Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '07

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

14 Şubat' ta aşk mı kazanacağız yoksa para mı kaybedeceğiz?

Bir çok insana 14 Şubar dendi mi bir anda 10 yıl önce böyle şeyler yoktu para tuzağı olsun diye kuruldu bunlar derler. Doğruluğu da yalnışlığıda kişiye göre değişir tabi. Ancak düşünmeden edemiyorum bir insanın 14 Şubat'ta illa hediye alması şart mı? Yani bence insanlarımız hediye alın dendiği için hediye alıyor. Yani eğer sevgililer günü 14 Şubat değilde 20 Haziran veya 10Mayıs vs. olsaydı insanlar daha doğrusu çiftler birbirlerine o gün hediye alacaklardı. Yani bence bizim insanımızın en fazla %20si sevgi dışında hiçbir bahane görmeyip bugün bir vesile olduğu için hediye alıyordur ama geri kalan kısım için 14 Şubat onlar için de bir vesiledir ama aldıkları hediyeleri , hediye alınması gerektiklerini düşündükleri ve ''Madem bugün sevgililer günü adetini yerine getirelim'' dedikleri için alıyorlar.

Ve hep bir tez atılıyor ortaya bunlar para tuzağı diye. Şimdi bir düşünsek iyi olur daha önce 14 Şubat dışında sevdiğimiz kişiye kaç defa hediye aldık? 1 ya da 10 bu önemli değil. Önemli olan Sevgililer Günü bahanesi olmadan bunu yapmış olmamızdır. Ve dediğim gibi 14 Şubat'ta insanlarımızın çoğu alması gerektiğini düşündüğü için hediye alacak. Ve çok az kişi gerçekten sevdiği için hediye alıcaktır diye düşünüyorum. Ve bu yani gerçekten sevdiği için hediye alanlar ben eminim koşullar uygun olduğu müddetçe yılın kalan herhangi bir gününde de sevdiğine hediyeler alıyordur.

Aslında benim bu lafım şartları müsait olduğu halde sevdiğine yalnızca 14 Şubat'ta hediye alanlara. Çünkü bence bunun bir savunması yok ve bu kişiler 364 gün niye almadı da adi Sevgililer Günü olan gün hediye aldı? Tabi ki de cevap çok basit alması gerektiğini düşündüğü için. Ve tabi bu insanlar Sevgililer Günü başka bir gün olsa yalnızca o gün hediye alırlar diğer günleri boş bırakırlardı.

SAYGILARIMLA...

 
Toplam blog
: 9
: 1139
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

16 Nisan 1991'de Beyoğlu'nda doğmuş bulundum. Daha doğrusu Taksim'de. Şu anda lisede okuyorum. 2 yıl..