağışla birlikte 1000 metreküpün altına düşecek. Hiçbir devlet görevi, kuraklıkla mücadeleden önemli değil.

ÇÖLLEŞİYORUZ (Türkiye). Kuraklık analizi başlığı altında temmuz raporunu açıklayan Meteoroloji, çöl karakteri gösteren il sayısının geçen yıla oranla arttığını ve kritik düzeye ulaştığını bildirdi.

KÜRESEL ISINMAYA KİPTAŞ FORMULÜ (Türkiye). Bugüne kadar 38 bin kişiyi ev sahibi yapan KİPTAŞ, çatılarında ağaçlar yükselen binalar yapacak. Ayrıca çatıdan akan yağmur suları özel bir sistemle depolanıp bahçe sulamasında kullanılacak.

DEVLET BÜTÇESİ GİBİ SU BÜTÇESİ OLMALI (Vatan). Türkiye’nin tek Meteoroloji Mühendisliği Fakültesi’nin bölüm başkanı Mikdat Kadıoğlu yaklaşan felaketi anlattı. Acil önlem alınmazsa gelece çok karanlık.

*****

Köşk için bugün Başbakan’dan bir karar çıkması bekleniyor. Tartışmalar, sorular, acabalarla dolu bir gün daha geçireceğiz. Gerçi başbakanın adayı veya adayları açıkladığında bütün tartışmalar şıp diye kesilecek değil.

Ancak tartışmanın boyutu biraz değişecek.

KÖŞK İÇİN KARAR GÜNÜ (Akşam). Siyaseti esir alan Gül tartışması sona geldi. Erdoğan bugün bakanlar Kurulu ve MYK ile son kararı verecek.

KESİN ADAY (Bugün). Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, başka adaylar çıksa da Köşk adaylığından çekilmeme kararı aldı.

KÖŞK İÇİN KARAR HAFTASI (Cumhuriyet). Erdoğan Gül’ün cumhurbaşkanlığı için yeni formüller geliştiriyor.

ANKARA’DA ADAY-TOTO (Radikal). AKP kulislerinde Köşk adaylığı için Gül dışında 10 kişinin ismi geçiyor.

İPOTEK KOYMAYIN (Sabah). İstanbul Ticaret odası Başkanı Murat yalçıntaş, Çankaya adaylarına ipotek, demokrasiye sığmaz, dedi.

KÖŞK İÇİN KARAR GÜNÜ (Türkiye). Bugün, Bakanlar kurulu ve Ak Parti MKYK toplantısının ardından aday netleşecek.

*****

Güneydoğu’da askerlik yapanlar tam bir kâbus içinde geçen zamanı, terhis haberinin alınmasıyla nasıl sonsuz bir sevince dönüşüyor kim bilir… Ancak bu kez tezkereyi alıp bu cehennemden kurtulduğunu zanneden Mehmetçikler’in sevinci kursaklarında kaldıı.

Bildiğimiz klasik uzaktan kumandalı PKK mayını, bu kez terhis olan sivil askerleri hedef aldı.

SİİRT’TE MAYIN SALDIRISI (Bugün). Eruh’a bağlı Görendoruk köyü kırsalında askerlerin bulunduğu iki minibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılan mayın biri astsubay, ikisi sivil 13 kişinin yaralanmasına sebep oldu. 3 erin sağlık durumu ağır.

EN KAHPE TUZAK (Güneş). Tezkereyi alıp eve dönmek için yola koyulan Mehmetçikler mayın tuzağına düştü. Sivil plakalı minibüs geçerken patlatılan mayın 3’ü ağı 12 askeri yaraladı.

*****

Turkcell Super Ligi’nde ilk haftayı geride bıraktık. Galatasaray 4 farklı galibiyetle lider koltuğuna otururken, hem bünyesinden yeni bir kral çıkardı, hem de Fenerbahçe’yi ligin dibinden kurtardı.

Farklı galibiyetin önemli getirilerinden biri Hakan Şükür’ün iki gol atarak Taçsız Kral metin Oktay’ı geçmesi, Tanju Çolak’ı da yakalamasıydı.

Fenerbahçe maçındaki çıkan olaylar yüzünden seyircisiz oynanan maçta, Rize’yle âdeta tek kale oynayan sarı kırmızılılar, pek çok pozisyondan da yararlanamadılar.

Bu arada ligin ilk haftasında bir maç da yarıda kaldı. Aslında yarıda kaldı demek bile yanlış. Uzatmaları oynanan Trabzon-Sivas karşılaşmasının son saniyelerinde taraftarlar sahaya girerek 1-0 önde olan bordo mavililerin hem 3 puanını sildirecekler, hem de ceza almasına sebep olacaklar.

ASLAN KRAL TAHTINDA (Akşam). Turkcell Süper Ligi’nin ilk haftasında, Çaykur Rize’yi 4-0 gibi açık farkla yenen Galatasaray liderliğe kuruldu. Maçta iki gol atan Hakan Şükür de Metin Oktay’ı geçip, Tanju’nun rekorunu egale etti.

TRABZONSPORA TARAFTAR TOKADI (Akşam). Sivasspor ile kendi sahasında yaptığı maçta 1-0 galipken bordo mavili taraftarların sahaya girmesi üzerine maç tatil edildi.

