Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

14 Kasım 2009 tarihli gazete başlıkları...

14 Kasım 2009 tarihli gazete başlıkları...
 

Bugün 14 Kasım 2009 Cumartesi.

Gazete başlıklarında, dün TBMM’de görüşülen “açılım” yer alıyor.

Başlık derlemesi yaptığımız gazetelerden sadece Cumhuriyet ile Yeni Şafak’ta “açılım” yok; onlar farklı başlıklar kullanmışlar.

Cumhuriyet, “Yargıtay ve Danıştay başkanları, telefon dinlemelerini yargıyı denetim altına alma çabası olarak değerlendirdi” açıklamasından sonra şu başlığı kullanıyor:

Demokraside yeri yok

“Albay Çiçek, 43 saat sonra ‘delil karartamaz ve kaçamaz’ gerekçesiyle tahliye edildi. 6 ay önce 18 saat yatan Çiçek bire karşı iki oyla Hasdal’dan çıktı” diyen Yeni Şafak’ın başlığı ise şöyle:

Etti 61 saat


*****

“Açılım”ı başlığa çıkaran gazetelerden Taraf’ın, “DTP lideri Türk, ciddi çözüm yaklaşımı olursa silahların susacağını söyledi.” sözünden hareketle kullandığı başlık şöyle:

Üç ayda silahlar susar



Öteki gazetelerin başlıklarına ve açıklamalarına bakalım:

Tarihi açılım derin uçurum
(Akşam)

( ‘Milli birlik projesi’ siyaseti birleştiremedi. Yüz yüze görüşme kameralara takıldı. Gizli oturum olmadı, Meclis açık toplandı. Ama bu bile gerilimi önleyemedi. Başbakan konuşurken CHP’liler oturumu terk etti. Bahçeli çok ağır konuştu.)


Herkese daha çok özgürlük
( Bugün)

( Demokratik açılımı görüşen Meclis’te tarihi bir gün yaşandı. Atalay açılımı “Herkese daha çok özgürlük” olarak tanımladı. Başbakan konuşurken CHP’liler salonu terk etti)


Biz açılamayız ( Haber Türk)

( “Demokratik Açılım” dün TBMM’nin gersin oturumunda tartışıldı. Erdoğan, “Şehitler gelsin de biraz daha bağıralım diyen var” deyince CHP grubu oturumu terk etti)


Açılım Meclis’te
( Hürriyet)

( Türkiye’nin aylardır konuştuğu “demokratik açılım” dün Meclis’te tarihi oturumda ele alındı. Erdoğan, “Şehitler gelsin ve daha fazla bağıralım diyorsunuz” sözleri üzerine CHP Meclis’i terk etti)


Tarihi gün gergin fina
l ( Milliyet)

( TBMM’de Kürt açılımının ele alındığı ve milyonların ekran başında izlediği tarihi oturum sakin başladı. Erdoğan “Şehit cenazesi bekleyenler var” deyince ortalık karıştı. CHP salonu terk etti)


Altı saat izledik ama... (Radikal)

( Milyonlar ‘açlım oturumu’nu merakla izledi. Ancak iktidar ‘Ayrımcılıkla mücadele komisyonu oluşturulacak’ dışında bilinmeyen tek bilgi vermedi)


Ölüm değil çözüm
( Sabah)

( Erdoğan: Gün bağırıp çağırma değil, ölümlere çare bulma günü)


Çözüme ilk adım ( Star)

( Demokratik Açılım süreci işlemeye başladı. İlk adım özel Kürtçe TV, üniversitelerde Kürtçe eğitim, bölgede yol kontrolleriyle yayla yasaklarının kaldırılması)


Nihayet açtılar ( Vatan)

( Hükümet Kürt açılımını 3.5 ay sonra Meclis’e getirdi. Baykal ve Bahçeli ‘Katkı yapmayacağız’ dedi. Erdoğan’ın ‘Şehit cenazelerinden rant bekleyenler var’ sözleri üzerine CHP salonu terk etti)


1923'teki kadar büyük düşünmek zorundayız (Zaman)

? ?(Hükümetin 'Milli Birlik ve Kardeşlik' projesi adını verdiği 'demokratik açılım'ın genel görüşmeleri dün Meclis'te başladı)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..