Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

14-15 yaşındaki çocuklar nasıl annelerini hunharca öldürebilir?

14-15 yaşındaki çocuklar nasıl annelerini hunharca öldürebilir?
 

Dün memleketim Denizli'den gelen bir çocuk cinayeti ile sarsılmıştım: 14 yaşındaki bir genç/çocuk annesini uykudayken telle boğarak öldürüyor. Cinayetin gerekçesi annesinin uygunsuz davranışlarıymış(?)...

Bu günde Sakarya'dan benzer bir çocuk cinayeti haberi geldi: 15 yaşındaki bir genç/çocuk annesini boğazını keserek öldürüyor. Yine aynı gerekçeyle olduğuna bahse girerim... Çünkü anne baba ayrılmış, genç/çocuk dedeyle yaşıyor.

Bu cinayetlerin işleniş şekli sıradan değil... Öyle bir anlık öfkeyle işlenmiş olamazlar... Bir anne uykusunda telle boğuluyor. Soğukkanlılıkla planlanmış, tasarlanmış ve uygulanmış. Öteki cinayet ise daha beter şekilde işleniyor; dört bıçak darbesinden sonra boğazı kesiliyor. Şimdi düşünelim:

14-15 yaşındaki çocuk/gençler nasıl olurda annelerini vahşice öldürebilirler? ''Uygunsuz'' davranışın sınırlarını bu çocuk/gençler kendileri mi koyuyor? Yani oluşturulmuş ortalama toplumsal kişilik annenin bazı ‘’davranışlarına’’ izin vermiyor mu? Ne kadarına veriyor? Sınır nedir?

Olaya böyle bakarsak iki yönden itiraz ederim: İlki her anne ne yaparsa yapsın oğlunu ''ezmez''... Korur, ''erkek'' olduğunu unutmaz... İkinci nokta ise ayrılmış bir annenin ''flört'' etmesine kendi evladı tolerans gösterebilir. Bu kadar kara bir baskı yok bu toplumda... Hele hele bu şehirlerde epey ''uygar'' sayılır. En fazla çocuk/genç anneyi kıskanır. Bilemedin küser, kavga çıkarır.

Peki bir çocuk annesini öldürebilecek kadar nasıl canavarlaşabilir? Bence o çocukları bu hale getiren kendi çevreleridir. Ölen kadınlarla hesabı olanların, intikamıdır bu... O kadınların çevresi, o çocukları toplum içine çıkamaz hale getirmişlerdir. Bunaltmışlardır, delirtmişlerdir.

Kendi işleyemedikleri cinayeti, kadının kendi çocuğuna işletmişlerdir. En iyimser tahminle engel olmamışlardır... İşlerini tertemiz hallettiler yani... Umarım bu cinayetlerin gerçek nedeni, bulguları toplumla paylaşılır. Ve de başkaları da ceza alır.

Bir kadının kendi yetiştirdiği çocuğunun elinden ölmesini kaldıramaz kimse... Ondan korkmasını kaldıramaz.

Toplumun temel taşları ile oynamak çok vahim sonuçlar doğuruyor. Aynı cinayetler babalara karşı da çok işleniyor. Lütfen çocukları kullanmayın...

 

 
Toplam blog
: 615
: 948
Kayıt tarihi
: 25.06.10
 
 

1959 Denizli doğumluyum.. İ.Ü. İktisat Mezunuyum.. Emekliyim ve hala çalışıyorum.. Yaşam bizden önce..