Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '18

 
Kategori
Astroloji
 

14 Mayıs - 20 Mayıs Haftası Gökyüzü Ne Diyor

14 Mayıs - 20 Mayıs Haftası Gökyüzü Ne Diyor
 

14 Mayıs Haftasına astrolojik olarak baktığımızda; kolektif etkileri ile yeni bir döneme başlıyor olmak anlamı taşıyabilecek olan Uranüs, Boğa burcu geçişi Salı günü gerçekleşmekte. Global anlamda önemli değişimler getirecek olan Uranüs, Boğa burcu geçişi; Toprak, topraksal kaynaklar, topraksal düzen ve devletsel sistemler Uranüs’ün değişim yaratıcı etkisini görebileceğimiz alanların başında geliyor olacaklar. Boğa burcunda Uranüs’ün hareket edişi bilenen ekonomik sistemlerin, düzenlerin yada kapitalist modellerin eskisinden faklılaştığı, yeni bir çehre ve yeni bir anlayış kazanmaya doğru değişime uğradığı bir süreç halini de alabilir olacak. (*)

Salı günü Boğa burcunda gerçekleşen Yeniay, güven, güvenlik ihtiyacına yönelik psikolojik dürtülerin yönlendirici olduğu duygu durumlarını açığa çıkartmakta olacak. Yeniay derecesi iki zorlu yıldızla etkileşim içinde. Aynı zamanda gökyüzünde Mars ve Uranüs arasında oluşan gergin açınında oluşturabileceği etkiler ön plana çıkmaktalar. Özgürlük, bireylilik, bağımsızlık adına şekillenen zihinsel düşüncelerin getirdiği enerjiler ile hareket etmek demek olan görünüm, sabitlik içinde kalmış, değişime ihtiyaç duyan (yada duyduğu düşünülen) birçok alanda kendini değişim yönünde ortaya çıkan durum ve olaylar olarak gösterir olabilecekler. Global anlamda başkaldırı, eylem, terör, kaza, mücadele, savaş ve yerkabuğu hareketlenmeleri (Depremler, yanardağ patlamaları) enerjisinin aktive edilişi olabilecek olan görünüm özellikle yakın dönem olarak baktığımızda içinde bulunduğumuz Mayıs ayı süresince etkili.

Merkür, Satürn üçgen açısının etkinliği özellikle hafta ortasından sonraki günler için daha kolay ve daha yapıcı yönde akan bir iletişim trafiği için uyum göstermekte. 19 Mayıs Cumartesi günü Yengeç burcu yolculuğuna başlayan Venüs’ün, Uranüs ile sekstil açısı sevgi, ilgi ve bağlılık anlamı üzerine değişim enerjisi getiriyor olacak. Daha fazlası ve ayrıntılar yazının devamında.

Boğa Burcunda Yeniay, 15 Mayıs Salı (14:47)
Boğa Burcunun 24. derecesi içinde gerçekleşecek olan Yeniay, güven, güvenlik ihtiyacına yönelik psikolojik dürtülerin yönlendirici olduğu duygu durumlarını açığa çıkartmakta olacak. Güdüsel olarak güvence ihtiyacımızın öne çıkaracak olduğu etkilerin getirisi olan sağlamcılık, temellendirmek, biriktirmek, sabitlik sağlamak prensipleri ile hareket ediyor olacağız. Yeniay ile birlikte geleceğe yönelik güven oluşturma, şartları sabitleme anlayışının oluşturabileceği yeni girişimlere yönelebilir olmak mümkün. Hayatımızda maddi istikrar sağlamak, somut kazanımlar ve gelirler elde etmek güdüsünün yönlendirici olduğu fiziksel uğraşlar içine girecek olabiliriz.

Capulus ve Algol sabit yıldızları Yeniay derecesi ile etkileşim içerisindeler. “Capulus, iyi yada kötü niyetle, zorla, yoğun olarak kullanılan kaba gücü simgeler (BRADY)” Eril enerjiyi barındıran bu sabit yıldız, şiddet, kaza, ani ölümler, büyük tartışmalar ve öfke patlamaları ile ilişkilendirilmekte. Yine yeniay derecesi ile etkileşimde olan bir diğer yıldız olan Algol ise gökyüzünün en kötücül etkili olan yıldızı olarak bilinen, şiddet, öfke ve yıkıcı arzular ile bağdaştırılan bir yıldızdır.

