Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

14. Direklerarası seyirci ödülleri Adana

14. Direklerarası seyirci ödülleri Adana
 

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü İsmail Dikilitaş


14. Direklerarası seyirci ödülleri 13 Ocak 2015 Salı günü saat 19.00 da Eskişehir’de “Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde” sahiplerine takdim edildi.
Adana’da 2013 – 2014 sezonunda sergilenen oyunlar dikkate alınarak yapılan değerlendirmede; Bu sene Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesine katılan Halil İbrahim Kurum, Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oynadığı “Buldumcuk Ailesi’nde sergilediği başarılı performansı ile En İyi Erkek Performans Ödülü’ne layık görüldü. Yönetmenlerde ise Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda “Kamyon” oyununu sergileyen Gökhan Soylu, En İyi Yönetmen ödülünü aldı.
 
Adana Şehir Tiyatroları Müdürü İsmail Dikilitaş bu ödüller için şöyle dedi: “Bünyesini akademik olarak güçlendiren, daha kurumsal bir işleyiş kazanan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de sanata verdiği destekle büyüyen Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu her sene kendi dinamiğini ve izleyicisini daha da ileriye götürerek başarılarına yeni başarılar ekleyecektir. Çünkü toplumsal kalkınmanın ilk basamağı sanattır.”
Adana bu ödüllerin yanı sıra diğer performans ve prodüksiyon ödülleriyle de sanatsal bir ivme kazandığını göstermiş oldu. Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Neslihan Yeten ve Veysel Sadak “Naaş-ı Muhteremler” adlı komedi oyununda sergiledikleri performansla “En İyi Kadın Performans ve En İyi Erkek Performans” ödüllerinin sahibi oldular.
Adana Devlet Tiyatrosu hem Mazlum Taşkıran’ın “Çöplük” adlı oyunda sergilediği performansla “Genç Yetenek” ödülünü; hem Devrim Evin’in başarılı performansıyla taçlandırdığı “Bir İnsan, Bir Ağaç, Bir Köpek (Lazaritsa)” adlı oyunla Tek Kişilik Prodüksiyon ödülünü hem de Fadik Kız’ı sahneye koyan Levent Ulukut‘la En İyi Yönetmen ödülünü Adana’ya kazandırmış oldu.
Karacaoğlan, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü, Yılmaz Güney gibi birçok değerin yetiştiği Çukurova topraklarının daha nice değerleri barındırdığını söyleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü İsmail Dikilitaş; Adana’nın zengin bir sanat geçmişi olduğunu söyledi ve “Bizi temsil ederek bu ödülleri alan sanat insanları, sergiledikleri performanslarla, oyunların seyirciye daha nitelikli yansımasını sağladıkları için Adana’nın sanatsal gelişimine katkıda bulunmuşlardır. Bu değerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.“dedi.
 
 
Toplam blog
: 42
: 435
Kayıt tarihi
: 02.10.07
 
 

Atatürk Üniversitesi Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolar..