Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '21

 
Kategori
Astroloji
 

13 Mart Balık Yeniayı!

13 Mart 2021 Neptünyen Balık Yeniayı ve Burcunuz: İlişkilerde Yanılgılara ve Sözlü Tartışmalara Dikkat! 
 
13 Mart 2021 öğlen saat 13:20’de Balık burcunun 23. Derecesinde bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay haritasında yengeç burcunun 15. Derecesi yükseliyor. ( =İstanbul, Ankara için 17. derece). Yeniay haritasında Güneş, Ay, Venüs ve Neptün balık burcunda ve yakın kavuşum içinde bulunuyor. Neptün, Balık burcunun yönetici gezegeni olarak Yeniaya damgasını vuruyor. Burada çok Neptün etkili bir Yeniay söz konusu olacak ve ilişkileri de oldukça etkileyecek. Bu Yeniaydan özellikle değişken burçların ikizler, Başak, Yay, Balık 19- 23. günü civarı doğumlular ve haritasında bu burçlarda 19. - 23. derece civarı yerleşimleri olanlar etkilenecek.
 
Yeniaylar yeni olaylar ve ilişkiler için tohumlanma zamanlamasını ifade eder. Diğer ay fazlarına doğru konu iyice belirir, gelişir ve olgunlaşmaya başlar. Balık burcundaki ve yöneticisi Neptün’ün etkili olduğu bu Yeniay oldukça etkili olacaktır. Hayaller, idealler, duygusal yükselmeler ve düşüşler, dengesizlikler, beklentiler ve hayal kırıklıkları, fedakarlıklar, gizli ve perde arkası olaylar, yaratıcılık ve sanat. Özellikle Venüs de Neptün ile kavuştuğu için burada ilişkiler direkt konunun içine girmekte. İlişkilerdeki beklentiler konusu ortaya çıkacak. Zira Mars da İkizlerde kare açı konumunda ilerlemekte. Bu süreçte zihinsel enerji, hareketlenme ve dışa vurum fazla olacaktır. Doğru yönlendirilemeyen enerjiler tartışmalara, kırıcılığa ve kaos durumlarına neden olabilecektir.   
 
Bu süreçte gezegenlerin İkizler ve Balık olmak üzere değişken burçlarda fazlaca olması, değişken koşulları ve hareketi ifade etmekte. Karışıklık, karmaşalar ve iletişimdeki kaos özellikle Mars ikizler konumuna kare/gergin açı ile bakan Balık burcundaki gezegenlerle de söz konusu. Bir takım durumlardan emin olmadan ve gözünüzle görmeden hareket etmeyin. Bu dönem asparagas haberlere de dikkat etmek gerekiyor. Manevi ya da metafizik konularda sömürü yapabilecek, yanılmanıza neden olacak tipler olabilecektir. Bunlar umarım ki psikolojik hassasiyetleri olan insanları çok etkilemez. Bir de bu dönem fake ve göz boyama ile pazarlanan şeylere dikkat edin. Referanslara mutlaka dikkat edin. An haritasında Yengeç burcu yükselmekte ve Balıktaki stelyum 9. Eve gelerek eğitimi ifade etmekte. Mars’ın ikizlerde olması, Ay düğümlerinin de ikizler - Yay aksında olması,  bir takım eğitimleri de ifade edecektir. Corona dönemi içinde Jüpiter ve Satürn de Kova’dayken internet üzerinden bir takım işler ve eğitimler cazip görülebilir fakat internette sosyal mecrada gördüğünüz ilanları veren kişilerin referanslarını ve iddialarını iyi araştırın. Bu süreç bu bakımdan da dikkat çektiği için gerçek bir eğitimci olarak özellikle yazma gereği hissettim. Eğitim işi öncelikle gerçek öğretmenlerin işidir. İkincisi gerçekten doğru ile yanlış bilgiyi ayırt edecek düzeyde mantık bilimi bilen kişilerin işidir, üçüncüsü kişinin eğitim verdiği alanda ona referans olacak bir kurum olması gerekir. Rasyonel ve metafizik, pratikte yaşamınızda işe yarayan ve yaramayan eğitimleri iyi ayırt etmeniz gerekir. 
 
İlişkiler ve Kısmetler 
 
Merkür 15 Mart -  4 Nisan arasında Balık burcunda olacak. 
 