KRAL GERİ DÖNDÜ (Bugün). Hakan Şükür attığı 2 golle Metin Oktay’ın 238 gollük rekorunu kırdı, Tanju’yu da yakaladı.

ASLAN KÜKREDİ, TRABZONU SEYİRCİSİ YAKTI (Güneş). Seyircisiz maçta Lincoln’la perdeyi açan Galatasaray, Rize’yi 4-0 yenerken Hakan rekoru egale etti. Trabzon ise 1-0 galipken sahaya seyirciler girince maç tatil oldu.

TRABZON YANDI (Hürriyet). Seyircisi yine sahaya girdi, maç tatil edildi. Trabzonspor’a ağır ceza gelecek.

İLK HAFTA İLK OLAY (Posta). Futbol terörü Süper Lig’in ilk haftasında kendini gösterdi. Trabzonspor-Sivasspor maçının 90+2. dakikasında oyun sertleşti ve sahaya giren taraftarlar Sivaslı oyunculara saldırdı.

İLK HAFTADA MAÇ TATİLİ (Sabah). Trabzon-Sivas maçı Sahaya giren 50’ye yakın fanatik taraftar nedeniyle tatil edildi.

SESSİZ ŞOV (Takvim). Sezona süper başlayan Galatasaray seyircisiz oynanan maçta Rize’yi Lincoln, Volkan ve Hakan Şükür’n iki golüyle yıktı. Kral, Metin Oktay’ı geçti, Tanju Çolak’ı yakaladı.

VE KRAL SAHNE ALDI (Türkiye). Galatasaray evinde ağırladığı Çaykur Rize’yi 4-0 mağlup ederek Süper Lig’e süper başlangıç yaptı. Seyircisiz oynanan maçta Hakan Şükür 2 gol atarak 240 gole ulaşırken Tanju Çolak’ın rekorunu egale etti.


*****

Günün diğer manşetleri de şöyle:

TÜ BEBEK PATLAMASI (Bugün). Bugüne kadar 30 bin tüp bebeğin dünyaya geldiği Türkiye’de iki milyon anne adayı sıra bekliyor. SSK’lılara da devlet desteği talep rekoru getirdi.

TÜRKİYE ZAYIF HALKA (Cumhuriyet). Uzmanlar dünya piyasalarındaki kriz konusunda gelişmekte olan ülkeleri uyardı.

BÜYÜKANIT’LA AYNI KAFADAYIZ (Hürriyet). Emekli Genelkurmay başkanı Hilmi Özkök, görevi devrettiği silah arkadaşı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’la ilgili ilk kez konuştu.

TÜRBANLI VEKİL EŞİ AZALDI (Hürriyet). 22 Temmuz seçimlerinden sonra TBMM’deki eşi türbanlı vekil sayısı 274’ten 235’e düştü. MHP’li 6, DTP’li 1, BBP’li 1 ve bağımsız bir milletvekilinin eşleri türbanlıyken 226 Ak Parti milletvekilinin eşi türbanlı.

SEZER BİLE MERKEZ BANKASINI DİNLEMEDİ (Hürriyet). Cumhurbaşkanı Ahmet necdet sezer Çankaya’daki evine kiralık tabelası astı ve 1400 YTL istedi. Sezer’in kiracıs 2006 Kasım’ında evi boşaltırken 700 YTL ödediğini söylemişti.


ZEHİR ŞELALESİ (Milliyet). İstanbul’da İSKİ’ye ait arıtma tesisinin depolarında yıllardır bekletilen kimyasal madde içerikli atıklar hiçbir önlem alınmadan doğaya bırakılıyor.


NATO ÜSSÜNDEKİ PKK DESTEKÇİSİ (Milliyet). PKK’ya değişik cihazlar götürürken Mersin’de yakalanan TIR şoförünün malzemeleri Almanya’nın Giessen kentindeki NATO üssünde görevli bir Türk’ten aldığı belirlendi.

EN BÜYÜK DARBE BABAYA (Sabah). Tuğba Özay’ın annesi eşim üzüntüden üç gün konuşmadı, Cuma günü de evi terketti, dedi.

TÜP PATLADI (Star). SSK’nın tüp bebek tedavisinde 40 yaş sınırı getirmesi talep patlamasına neden oldu. 1 milyon çift başvuruda bulundu.

ELEKTRİKTE FIRSAT ZAMMI (Star). Kuraklığı fırsat bilen üreticiler devlete sattığı elektriğe % 58, 3 zam yaptı.

SERİN FACİA (Takvim). Adana’da serinlemek için çalıştırılan vantilatör alev alınca anne ile 2 çocuğu hayatını hayatını kaybetti. Geriye gözü yaşlı yakınları ve bir evin enkazı kaldı.

DEVLET BABA (Yeni Şafak). SSK’nın tüp bebek masraflarını da karşılamaya başlamasının ardından 2 milyon kadın tüp bebek için başvurdu.


MAFYAYIM İYE TEHDİT EDEN 5 YIL HAPİS YATACAK (Zaman). Son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden çete ve mafya olaylarını kendine kalkan edinerek, hasımlarını kendisini mafya olarak gösterip tehdit etmeye kalkanlar, Yargıtay’ın kararına göre artık 6 ay değil 5 yıl hapisle cezalandırılacak.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..