Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '17

 
Kategori
Astroloji
 

14 Ağustos – 20 Ağustos Haftası Gökyüzü

14 Ağustos – 20 Ağustos Haftası Gökyüzü
 

İlişkiler, aşk, barış, sevgi ve karşılıklı kurulan bağlar açısından zorluklar taşıyan bir hafta içinde olacağımız görülmekte. Duyguları yıpratan unsurlar varolduğu gibi yıkıcı, patlayıcı, yakıcı tepkiler alma-verme içine girebilecek durumlara açıklık sergileyen enerjilerin hakimiyeti de oluşmakta. Duygusal kontrolünü elde tutabiliyor olmak ve kendini hissettirecek olan dönüşümün pozitifsel yönünü ilişkilere, sevgi, birliktelik ve uyum anlayışına taşıyor olabilmek bu hafta için oldukça önemli.

14 Ağustos Pazartesi günü retro ilerleyişine başlıyor olacak. Merkür’ün retro hareketi bu gezegenin yönetiminde olan konularda bazı aksamalara, yavaşlamalara, aksiliklere, yanlış alınan kararlara yol açıcı olur. Merkür’ün retro dönemi içinde yeni anlaşmalar yeni bağlantılar kurmak yerine varolanlar üzerinde düşünmek, çalışmak, biçimlendirmek çok daha iyi sonuçlar verecektir. Ticaret, alım satıma ait işlemlerde yine retro süresince ani kararlar vermekten uzak durmak, ticari yönde yanılmalara, karşı dikkatli olmakta fayda var. Teknolojik aletler, bilgisayarlar, haberleşme sağlayan tüm aygıtlar Merkür’ün yönetiminde olmaları dolayısıyla retro süresince bu tip cihaz ve aletlerde olası bozulmalara karşı dikkatli ve tedbirli olmak fayda getirici olacaktır. Merkür retrosu ile ilgili ayrıntılı yazıyı https://kosmoszamandayolculuk.wordpress.com/2017/08/10/merkur-retrosu-basliyor/ yazımda bulabilirsiniz.

Gökyüzünde geri harekette olan gezegen sayısı fazla. Merkür, Satürn, Uranüs, Neptün, Pluto ve Kiron da retro hareketindeler. Güneş ve Satürn arasında oluşan ve 14 Ağustos Pazartesi günü sabah saatlerinde kesinleşmiş dereceye ulaşacak uyumlu açı, gerçekçilik ve yapılandırıcılık taşıyan amaçlar içinde olmak etkisi getirmekte. İçinde olduğu son retro istasyonunda Satürn ile Güneş üçgeni, geçmişin sorumluluklarını almak, gereken disiplini hayatlarımıza taşımak, tamamlamak gereken projeleri tamamlamak, ödevleri yerine getirmek için oldukça uygun bir haftayı göstermekte.

İlişkilere dikkat ! Venüs, Pluto ile karşıt açıya ilerlemekte. Yengeç Burcunda Venüs doğasının duygusal, hissi yönlerini baskın bir biçimde açığa çıkarmakta. Yengeç burcunun duyguları ve hisleri ile hareket eden, koruyucu, kollayıcı, şefkat duyan, besleyen, ilgi gösteren ve aynı zamanda ilgi ve korunma bekleyen, güven arayışında olan yönleri ön planda. Aile, yuva, vatan sevgisi, geçmiş bağlar gibi aidiyet duyguları vurgu kazanmış durumda. Pluto ile karşıtlık yapacak olan Venüs’ün bu açısı 15 Ağustos Salı günü kesinleşiyor. Pazartesi günü de etkili olan bu açı, bahsettiğimiz kavramlar üzerinden yaşanacak dönüşümsel etkiler barındırmakta hafta boyunca etkili olacak ve özellikle ilişkiler üzerinde oldukça aktif olabilir. Oluşabilecek krizlere, kopukluklara, karşıtlıklara zemin hazırlayan durumlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Kıskançlık, aşırı sahiplenme, intikamcı hisler yada kincilik sergileme, baskıcı tavırlar ve durumlar yaratıyor olmaktan uzak durmak önemli. Ve Jüpiter, bu karşıtlığın orta noktasına yerleşmiş durumda. İlişkiler üzerinde güç gösterilerine girmek, liderlik ve yöneticilik sergilemek, tutku ve hırs ile oluşturulan istekleri zorlayıcı, ısrar edici ve yıkıcı bir şekilde ortaya koyabilmek demek olan bu açı kalıbının etkili olduğu hafta boyunca diğer kişiler ile olan ilişkilerimize, isteklerimizi nasıl ortaya koyduğumuza, ilişkilerde edindiğimiz tavırlara karşı dikkat etmek faydalı olacaktır.

