Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '17

 
Kategori
Astroloji
 

13 Kasım – 19 Kasım Haftası Gökyüzü

13 Kasım – 19 Kasım Haftası Gökyüzü
 

Venüs, Jüpiter kavuşumu
13 Kasım Pazartesi günü ( 11:15)Akrep burcunda Venüs, Jüpiter kavuşumu gerçekleşmekte. Venüs ve Jüpiter’in etkileşimi, Venüs’ün ifadesinde olan sevgi alışverişi, ilgi, karşılıklı bağlar kurma, duygular ve mutluluk anlayışına derinlik, istek, heves ve coşkunluk katarak, duyguları yoğunlaştıran, ilişkiler kurma, bağlar oluşturma arzusunu artıran etkiler getirmekte. Açının oluşumu ilişkiler üzerinde pozitif etkiler yaratacak uyum, iyimserlik, hoşgörü, sosyallik ve dışadönük olma yönünde destek sağlayıcı olacak olmakla birlikte iki gezegenin Akrep burcunda olmaları, yoğunluk kazanan, tutkulu isteklere dönüşen, güç arayışları içeren ifadeleri de büyütmekte olacak. İsteklere yönelik artış ifadesi taşıyan Venüs, Jüpiter etkileşimi süresince ilişkilerde uyum yakalamak, sevgi alışverişinde bulunmak yönünden şanslı olunabilecek bir zaman dilimine işaret etmekte.

Merkür, Neptün kare açısı
Yay burcu ilerleyişinde olan Merkür’ün, Balık burcu yolculuğunu retro hareketinde sürdüren Neptün ile kare açı görünüm almakta olacağı 14 Kasım Salı günü (01:47) kesinleşecek olan açı, zihinsel, akılsal, mantıksal öğeler üzerinde dağınıklık, odaklanma sorunları, gerçeklik algısını kaybediş etkileri taşımakta. Yay burcunun soyutsal ifadeleri ile buluşan Neptün, mantıksallıktan uzaklaşan, soyut kavramlar üzerine kurulacak düşünceler, inançsal, ideolojik fikirler ve görüşlerin ön plana çıkarabileceği, dile getirilebilecek olduğuna işaret etmekte. Gerçeklerden kopmak, gerçeklik algısını kaybetmek, zihinsel dalgınlık içine düşmek gibi yanıltıcı, aldatıcı gelişebilecek düşüncelere karşı dikkatli olmayı gerektirmekte. Bununla birlikte bu iki gezegenin sertte olsa etkileşimi yaratıcı, hayalgücünü arttıran, sanatsal, ilhamsal görüş zenginliği katan etkiler taşımakta olur.

Venüs, Neptün üçgen açısı
16 Kasım Perşembe günü (18:20) iki gezegenin ifade ettikleri konular üzerine uyum getiren, destek veren, akıcılık sağlayan enerjiler yoğunlaşmakta. Sevgi ve sevgiyi paylaşma, duygular ve duyguları paylaşma isteği, arzusu taşıyan açı, özellikle ilişkiler üzerine uyum, işbirliği ve barışçıl etkilere taşıyor olacak. İlişkilere ihtiyaç hissetmek, duygusal olarak yoğunlaşan hassaslık içinde olmak, şefkat ve merhamet içeren hislerle hareket edebiliyor olmak yine bu açının getirisi olarak isteklerimizi biçimlendiren, davranış biçimimize yansıyan etkiler taşımakta. Venüs, Neptün açıları sanatsal yeteneklere işaret ederler. Yaratıcılık, hayal gücü zenginliği, ince zevkler, ilhamsal algılayışın artışı sanatsal yada benzeri konularda olumlu gelişmeler yakalanabilecek olacağını ifade etmekte.

Akrep Burcunda Yeniay
18 Kasım Cumartesi günü (14:42) Akrep Burcunda gerçekleşmekte olacak Yeniay yoğunlaşan duyguların, yoğunluk kazanan isteklerin, kararlılık içeren hedeflerin oluşturduğu bir dönem başlangıcına işaret etmekte. Akrep burcunda Güneş ve Ay ile birlikte Jüpiter ve Venüs’ünde Akrep burcunda yerleşimi ile 4 gezegeninde bu burçta sıralanışı, tutkuların, kontrol ve güç arayışlarının öne çıkardığı kararların, amaçların ön plana çıkacak olduğunu ifade etmekte. Sağlamlık ve kalıcılık isteği ile şekillenecek olan bir gelecek arzusu içinde olabilir, olaylara yüzeysel bakmaktan uzaklaşarak gerçekleri arayan, somut neticeler ve gelişmeler peşinde olan türde istekler içine girebiliriz. Yeniay derecesinin yönetici gezegeni Mars. Mars, Terazi burcunda, her ne kadar işbirliği, ortaklık, uyum için hareket ediyor olsada Mars burada kendi isteklerini ifade etmekte zorluk içine girebilir ve diğer kişilere karşı fazlaca hesaba kattığı hareket anlayışının getirdiği bağımlı hareket etme, bireyliliğini kaybetme türü davranışlar sergileyebilir. Bu da Yeniay’ın açığa çıkardığı güç, kontrol elde etme arzusu üzerinde zayıf düşürücü etkiler getirebilir. Mars, Pluto ve Juno ile kare açı yapmakta olacak. Mars’ın Terazi burcu ifadesine vurgu getiren Pluto ile karesi, uyum ve denge arama anlayışı üzerine etki ederek, sert, öfke içeren, agresif yada pasif agresiflik içine düşüren, kendi bildiğinde ısrar eden ve herkes için doğru olanı kendisinin bildiğini düşündüren türde davranışlar ve hareket anlayışı yaratmakta. Adalet, hak, hukuk anlayışının sağlayıcısı olmak adına girişilen davranışlarda denge ve eşitlik anlayışını korumak mümkün olduğunda yapıcı gelişmeler sağlayabilecek olan görünüm, eşitlik anlayışının unutulması, dikkate alınmaması olasılığının getireceği engelleyici, kopartıcı, yıkıcı bir hareket anlayışına karşıda dikkat edilmesi gerektiğini göstermekte. Yeniay derecesi ile Uranüs arasında 150 derecelik bir açı oluşumu var. Görmezden gelebiliyor olduğumuz özgürlük arayışımızın, bağımsızlık, kendin olma ihtiyacımızın farkına varabilmek, kararlarımızı verirken bu duygu durumumuza bir gözatmak bu duyguların yaratacağı sinsi gerilimlerin yol açtığı stres getirici içsel çatışmalardan bizi koruyacaktır.

Mars, Pluto kare açısı
19 Kasım Pazar günü kesinleşecek olan Mars, Pluto kare açısı, bir önceki gün Cumartesi günü gerçekleşmiş olan Yeniay haritasının aktif bir açısını oluşturmakta. Mars ve Pluto açıları güçlü girişimcilik, güçlü mücaledele anlayışı taşıyan enerjileri taşıyıcı olurlar. Terazi burcu ilerleyişinde olan Mars ile Pluto arasında oluşan gergin açı, Mars’ın bu burçta edindiği adalet dağıtma, eşitlikçi olma, işbirliğine dönük hareket etme güdülerini baskın hale getirecek ve zararda olduğu yerleşimde olan Mars, kontrolsüz, baskıcı, yok sayıcı türde hareketler açığa çıkarabilecektir. Doğruyu, hakkı, adaleti kendi tekeline alma, herkes için en doğru olanı kendi biliyor olma yanılgısına düşme ve bunun getirisi türde yansımaları içeren davranışlar yansıtacaktır.

Sevgiyle kalın….
Dilâra B.Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..