Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '14

 
Kategori
Özel Günler
 

14 Şubat! TST (Toplu Sevgililer Töreni)

14 Şubat! TST (Toplu Sevgililer Töreni)
 

 
Ah şu kapitalizm ya da bunlar hep  kapitalizmin oyunu diye bugünden kaçış planları yapan sevgililer:)
Yahu ne gerek böyle şeylere birbirini gerçekten seven çiftlere, iki çift laf yeter. Gözlerinden söylersen, ellerini sımsıcak tutarsan bir de gülümsersen deme aşkının keyfine. Sen o gözlerle gülmedikten sonra ne yapsın sevgili aldığın hediyeyi, çiçeği, böceği.. Bir de herkesin günü ilan edilen bir günde kendini nasıl değerli hissedebilirsin ki.. Al hadi bunu 14 şubat günümüz kutlu olsun. Bu mudur yani? Bir de diğer bir boyutu var tabi almazsan da hediyeyi "sen beni sevmiyorsun triplerine" maruz kalmak var. Bu yüzden de arada kalıyor insan dimi hatta hadi ben almazsam o alırsa ya da ben aldığımda o almamış olup da mahçup duruma düşerse bla bla bla.. Hepimiz bunları düşünmüyor muyuz? Her ne kadar kapitalizm de desek bir pazarlama stratejisi olduğunu da bilsek yine de gönlünüz el vermiyor dimi bir şey yapmadan durmaya. İşte amaç da bu zaten 14 şubat! nokta atışı yapıyor. Tam yüreğimizden.
 
Peki ne yapmalı? İlla para harcamak şart mı? El emeği göz nuru denen bir şey var. Emek verip aşkınız için bir şey üretebilirsiniz. Kurabiye gibi, el işi gibi, yastık gibi aklınıza ne gelebilirse. Ya da ona kalpli bir yastık vermezsiniz de saçlarında gezdirirsiniz elini, alırsınız avcunuz içine gülüşlerini.. Ona olan aşkınızı kalbinizden avcunuza, avcunuzdan onun avcuna nasıl bir akışla aktığını hissetirrirsiniz. Kırmızı bir şey vermezsiniz de tutkunuzu, aşkınızı, kalbinizin rengini karıştırırsınız onun yüreğine. 
 
Ya da hiçbir şey mi yapamıyorsun. Aç radyoyu al çayını, kahveni eline ya da sen aç bir Sezen, bir Zeki Müren. Sen konuşamıyorsan bırak onlar konuşsun senin yerine. Sen sadece gözlerin önemini unutma, değdir gözlerini karşı gözlere yeter.
 
Hıı unutmadan sevgilin varmış yokmuş hiç önemi yok. Sen varsan zaten aşk var. Hayallerin var. Sözlerinin karşılığını bulacak ya da hakettiğini düşünmediklerin varsa şayet dök kağıda at tarihi 14 şubat diye. İçini boşalt hislerin kalmasın içinde. Yine dinle müziğini yine yap çayını en güzeli de senin gibi olan onlarca kişinin olduğunu düşünerek yalnız olmamanı bilmen. Bak radyolara dinle 14 şubat geyiklerini eğlen.
Hayat her şekilde güzel! İster Toplu Sevgililer Gününe dahil ol ister Toplu Yalnızlar törenine.. Biz dinleriniz her şekilde iki kişilik yerine.
 
Kur masayı Madam Despina
Kirli beyaz, muşamba örtüleri ser
Çek sediri asmanın altına.
Yanında bir ince Müzeyyen abla
 
Yine mi güzeliz, yine mi çiçek
Hamdolsun!
Taze mi bitti topik
Canın sağolsun
Amanın, yine mi güzeliz
Yine mi çiçek
Hamdolsun! 
Altınbaş kadehe yağ gibi dolsun..
 
Not: Kalbini kırdığın bir kadın varsa aç bu günde dinlet ona Tanju Okan "Kadınım"...
Kalbini kırdığın bir adam varsa şayet aç Ebru'dan "Gönlümün Efendisi"..
 
Aşkla kalın..
 
Toplam blog
: 41
: 634
Kayıt tarihi
: 02.08.13
 
 

"Ah Müzeyyen" kitabının yazarı.  1988 Mersin doğumlu, Selçuk Üniv. İletişim Fak. Halkla İlişkiler..