Balık burcundaki Merkür duygusal, yaratıcı olabilir. Zihnen dinlenme gerekiyorsa bu dönemde önemli olacaktır. Şifalanma ve arınma çalışması uygulanabilir. Bağlantılarda dalgınlığa dikkat etmek gerekiyor. Zira Balık burcunun yöneticisi Neptün de Balık burcunda ve kavuşacaklar. Bu 28 Mart gibi başlayacak ve 2-3 gün etkili olup hafifleyecektir. Bu süreçte yorgunluk, dalgınlık, kontrolsüzlük, kaza, eşya çaldırma, sözleşmelerde dikkatsizlik, aldanma, dolandırılma, zayıflık gösterme durumlarına dikkat etmek gerekir.
 
Venüs 25 Şubat – 21 Mart arasında Balık burcunda yer alacak.
 
Balık burcundaki Venüs, ilişkilerde bazen materyal yönde bazen manevi yönde ideallerin yüksek olabildiğini ifade eder. Beklentiler, hayaller sevgi duygusuna karışır. Özenmeler olabilir. Beklentileri karşılamayan durumlarda sıkılma, yön değiştirme, hayal kırıklığı gibi şeyler görülür. Platonik ilişkiler veya zihin içindeki hayallerle ilişkiye yaklaşmalar söz konusu olabilir. Bu nedenle bu dönemde ilişkilerdeki beklentilerde gerçekçi olmak önemlidir. Bu süreç ilham almak, yaratıcılık, tasarım, sanat, şiir, müzik bakımından olumludur.

Mars 4 Mart – 23 Nisan arasında İkizler burcunda olacak.

İkizler burcundaki Mars dürtüsel enerjinin zihinsel olarak yönlenmesini ifade eder. Bu süreçte bağlantılar kurmak, iletişim yönünün artması söz konusudur. Fazla enerjinin zihinde toplanması dilin daha çok çalışmasına, çoklu bağlantılar kurmasına, iletişim olarak daha cesur olmaya işaret eder. Mars İkizler etkisi ile bağlantı kurmalar kadar tartışmalar ve bölünmeler de kendini gösterebilir.
İletişim ve teknoloji, basın-yayın, yolculuklar, turizm, eğitim ve ticaret ile ilgili konular ön plana çıkabilir.
Total olarak Balık ile İkizler arası etkiler yaratıcılığı ve zihni beraber çalıştıracaktır. Gerçekçi olmayan beklentilere dikkat etmelidir. Aldanma, aldatılma oranı ise yüksek olabilir. Burada ilişkilerde dengeli ve gerçekçi idealler ve beklentiler önemli olacaktır. Olgunluk, mütevazilik ve ölçü önem arz ediyor. 
 
İlişkilerde hem İletişim ve zihinsel düzey hem de duygular ve zarafet önem arz ediyor. Hassasiyetler daha fazla olabilir. Kendi işinize odaklanmanız ve enerjinizi doğru yönlendirmeniz sizin için iyi olacaktır. Odaklanamıyorsanız keyif alacağınız faaliyetler yapmalı ve hareket etmelisiniz. Bu süreçte enerji doğru yönlendirilmediğinde alınganlıklar ve sözlü tartışmalar daha çok olabilecektir. 
 
Yine değişken burçlar ikizler, başak, Yay ve Balıklar bu süreçten fazlaca etkilenebilecektir. 
 
Türkiye Astroloji Haritası 
 
Balık Yeniayı Türkiye Astroloji haritasının 9. evinde gerçekleşiyor. Buradaki Güneş, Ay, Venüs ve Neptün konumu özellikle uluslararası ilişkilerdeki beklentileri ifade etmekte. 9. Ev uzak komşuları ifade etmekte ve burada uzak komşularımızdan Çin olsun, Amerika olsun bir takım beklentilerle ilgili durumlar gelişecektir. Olumsuz haberler ya da beklentilerin yerini bulmaması hayal kırıklığı yaratacaktır. Bu dönem uluslararası ilişkiler açısından hassas görünmekte. 
 
Türkiye Astroloji haritasında 10. ev Koç burcudur ve onun yöneticisi Mars 12. Evde transit etmekte. Siyasi arenada bir takım perde arkası görüşmeler ve toplantılar da yoğun olabilecektir. Yani hem Neptün’lü 9. Ev Balık konumuyla hem de Balık burcunun evi olan 12. Ev konumu ile gizli alan oldukça aktif durumda olacak. Bu süreçte 9. Ev ve ikizler burcu olarak medya ile ilgili konular da aynı şekilde etkilidir. Dolayısıyla bir takım haberler, gizli dosyaların ortaya çıkması, skandallar söz konusu olabilir. 
 