Yeniay derecesini Mars ve Pluto gezegenleri üçgen açı ile destekler nitelik sergilemekteler. Oğlak burcundan gelen bu açı, güvenlik, sağlamcılık, finansal kazanımlara ihtiyaç duyma, koşulları oluşturma güdülerine çalışkanlık, azim, kararlılık ve harekete geçme güdüsü katmakta. Arzu edilen, ihtiyaç hissedilen şartları oluşturmaya, yaratmaya yönelik oldukça güçlü ve savaşçı bir harekete geçme eylemselliği taşıyan Yeniay’ın etkisinin büyüme gösterdiği Mayıs ayının sonuna kadarki zamansal süreç güç ve kontrol arayışının rekabetçi, mücadeleci, eyleme dönük getirilerini taşıyor olacak. Birbirlerini kare açı ile görerek ilerleyen Mars ve Uranüs, Yeniay sonrasında burç değiştirerek Boğa burcu ilerleyişlerine başlıyorlar. Bu iki gezegeni arasında oluşan dinamiksel açı, harekete, eyleme geçme yönünde artan güdülerin oluşturabileceği isyana, çatışmaya, kaos ortamı yaratmaya yol açabilecek bir hareket tarzının gündeme egemen olabileceğini göstermekte. Güneş ve Satürn arasında oluşan 135’lik açı ile birlikte Yeniay’ın oldukça zorlayıcı, sorumluluklar yükleyici, engeller ile karşılaşmaya müsait bir süreç çizecek olacağını da söyleyebiliriz.

Ülkemiz haritası üzeride oluşan yeniay’ın etkilerine yönelik baktığımızda, 11. evi üzerinde gerçekleşen yeniay, 5. evde Akrep burcunda yerleşik Jüpiter ile karşıtlık oluşturmakta ve natal 3. evde yerleşik Neptün apeksli t-kare yerleşimi oluşturmakta. Türkiye haritasında Jüpiter, askeri güçler, ordu, güvenli güçleri, kamu çalışanları, sendikalar ile birlikte, yönetimsel olarak başta olan kişiler, devlet yöneticileri, iktidarı temsil etmekte. Yeniay’ın bu konu ve kişileri üzerinde etkili bir mekanizma oluşturması beklenebilir. Artan sorumluluklar, zorlayıcı şartlara maruz kalma, güven, güvenlik sağlama ve edinme gerekliliği ile birlikte idealler ve inançlar ile birlikte büyümeye, genişlemeye yönelik kendine güvenen, öne çıkan hareket anlayışı oluşturmakta. 11. ev üzerinde gerekleşen yeniay meclis ve yasa değişimleri, ülkenin müttefiklerini ifade eden bir ev üzerinde oluşarak, yeni yasa çıkarımlar üzerine artan gereklilik, güven anlayışının ortaya çıkaracak olabileceği müttefik oluşturma süreci ile şekillenir olabilecek.

Uranüs, Boğa Burcuna geçiş yapıyor, 15 Mayıs Salı
Uzun soluklu bir süreci kapsayacak olan URANÜS’ün Boğa burcu ilerleyişi süresince bir çok realite üzerine yansıyacak değişim ve farklılaşım enerjisi, kolektiften bilinçlere doğru akan AYDINLANMA ENERJİSİ ‘nin bilinçsel faktörlerini ortaya çıkarmanın unsurlarını taşımakta olacak.

15 Mayıs 2018 Salı günü Boğa Burcuna geçiş yapacak olan Uranüs ortalama 7 yıl bu burçta hareket ediyor olacak. Sağlamcılık, güvenli alan ve sistem yaratma güdüsü çok güçlü olan Boğa Burcunun temsil ettiği bu güdü şimdi Uranüs’ün bilinen modellerin dışına çıkartma, bireyleştirme, bağımsızlaştırma, yenileştirme güdüsü ile şekillenmekte. Burada bahsedilen değişim, geleceğe yönelmiş dürtülerin açığa çıkardığı bilinçsel bir dönüşmün dünyasal yaşam modeline yansıyan değişimleri olarak kendini göstermekte olacak. Oluşagelecek değişimler sarsıcı, şok edici, çalkantı yaratıcı durumlar ile kendini gerçekleştirebilecek olmaya yatkın enerjiler barındırmakta olabilir.

Uranüs’ün Boğa burcu ilerleyişine dair dünya üzerinde oluşabilecek değişimleri paylaşmış olduğum ayrıntılı yazımı da okuyabilirsiniz. (*)

Mars, Kova burcuna geçiş yapıyor, 16 Mayıs Çarşamba
Kova Burcu ilerleyişine başlayan Mars, hareket etme, fiziksel enerji ve dürtüsel eylemselliğin biçimi üzerinde kendini yansıtacak değişimler getirmekte. Kova burcunda Mars’ın hareket anlayışını bireylik anlayışı ve bağımsızlık anlayışı güdüleri şekillendirir. Toplumsal, sosyal bilinci yüksek olan Kova burcu prensibinin getirisi olan grupsal amaçlar ile bütünseli kapsayan amaçlar aktifleşirler. Özgürlük ve bağımsızlık fikri ve arayışı ile şekillenmekte olan tepkiler, standartlara bağlı kalmaktan zorlanan, mücadeleci bir ruh taşıyan ifadeler alıyor olurlar. Mars’ın bu burçta yolculuğu süresince gerek kişisel olarak gerek toplumsal, sosyal alanlarda bizi harekete geçiren temel faktörlerde bu ifadeleri bulmak mümkün olacaktır.