Haftanın tüm günlerine göre baktığımızda,
14 Ağustos Pazartesi günü, Başak burcunda retro ilerleyişine başlayan Merkür iletişimsel alanlarda oluşabilecek bazı aksilikleri, gecikmeleri ortaya çıkarabilir. Merkür retrosu hakkında ayrıntılı bilgiyi yazının ilk paragrafında bulabilirsiniz. Ay, Boğa burcunda ilerliyor, Aslan burcunu dik açı ile görmekte. Güvenli alan yaratma, rahat koşullar oluşturma arzusu içinde olacağımız bugün, arzu ettiğimiz bu koşulları elde etmenin mücadelesi içine gireceğiz. Duygusal olarak gergin olmak, kendimizi stres altında hissediyor olmak mümkün. Tartışmacı, kavgacı tavırlar içine giriyor olmak yerine, kendi amaç duygumuza yöneliyor olmak, stresimizi , enerjimizi yapıcı yöne kanalize edebiliyor olmak daha fayda sağlayıcı olacaktır. Disiplin ve sorumluluk anlayışımızın yüksek olacağı bugün eldeki işlere kanalize olmak için çok uygun.

15 Ağustos Salı günü, Venüs ve Pluto arasında karşıt açının kesinlik kazandığı bugün özellikle ilişkilere dair dikkat gerekmekte. Oluşan enerji krizlere, kopukluklara, karşıtlıklara zemin hazırlayan durumlara açıklık sergilemekte. Venüs, Pluto arasındaki gergin açı hakkında ayrıntılı bilgiyi yazının ilk paragraflarında bulabilirsiniz. Akşam saatlerine doğru burç değiştiren Ay, İkizler burcuna geçmekte. Konuşmak, haberleşmek, iletişim içine girmek ihtiyacımız ön plana çıkmakta. Duygularımızda bir sabitlik bulmakta zorlanacak olduğumuz 3 gün boyunca, kararsızlık, değişkenlik sergileyen ruh hallerine hazırlıklı olmalıyız.

16 Ağustos Çarşamba günü, İkizler burcunda ilerleyen Ay, retro konumunda olan Merkür ile 90 derecelik açı yapmakta. Merkür’ün, Neptün ile aktif bir karşıtlık içinde ve iki gezegen de retro ilerleyişindeler. Ay’ın bu iki gezegenin orta noktası haline gelişi özellikle bugün için, akıl ve mantık yürütmekte zorluk getirecek, gerçeklerden kopmaya, hayal dünyasına düşmeye, zihinsel bulanıklık yaşamaya sebep olabilir. Duygusal kararlardan uzak durmak, aldatıcı ve yanıltıcı bilgilere, haberlere karşı seçici olmak bugün için oldukça önemli görülmekte. Akşam saatlerinde Ay, Satürn ile karşıtlık yapıyor. Özellikle akşam saatleri ve Perşembe günü duygusal yaralanmalara açık olunan bir zaman dilimini göstermekte, duygularımızı bastırıyor olmak yerine kontrollü ve gerçekçi yaklaşımlar içine girebilir ve kendimizi böylelikle ifade edebiliriz. Mars ve Pluto arasında oluşan görünüm agresifliği yükselten, uzlaşmacı olmaktan yana olmayan, içsel gerilimi arttıran etkiler taşımakta. Davranışlarımıza dışardan bakmaya çalışmak çok daha doğru kararlar ve doğru hamleler yapmamızı sağlayacaktır. Neptün retrosu hakkında ayrıntılı bilgi için https://kosmoszamandayolculuk.wordpress.com/2017/06/16/neptun-retrosu/ yazımı okuyabilirsiniz.