Türkiye Astroloji haritasında 6. Ev Yay’dır ve yöneticisi Jüpiter 8. evde seyrediyor. Burada 6. Ev askeriye ve polisi de ifade etmekte ve Yay yöneticisi Jüpiterin bu konumlanması içinde bulunduğumuz süreçte bir takım marjinal örgütlere karşı daha dikkatli olunmasını gerektirecektir. 8. Evdeki Jüpiter ve Satürn kova konumu farklı grupların özgür hareket etmesini ifade ediyor, insan hakları ile ilgili olabilecektir fakat terörize gruplar açısından da burası risk altındadır. Bu süreçte dikkatli politika gerekliliği görülmekte. 
 
Bu 9. Evin ifade ettiği yurtdışı konusu Corona ile ilgili olarak da riskli görünmekte. Burada sınırların denetiminin artması gerekebilir çünkü Corona bakımından yayılımın artacağı aksilikler ortaya çıkabilir. Yine 9. Ev 12. Ev konuları bu konularda uyarmaktadır. Değişken burçlar olan İkizler ve Balık’taki hareketler de Corona virüs’ün yayılımı açısından iyi görünmemekte. Bu iki burcun gölge etkileriyle dikkatsiz ve yüzeysel olunmaması gerekiyor. Bu süreç atlatılıp Nisan ayına gelene kadar sabırlı olmak gerekiyor. Nisan ayında Koç burcunda bir Yeniay gerçekleşecek ve Koç burcu yaşamda kalmayı ve mücadeleyi ifade ettiği için burada kendine odaklanmak ve daha kontrollü olmak söz konusu olacaktır.   
 
Gezegen Hareketleri

Plüton

Oğlak burcunda ilerleyen Plüton 25 Nisan 2020’de geri harekete başladı. Tutkular, derin benlik, odaklanma, konsantre olunan konular, dönüşüm ve değişimler ile ilgili geçmişe dönük bakış açısı ve düzenlemeler önem kazanacak.

27 Nisan 2021 – 5 Ekim 2021 arasında geri harekette olacak.

Neptün

Balık burcunda ilerleyen Neptün 23 Haziran 2020’de geri harekete başladı. İlham, sezgisel konular, yaratıcılık, fedakarlıklar, sevgi ve paylaşım konuları, hassasiyetler, vizyonlar, yanılgılar ve aldatıcı durumlar açısından geçmişe dönük bakış açısı oluşacak ve düzenlemeler olacak.

25 haziran 2021 – 30 Kasım 2021 arasında geri harekette olacak.

Uranüs

Boğa burcundaki Uranüs 15 Ağustos 2020’de başladığı geri hareketini 13 Ocak 2021’de sonlandırıyor.
Bu tarihle birlikte geleceğe dönük yeni safha başladı. Yer değiştirmeler ve bağımsızlık teması özellikle sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova’da kendini gösterebilecek. Genel olarak da haritasında sabit burçları baskın olanların hayatlarında değişiklikler olacak.

19 Ağustos 2021 – 18 Ocak 2022 arasında geri harekette olacak.

Satürn

Satürn 22 Mart 2020 itibarı ile Kova burcuna geçti ve 11 Mayıs’a kadar ilerledikten sonra geri hareket yaptı.

10 Mayıs’ta geri harekete başladıktan sonra 1 Temmuz’da Oğlak burcuna dönerek geri hareketine devam etti.

Satürn 17 Aralık 2020 – 7 Mart 2023 arası ise tamamen Kova burcunda yer alıyor.
Bütün burçları etkilemekle birlikte özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep, Kova bakımından önemli etkiler getirecek. Bir takım konuların düzenlenmesi durumu ortaya çıktığı gibi zamanın idaresine ve o noktaya gelişine göre ilgili alanlarında zorlanmalar ve sınırlar da kendini gösterecek.

Kova burcundaki Satürn 22 Mayıs 2021 – 10 Ekim 2021 arasında geri harekette olacak.

Jüpiter

Jüpiter 19 Aralık 2020 – 13 Mayıs 2021’de Kova burcunda olacak ve ardından Balık burcuna geçecek. Balık Burcundaki Jüpiter 20 Haziran’da geriledikten sonra Temmuz 28’de tekrar Kova burcuna dönecek ve 29 Aralık 2021’e kadar Kova burcunda kalacak.

Kova burcunda olduğu süreçte teknoloji, elektrik, elektronik ile ilgili konular, sosyallik, grup çalışmaları, topluluklar ile ilgili konular, sosyal paylaşım siteleri, organizasyonlar, bilimsel anlamda ilerlemeler ve keşifler, düşünsel aydınlanmalar, devrimler ile ilgili gelişmeler getirebilir.