26 Haziran günü Kova burcu ilerleyişinde retro hareketine başlayan Mars, 12 Ağustos günü Oğlak burcuna geri dönüş yapıyor olacak. 28 Ağustos günü ileri hareketine başlayan Mars, 11 Eylül günü Kova burcuna tekrar geçiş yaparak, 16 Kasım günü Balık burcuna geçiş yapana değin bu burçta yolculuğunu sürdürüyor olacak.

Uranüs Boğa burcu geçişi ve Mars/Uranüs kare açısı etkisi, 16 Mayıs Çarşamba
Önümüzdeki aylara yönelik önemli etki yaratabilecek olan Mars/Uranüs arasında oluşan kare görünüm 16 Mayıs Çarşamba günü kesinlik kazanıyor. Her iki gezegende içlerinden geçtikleri burçların ilk derecelerindeler ve yine iki gezegeninde retro hareketleri dolayısıyla açı önümüzdeki Ağustos ve Eylül ayında kendini tekrarlıyor olacak.

16 Mayıs günü Uranüs henüz Boğa burcu yolculuğuna başlamakta ve (Uranüs’ün Boğa burcunda etkilerini daha önceki yazılarımda ayrıntılı olarak paylaşmıştım arzu ederseniz okuyabilirsiniz) geçiş anı haritasında etkili olan Mars ile kare görünümü, Uranüs’ün bu burçta geçişi süresince taşıyacağı enerjiler hakkında da bilgi vericilik göstermekte.
Mars ve Uranüs arasında oluşan gergin ve dinamik açı, Mars’ın Kova burcu ilerleyişinin taşıdığı prensiplere yönelik harekete geçirici, hızlandırıcı, sıradışılaştırıcı etkiler oluşturmak adına oldukça önemli tetikleyicilik getirmekte.

Özgürlük, bireylilik, bağımsızlık adına şekillenen zihinsel düşüncelerin getirdiği enerjiler ile hareket etmek demek olan görünüm, sabitlik içinde kalmış, değişime ihtiyaç duyan (yada duyduğu düşünülen) birçok alanda kendini değişim yönünde ortaya çıkan durum ve olaylar olarak gösterir olabilecekler.

Uranüs’ün sarsan, silkeleyen, değişime zorlayan etkisi, yenilikçilik, bağımsızlık, sıradışılık arzusu taşır ve bilinçsel anlamda baktığımızda aydınlanma enerjisini bünyeye katmak üzere oluşan kozmik aklın sembolüdür.

Sağlamcılık ilkesi ve maddesel güven taşıyan her türlü yapı ve psikolojik süreçler üzerinde yeni görüş oluşturmaya, yeni kavrayışlar geliştirmeye yönelik çalışan artan etkiler bu anlamda, zorlayıcı, sarsıcı, harekete geçme yönünde aktiflik taşıyan ve düzen değiştirici güdüleri harekete geçirmekte olacak.

Global anlamda başkaldırı, eylem, terör, mücadele, savaş ve yerkabuğu hareketlenmeleri (Depremler, yanardağ patlamaları) enerjisinin aktive edilişi olabilecek olan görünüm özellikle yakın dönem olarak baktığımızda içinde bulunduğumuz Mayıs ayı süresince etkili. Açı, 2 Ağustos ve 19 Eylül’de yineleniyor olacak. Bu durum kısa vadede etki mekanizmasının geniş olduğunu düşündürmekte.

Merkür, Satürn üçgen açısı, 18 Mayıs Cuma
Zihinsel fonksiyonların yapılaşmaya yönelik uyum göstermesi ve destek alması demek olan Merkür ve Satürn arasında oluşan üçgen görünümünün etkili olduğu Cuma günü, mantıksal, akıllar kararlar almakta kolaylık gösterip, gerçekçi ve ciddi yeni fikirlerin oluşturabileceği yapılanmalara yönelebiliriz.

Venüs, Uranüs sekstil, 19 Mayıs Cumartesi
Yengeç Burcuna geçen Venüs, Uranüs ile destekleyici, uyum sağlayıcı türde bir açı ile birbirini görmekte. Sevgi, ilgi ve bağlılık anlamı üzerine değişim enerjisi getirecek olan görünüm daha bağımsız daha özgün ve daha özgür bireylilik halini yaratmak üzerine değişim getirici ve bu yönde destekleyici enerjiler oluşturmakta olacak. Kendi değer yargılarımız üzerine ve diğer kişiler ile kurmuş olduğumuz ilişkilerimizin çizmekte olduğu yapı üzerine yeni bir bakış açısı içine girmek ve kendimizi bu alanlarda bireylilik geliştirme yönünde olumlu katkılar sağlayabilmek adına güçlü hissedecek olabileceğiz.

Sevgiyle…

Dilâra B. Efeoğlu

 

* https://kosmoszamandayolculuk.wordpress.com/2018/05/03/uranus-boga-burcunda/

 

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..