Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

14 Haziran Perşembe

14 Haziran Perşembe
 

Bugünkü gazetelerde yer alan ilginç bir haber var. Ümraniye’ de cephanelik gibi bir ev tespit edilmiş. Cumhuriyet gazetesinin bombalamasında kullanılanlarla aynı olan 27 el bombası ve patlayıcı malzemelerin bulunduğu evin sahibi tanıdık bir isim çıkmış. Danıştay cinayetiyle de bağlantılı bir ağın ayrıntıları açık şekilde ortaya konamadıkça, ne geçmişte yaşadığımız bazı olayları çözmek, ne de bundan sonra karşılaşacağımız bazı olayları anlamak mümkün olacaktır.

Sanırım burada polisin becerisinden çok bizim aklımızın ermediği daha karmaşık bağlantılar devreye girmektedir. Kıyasıya iktidar mücadelesinin yapıldığı bir ortamda, sıradanmış gibi görünen pek çok olayın arkasında bırakın çözmeyi, aklımıza bile getiremediğimiz gizler var.

Demokrasi çabalarımız gerekli ve yeterli bir şeffaflığa kavuşmadığı sürece, bu karanlıklar arasında daha çok gerçekler bilinmez hale dönüşecek ve aklımızın ermediği daha çok olaylar yaşanacaktır.

BİR DERİN CEPHANELİK (Bugün). İstanbul’da bir evde 27 el bombası ele geçirildi. Bombalar Cumhuriyet gazetesine atılanın aynısı. Üç kişi göz altında.

ÖZEL HARP ÇETESİ (Star). Eski özel harpçinin evinden Cumhuriyet gazetesi saldırısında da kullanılan 27 el bombası ve çok sayıda patlayıcı çıktı.

İLGİNÇ GÖZALTI (Vatan). Kuvva-i Milliyeci emekli astsubay Oktay Yıldırım Ümraniye’de bir evde ele geçirilen patlayıcılarla ilgili olarak gözaltına alındı.

TANIDIK BOMBA (Yeni Şafak). Danıştay saldırısıyla gündeme gelen isimlerden emekli astsubay Oktay Yıldırım bu kez 27 el bombası ve TNT patlayıcı ile ortaya çıktı. Bombalar Cumhuriyet gazetesine atılanların aynı.

Bir garip polisiye haber daha var bugün gazetelerde. Yıllardan beri işadamı Nesim Malki cinayetinin tetikçisi olarak aranan bir kişi, bu kadar yıl sonra aniden kendi isteği ile teslim olmuş. Fakat konuşmadığı için olayla ilgili yeni bir bilgi elde edilemiyormuş.

NİYE 12 YIL BEKLEDİ (Akşam). İşadamı Nesim Malki cinayetinin tetikçisi olarak tam 12 yıldır aranan Oğuz Işıklı aniden teslim oluverdi. Fakat susma hakkını kullanıp düğümü çözmüyor.

PKK terörüne son günlerde yüksek rütbeli subayları şehit vermeye başlamamız da garip bir tesadüf. Ne yazık ki dün bir binbaşımızı daha kaybettik. Gazetelerde daha az ve daha küçük boyutta bir haber olarak yer almasına rağmen bence günün önemli haberlerinden biri.

BİNBAŞI ŞEHİT (Cumhuriyet). Terör örgütü bu kez yola döşediği plastik patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Binbaşı Murat Özyalçın’ın şehit olduğu saldırıda 2 er de ağır yaralandı.

Şehit cenazelerinde hükümete yönelik protesto yapmaya çalışan bir gruba başbakanın sert çıkması, iç siyasette karşılıklı sert demeçlere sebep oldu. Şehit cenazesi üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığı konusunda ortak bir kanıya varılsa da, bazı siyasetçilerin demeçlerine suçluluk duygusu yapışmış gibi…

Başbakan Erdoğan bir damla kana karşılık 550 milletvekilliğinin bile hiçbir anlam ifade etmediğini vurgulayarak son noktayı koydu. Bu arada Ak Parti eski merkezine gelen bir meczupun bu olaylardan etkilendiğini söyleyerek etrafa gelişigüzel ateş ekmesi gibi garip bir olay da yaşandı.

SİYASETTE TERÖR HAVASI (Radikal). Liderler seçim öncesi birbirlerini ağır suçlamalar yöneltiyor.

TAHRİĞİN SONU (Sabah). Akpartinin eski genel merkezine gelen bir şahıs şehit haberlerinden etkilendim diyerek binaya iki el ateş etti.

ŞEHİDİN KANINI 550 VEKİLE DEĞİŞMEM (Star). Başbakan Erdoğan şehit cenazelerinde sergilenen siyasi gösterileri sert sözlerle eleştirdi.

ŞEHİT TAHRİKİNİN SONU (Star). Şehit cenazelerinde atılan sloganlardan etkilendim diyen Murat K. Başbakan Erdoğan’a suikast girişiminde bulundu.

