Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '13

 
Kategori
Tenis
 

13. zaferi ile Rafael Nadal

13. zaferi ile Rafael Nadal
 

Rafael Nadal… 7 aylık diz sakatlığından sonra en çok şikayet ettiği sert kortlara hakmiyet sağlayan gerçek bir şampiyon.

Her iki oyuncu da finale gelene kadar ayrı ayrı sınavdan geçtiler. Özellikle Djokovic  yarı finalde Wawrinka Karşısında epey zorlanmıştı. Wawrinka ise ilk defa yarı final görmesine rağmen soğukkanlılığını korumasını bildi fakat galip gelen Djokovic olmuştu.

Nadal ise yarı finale kadar oyun kaybetmeden gelmişti. Hatta Cincinati Masters’ta Berdych ile oynadığı maçtan beri oyun kaybetmiyordu. Rakiplerninin oyunlarını da çok iyi domine etti. Yarı finalde Gasquet karşısında bir oyun verdi fakat Rafa için kolay maç olmuştu. Böylece final maçının adı Djokovic-Nadal olmuştu.

Maç uzun rallilerle başladı. Yaklaşık 3 oyun sonunda yarım saate yaklaşılmıştı. Çekişmeli maç olacağı belliydi. Nadal ilk seti 2 break ile 6-2 kazandı. İkinci sette Djokovic daha baskılı başaldı ve 6-3 ile aldı. İkinci sete damgasını vuran 54 vuruşluk ralli Djokovic e gitti  ki gerçekten izleyenlere ayrı bir keyif verdi. Üçüncü sete daha istekli daha baskılı başlayan Djokovic oldu ve setin başında break avantajını elde etti. Burada Rafael Nadal sahneye çıktı. Oyunlarda 4-1 geriden geldi 4-4 eşitliği sağladı. Daha sonra 9. Oyunda kendi servisinde 0-40 geriye düşmesine rağmen geldi oyununu aldı. Servisleri gerçekten muhteşem çalıştı. 2011 USOpen finalinin final setindeki gibiydi. 5-4 öne geçti ve Djokovic’in servisini kırıp seti aldı. Her ne kadar winner sayılarında Nole’nin üstünlüğü olsa da basit hatalar seti Nadal’a verdi. 4. sete Nadal baskılı başladı breaki buldu 4-1 den sonra da Nole’ye oyun vermedi 6-1 ile setin sonucu belli olurken şampiyon da belli olmuştu. Rafael Nadal…

İspanyollar’ın en iyi sporcusu, geçen sene sakatlığı yüzünden USOpen finalini televizyondan izledim derken bir sonraki sene kupayı ellleriyle havaya kaldırması örnek alınacak bir başarı hikayesi. Maçtan düştüğü zamanlarda kendini motive etmesini bildi. Zaten oyunları harika olan iki oyuncunun  kortta verdiği sadece tenis mücadelesi değil psikolojik bir savaş vardı  aynı zamanda. Nole’nin sürekli ekibine dönüp bağırması, konuşması, kendini mental anlamda yıpratacak hareketler yapması son sette iyice düşürdü.

Rafa 13. Zaferiyle Romey Emerson, Rod Laver, Bijörn Borg, Andre Aggasi, Fred Perry, Bill Tilden, Jimmy Connors, Ivan Lendl gibi bir çok efsane ismi geri de bıraktı.

Tenis tarihinde en çok karşı karşıya gelen ikili olan Lendl-Mcenroe(37) ikilisinin ardından Nadal-Djokovic(36) geliyor.  Bu gidişle daha çok Rafa-Nole maçı izleyeceğiz gibi.

 Justin Timberlake, David Backham, Leanordo DiCaprio, Jessica Alba, İspanya Kraliçesi Sofia, efsane tenisçi Rod Laver maçı izleyenler arasındaydı.

Arthur Ashe Stadyumu bir finali daha geride bıraktı.

 
Toplam blog
: 8
: 116
Kayıt tarihi
: 09.04.13
 
 

..