Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

13 Kasım İMKB yorumu

Dün güne 71.800 seviyesinden zayıf bir başlangıç yapan İMKB 100 endeksi gün içerisinde en düşük 71.357, en yüksek 71.884 puan seviyesinde hareket etti. İkinci yarının sonlarına doğru bankacılık sektörü hisselerinde artan satış baskısıyla günü yüzde 0,65 düşüşle 71.357 puan seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi ise 1.7 milyar TL ile son dönem ortalamasının oldukça altında kaldı.

Aslında dün ikinci seans başladığında sanayi şirketlerine gelen alımlar bende endeksin yukarı gitme isteğinde olduğu izlenimi yaratmıştı. Nitekim dün sanayi endeksi İMKB’den pozitif ayrışarak sadece yüzde 0,09 luk bir geri çekilme yaşadı.

İMKB’de Cuma günü ve dünkü satışların biraz da HALKB’ın halka arzına katılmak isteyen yatırımcıların nakit yaratma isteğinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Yurt dışı borsalara baktığımızda dün Avrupa ve ABD borsalarının yatay ve yataya yakın kapanışlar yapmasına rağmen, bugün vadeli endekslerin ve emtiaların zorlu geçmesi beklenen mali uçurum görüşmeleri öncesi zayıfladığı görüyoruz.

İMKB cephesinde ise 20 Kasım’da ki TCMB Para Politikası Kurulu kararları ve 21 Kasım’da ki Moody’s toplantısına ilişkin beklentiler ile satışların sınırlı kalmasını bekliyorum. Bu manada geçen hafta belirttiğim 71.000 – 74.000 bandı beklentimi koruyorum.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup, asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

Esra YILMAZ
https://twitter.com/yilmazesray
 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..