BİR DAMLA ŞEHİT KANININ 550 VEKİLE DEĞİŞMEYİZ (Yeni Şafak). Biz bu vatana böylesine aşkla bağlıyız diyen başbakan Erdoğan, şehit cenazelerinde siyasi sembollerini sergileyenlerin vatana, bayrağa, kötülük planının parçası olduklarını söyledi.

TERÖR ZİRVESİ ANKARA’DAKİ GERGİN HAVAYI YUMUŞATTI (Zaman). Sorunun demokrasi zemininde çözüleceğine dikkat çekilen zirvede hükümet ile Genelkurmay arasında tam bir uyum olduğunun altı çizildi.

Öte yandan askerlerimizin şehit olmasına sebep olan mayınları üreten ve satan ülkelere yönelik hukuki bir hak talebimizin olup olmadığı meselesi tartışılmaya devam ediyor.

PEŞİNİ BIRAKMAYIN (Takvim). AB ülkeleri veriyor, hain mayın döşüyor. Sonuç yüzlerce şehit ve gazi. Çare hukuk. PKK’ya mayın satan şirkete ülkeye milyon dolarlık davalar açılabilir.

Dünkü Bugün gazetesinde eski istihbaratçı Bülent Orakoğlu’nun bir açıklaması vardı. Gazete aynı haberi bugün de sürdürüyor.

AÇIKLAMAZSA AÇIKLARIM (Bugün). Eski istihbaratçı Orakoğlu’nun Bugün’e bir parti liderinin darbe sinyali verdiğini açıklaması ortalığı karıştırdı. Orakoğlu sert çıktı. Bu lider kendisi ortaya çıkmazsa ibret olsun diye ben açıklarım.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da meydana gelen canlı bomba olayında yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden bir vatandaşın haberini sizlere iletmiştim. Bugün bu konu farklı bir açıyla yeniden bir gazetemize manşet olmuş.

ÇOK AYIP (Posta). Ankara Ulus’taki Anafartalar Çarşısı’na düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralanan Selahattin Deniz, olaydan 15 gün sonra hastanede ölmüştü. Aileye hastane masrafları için 1200 YTL’lik senet imzalatıldığı ortaya çıktı. Beş parasız aileye haciz gelmek üzere.

Önümüzdeki Pazar günü ÖSS var biliyorsunuz. Çok sayıda öğrenciyi ve bir o kadar da veliyi ilgilendiren önemli bir durum. Ben şimdiden sınava katılacak herkese başarılar diliyorum. ÖSYM başkanı bu konuda öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklamada bulunmuş. Umarım h er şey söylediği gibidir. Bir de bu konuyla bağlantılı üzücü bir haber var.

ÖSS SORULARI BU YIL KOLAY (Sabah). ÖSYM başkanı Yarımağan adaylara müjde verdi. Bana göre sorular geçen yıldan kolay.

ÖSS GÜLSÜM’ÜN GÖZLERİNİ ALDI (Türkiye). İmtihandan önce baş ağrısına yakalanan Gülsüm komaya girdi ve görmez oldu.

ÖSS’DEKİ SAYISAL SORULAR BU SENE DAHA KOLAY (Zaman). ÖSYM başkanı Ünal Yarımağan sınava saatler kala Zaman’a önemli açıklamalar yaptı. Başkanın verdiği bilgilere göre bu yıl öğrencilerin işi daha kolay olacak. 185 barajını geçen öğrenci sayısı artacak. Böylece geçen sene boş malan kontenjanlar dolacak.

İstanbul Büyükşehir eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın yeni bir parti kuracağı gibi haberler Basın’da yer almıştı. Sanki beklediği ilgiyi bulamayan Gürtuna, bir de seçimlerin öne alınmasıyla siyasete adım atamadı. Gürtuna’nın siyasi kimliği ve görüşü kadar konuşulan ve tartışılan konu ise ne yazık ki eşinin türbanlı oluşuydu. Dün gazetelerde Gürtuna’nın eşinin türbanı çıkardığı haberleri yer aldı. Hürriyet bu konuyu bugün manşete taşımış.

DAVAYA İHANET PSİKOLOJİSİ YOK (Hürriyet). İstanbul eski büyükşehir belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna eşi Reyhan Gürtuna’nın türbanı çıkarmasını Hürriyet’e böyle anlattı.

Magazin olaylarının her zaman daha çok okuyucu ve dinleyici bulduğu kesin. Geçtiğimiz günlerde bir kadının eşini 300 erkekle aldattığı yolunda Basın’da hayli ilgi gören haberler çıkmıştı. Kimilerinin kızdığı, kimilerinin takdir ettiği bu hanım meğer bir öğretmenmiş.

Çocuklarına derslerini ne kadar iyi öğretse de bu yolla şöhret ve para kazanmanın mümkün olmadığını görünce herhalde böyle bir yol izlemiş hanımefendi. Yaşadıklarını takma adla yazdığı bir kitapta toplayan öğretmenin izini Güneş gazetesi bulmuş.

SKANDAL KADIN ÖĞRETMEN ÇIKTI (Güneş). Kocasını 300 erkekle nasıl aldattığını kitabında ballandıra ballandıra anlatan kadının izini süren Güneş, insanın kanını donduran bir gerçeğe ulaştı.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..