17 Ağustos Perşembe günü, Ay ve Satürn arasındaki karşıtlık Kiron apeksli bir görünüm sergilemekte. Duygusal arayışlarımızın, duygusal ihtiyaçlarımızın karşılığını bulamadığı durumlar içinde olabilir ve kendimizi yara almış olarak hissedebiliriz. Çarşamba gününden süregelen bu etki Perşembe günü akşam saatlerine kadar oldukça aktif. Gerçekçi olmak ile kendini duygulardan yoksun bırakmak arasındaki ince çizgiyi geçiyor olmamaya dikkat etmek gerekmekte. Sorumluluk duygusu ile davranıyor olmak pozitifsel etki yaratırken, abartılan sorumluluk duygusu ve duygulara karşı aşırı kontrolcü olmak negatifsel etki getirecektir. Perşembe akşam saatlerinde Yengeç Burcuna geçiş yapan Ay (19:30), aidiyet ve korunma ihtiyacımızın artışı ile, aile, yuva ile ilgili konulara daha duyarlı yaklaşacak olacağımızı göstermekte.

18 Ağustos Cuma günü, Ay, Yengeç burcunda ilerlemekte. Duyguların ve hislerin ön planda olacağı, hassaslığın, kırılganlığın, alınganlığın artış göstereceği bugün, aile, yuva, sevgi, beslemek, ait olmak, korumak, korunmak, ihtiyacı türünden duygular ve arzular ile yüklü olacağız. Geçmişe duyulan özlemin artışı, duygusal güvence arayışı ilişkilerimizi ve isteklerimizi şekillendirecek unsurlar olabilecek. Jüpiter’in ve Pluto’nun işin içinde olduğu görünüm, yoğun duyguların ortaya çıkaracak olabileceği duygusal patlamalara, yakıcı, yıkıcı reaksiyonlara karşı daha tedbirli ve kontrollü olmanın gerekliliğine işaret etmekte.

19 Ağustos Cumartesi günü, Cuma gününün etkisi bugün de sürmekte olacak. Günün ilerleyen saatlerinde Venüs ile kavuşum yapmakta olan Ay, sevgi ve uyum arayışı içinde olmak, uzlaşma yanlısı tavırlar sergilemek, duygusal paylaşımlar ve duygusal bağlar kurmak isteği içinde olabileceğimizi göstermekte.

20 Ağustos Pazar günü, Ay balzamik fazında. Yeni bir döngünün başlaması öncesinde bazı şeyleri oluruna bırakma, geçmişi kabullenme, yeniden başlama psikolojini üzerimizde hissetmeye başlayabiliriz. Güdüsel olarak geleceğe odaklanma içine girecek olduğumuz Pazar günü Ay, Aslan burcunda hareket etmekte ve 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü saat 21:30:06’da Tam Güneş Tutulması meydana gelecek. Aslan Burcunun 28. derecesi içerisinde gerçekleşecek olan tutulma güçlü etkiler barındırmakta. Gökyüzünde eril enerjilerin yoğunluğu söz konusu, bu durum aktiflik, canlılık, istek, çaba, rekabet ve meydan okuma duygusunu kuvvetlendirerek açığa çıkarmakta olacak.

Sevgiyle kalın…

Dilâra B.Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..