Mars

Mars 4 Mart – 23 Nisan arasında İkizler burcunda olacak.

İkizler burcundaki Mars dürtüsel enerjinin zihinsel olarak yönlenmesini ifade eder. Bu süreçte bağlantılar kurmak, iletişim yönünün artması söz konusudur. Fazla enerjinin zihinde toplanması dilin daha çok çalışmasına, çoklu bağlantılar kurmasına, iletişim olarak daha cesur olmaya işaret eder. Mars İkizler etkisi ile bağlantı kurmalar kadar tartışmalar ve bölünmeler de kendini gösterebilir.
İletişim ve teknoloji, basın-yayın, yolculuklar, turizm, eğitim ve ticaret ile ilgili konular ön plana çıkabilir.

Venüs

Venüs 25 Şubat – 21 Mart arasında Balık burcunda yer alacak.
Balık burcundaki Venüs, ilişkilerde bazen materyal yönde bazen manevi yönde ideallerin yüksek olabildiğini ifade eder. Beklentiler, hayaller sevgi duygusuna karışır. Özenmeler olabilir. Beklentileri karşılamayan durumlarda sıkılma, yön değiştirme, hayal kırıklığı gibi şeyler görülür. Platonik ilişkiler veya zihin içindeki hayallerle ilişkiye yaklaşmalar söz konusu olabilir. Bu nedenle bu dönemde ilişkilerdeki beklentilerde gerçekçi olmak önemlidir. Bu süreç ilham almak, yaratıcılık, tasarım, sanat, şiir, müzik bakımından olumludur.

Merkür

Merkür 8 Ocak 2021 – 30 Ocak 2021 arasında Kova burcunda ilerledikten sonra geri hareket yaptı.
30 Ocak – 21 Şubat arasında geri harekette olan Merkür, direkt hareketine döndükten sonra 15 Mart’a kadar Kova burcunda kalıyor. 
 
Merkür 15 Mart -  4 Nisan arasında Balık burcunda olacak. 
 
Balık burcundaki Merkür duygusal, yaratıcı olabilir. Zihnen dinlenme gerekiyorsa bu dönemde önemli olacaktır. Şifalanma ve arınma çalışması uygulanabilir. Bağlantılarda dalgınlığa dikkat etmek gerekiyor. Zira Balık burcunun yöneticisi Neptün de Balık burcunda ve kavuşacaklar. Bu 28 Mart gibi başlayacak ve 2-3 gün etkili olup hafifleyecektir. Bu süreçte yorgunluk, dalgınlık, kontrolsüzlük, kaza, eşya çaldırma, sözleşmelerde dikkatsizlik, aldanma, dolandırılma, zayıflık gösterme durumlarına dikkat etmek gerekir. 

Ay Düğümleri

5 Mayıs 2020’de Ay Düğümleri burç değiştirdi. Yaklaşık 18 – 19 ay kadar bir burçta kalan Ay düğümleri geriye doğru burç değiştirir. Kuzey düğüm Yengeç’ten İkizlere, Güney Düğüm Oğlak’tan Yay burcuna geçti. 18 Ocak 2022’ye kadar da bu burçlarda kalacaklar.

Değişken burçlar İkizler, Başak, Yay Balık için önemli zamanlama. Değişken burçlar iletişim, yer değişimleri, bilgi alanındaki faaliyetler, adaptasyon gerektiren işler, çevreler, ortamlar bakımından etkili bir zamanlama olacaktır. Düşünsel olarak bağlı olunan bir takım fikirler, inançlar sorgulanabilir. Kişisel açıdan yeni fikirler geliştirerek yol almak ön plana çıkıyor. Bazı bölünmeler ve ayrışmalar doğal bir biçimde gerçekleşebilecektir.
 
Danışmanlık, eğitim ve iletişim için astrologburakustun@gmail.com‘a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Video anlatımlarımı izlemek için Youtube kanalıma abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCClGETMIseo-aESpoWWDPcg

ISAR CAP Danışman Astrolog
Burak Üstün
 
Balık burcundaki Yeniay burcunuzu hangi alanlarda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz (Öz burcunuz) da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur ve açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz):
 
Koç: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
Boğa: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontane, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
İkizler: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Yengeç: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.
 
Aslan: Kişisel ya da ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, dedektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
Başak: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
 
Terazi: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
Akrep: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
Yay: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
Oğlak: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Kova: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb., keyfiyet, lüks.
 
Balık: Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..