Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Basketbol
 

14 kupalı Zafer hoca kızağa çekildi!

14 kupalı Zafer hoca kızağa çekildi!
 

Fenerbahçe bayan basketbol takımına 7 yılda 14 kupa kazandıran Zafer Kalaycıoğlu, üç aydır kulüpten maaşını alamadığı için kulübe noter vasıtası ile ihtarname çekmiş. Ardından Zafer hoca'nın yerine kulüp başka bir antrenörle anlaşmış. Sanırım eski Ankara Kolej antrenörüymüş? Zafer hoca'nın sözleşmesi ise fesh edilmemiş,kızağa çekilmiş. Kendisine antrenmanlara çıkmaması tebliğ edilmiş.

Öte yandan daha birkaç gün önce Galatasaray kulübünün sırayla önce bayan sonra da erkek basketbol takım antrenörleri istifa ettiler. Biri Ülker'i Türkiye Şampiyonu yapan hoca, geçen yıl Galatasaray'a tarihinde ilk Avrupa kupaları yarı finali oynattı. Diğeri yılların Milli takım hocası. İlk kez Avrupa Şampiyonalarına katılan bayan takımın hocası. Her ikisi de büyük başarılara imza attıkları bir dönemin içindeyken istifalar geldi. Ardından Beşiktaş'ı yenip,istifa eden Samsun bayan basketbol takımı antrenörü.

Yine bundan kısa bir süre önce Beşiktaş erkek basketbol takımı yabancılarından yoksun sahaya çıktığı maçta yerli oyuncuların olağanüstü performansı ile favori Galatasaray'ı yendiler. Galatasaray'dan, Beşiktaş'tan kaçan erkek-bayan yabancılar.Sorun yine ödenmeyen paralar.

Basketbolümüz bu bütçeleri kaldıramıyor. Kulüp takımlarımız Türkiye'de müessese takımları ile, Avrupa'da rakipleri ile mücadele edeceğiz diye ödeyemeyecekleri transferler yapıyorlar. Sonrasını yukarıdaki satırlarda okudunuz, daha da çok okuyacaksınız. Gelirler bakımından amatör basketbol, giderler bakımından profesyonel basketbolü kaldıramıyor. Sponsor desteği ile nereye kadar? Bir faaliyetin geliri kendi içinde giderini karşılayamıyorsa iflaslar gelir.

Türkiye'de basketbolün geniş kapsamda amatörlüğe dönüşmesi kaçınılmazdır. Bu siklet, bu yükü kaldırmıyor. Altında eziliyor. İşin garibi,basketbolde harcanan paraların büyük bölümü yabancıların cebine gidiyor. Erkek takımlarını bırakın, yukarıda koçunun istifa haberini verdiğim Samsun bayan basketbol takımında oynayan yabancı oyuncu sayısı DÖRT!

Bizim çocuklarımız da yabancıları ya tribünden,ya da sahada bençten izliyorlar. Birinci lig,erkek-bayan, ikinci ligler, hani altyapıda dahi izin verilse sahaya yabancı oyuncu çıkacak(çıkıyor da işte Balkanlar'dan gelmiş yurttaşları, Türki Cumhuriyetlerden vatandaşları artık bizden sayıyoruz)

Sonra, Türkiye'nin tartışmasız en başarılı koçuna ödeyecek paramız kalmıyor.(Eş zamanlı olarak aynı kulübümüz ABD bayan Milli takım kaptanı,WNBA oyuncusu transfer ediyor,tabi sezonluk)

Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye, nerem doğru ki demiş misali!

Ama kriz falan, belki de doğruyu bulmamıza yardımı olacak diye düşünüyorum. Özkaynaklarına dönen, kendi oyuncularına, onları yetiştirecek antrnörlerine yatırım yapacak bir Türk basketbolü belki bu ortamda küllerinden doğar. Sağlam bir altyapı ile.

Saygı ve sevgilerimle.
 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..