Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '21

 
Kategori
Müzik
 

13 yıl sonra AKM

Eskiden Taksim'de ortak buluşma noktalarından İstanbul'un köklü sanat evlerinden biriydi AKM. Bizim ülkemiz için önemli ve değerlidir. Böyle salonların olması şehrimize daha da bir değer katar. Atatürk Kültür Merkezi sade, güzel, keyifli ve abartıdan uzak olmuş. Mis gibi olmuş. AKM'nin orada olması, durması bile bir değerdir. Çünkü sayısız, gösteriler yapılır. Birçok sanatçının er meydanıdır. AKM ilk defa 1969 yılında dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olarak hizmete giren bina, 1970’de yandı. 1978’de tekrar açıldı. 2008’de bir kez daha kapandı ve 2018’de tamamen yıkılarak yeniden inşasına başlandı. 2.5 yıl gibi rekor bir sürede bitirildi.
 
5 bloktan oluşan yeni AKM binası, 95 bin metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde ‘kültür sokağı’ olarak da adlandırılan bir yaşam alanı tasarlandı. Ayrıca müzik kayıt stüdyosu, çocuk sanat merkezi, tasarım dükkânı, çok amaçlı salon, kitap kafe, ortak çalışma alanı, galeri, cep sineması, 432 araçlık otoparkla yeni AKM şimdi daha bir anlam kazanmaya başladı.
 
Taze kan
 
Z kuşağı dinleyicileri üretimi ve tüketimi bol trap esintili rap şarkılarına bayılıyor. Alternatif isimler son dönemde adlarını duyurmaya başlasalar da genele etki bakımından 2000'li yıllarda ana akıma yön veren rock müzisyenlerinin gölgesinde. Nisan ayında ilk teklisi “Başa Sar”ı çıkaran müzik dünyasının genç isimlerinden Ege Can Sal yeni teklisini yayınladı. 
 
Yoluna bu kez 'Kal Ya Da Git'le devam ediyor. Sözü ve müziği Ege Can Sal, Ateş Atilla ve Can Atayılmaz imzalı şarkının düzenlemesi ise Can Atayılmaz'a ait. Şarkı henüz ilk dinlemede bile dinleyiciyi yakalamayı başarıyor. Elektropop altyapılı, retro pop melodisiyle sınıfı geçmeyi başararak piyasaya taze kanlar gelmeye devam ediyor.
 
 
Sürprizli yeni basımlar 
 
Eski albümlerin yeni basımları koleksiyon yapanlar için yurtdışında büyük önem taşıyor. Çıkan albümler birbirinden farklı sürprizlerle daha cazip hale getirilip piyasaya sürülüyor. Farklı fotoğraflar , şarkıların demoları, remixler ve daha önce yayınlanmamış şarkılar ile birlikte paket halinde dinleyici ile buluşan bu çalışmalara sahip olmak isteyen çok kişi oluyor. 
 
Ülkemizde özellikle kült olmuş albümlerin yeni basımlarında böyle güzel jestlere rastlamak pek mümkün değil. Yurtdışı ile benzer şeyleri yapanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Keşke sevdiğimiz albümlerin yeniden basımlarında veya dijital ortamda sunumunda farklı şeyler de olsa. Farklı versiyonlar ve demolarla bezeli yeni sunumları dinlemek heyecan verici oluyor. Umarım bu fikir her şarkıcının ve prodüktörün kafasına yatar da bizlerde keyifle o albümleri yeniden yad ederiz. 
 
 
Neler dinledim?
 
- Bilal Sonses - Geçmişi Araladım
- Gülçin Ergül - Birbirimize İyi Gelmiyoruz
- Deniz Aygül - Ayrılığın Kitabı
- Tuğba Yurt - Sığınak (Akustik)
- Gökçe - Hoşgeldin Canım
- Feride Hilal Akın - Kim (Akustik)
- Dicle Olcay - Erkek Güzeli (Akustik)
- Bengü - Dargın Değilim (Akustik)
- Sertab Erener - Who's Gonna End
- Ege Can Sal - Kal Ya Da Git
- Mert Çodur - Zar Zor
- Melihcan - Aşk Dense
- Ajda Pekkan - Ölsem Unutmam
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..