Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '13

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

14 Şubat ve değerlerimiz

14 Şubat ve değerlerimiz
 

14 Şubat


Roma İmparatoru 2. Claidius savaşa gidecek erkek bulunamayınca Roma' daki tüm evlilikleri ve nişan törenlerini iptal eder. Bunun üzerine Roma papazlarından Aziz Valentine de gizliden gizliye çiftleri evlendirmeye devam eder. Eee, İmparatorun kulağına gelmeyecek mi sanıyorsunuz böyle bir durum? Koskoca imparator bunu duyunca küplere biner. " Tez bana Valentine denilen o papazı bulup getirin " der. Apar topar imparatorun önüne diz çöktürülen Papaz Valentine dövülerek öldürülme cezasına çarptırılır. Ömrü hayatı boyunca yemediği dayağı yiyen Valentine oracıkta can verir.

Daha sonraki yıllarda ya da yüzyıllarda Hristiyan ailemi Azizi Valentine' nin hristiyan şehitliğine defnedildiği gün olan 14 Şubat " Sevgililer Günü " olarak kutlanmasına karar verir. Günümüzde ise sevgililer günü tamamen ticari bir amaç uğruna sevginin sömürüldüğü bir gün olarak kutlanmaya devam ediyor.

Bizde ise  birer sevgi ve aşk adamı olan "Yunus Emre' mizi, Mevlana' mızı " dünyaya tanıtmak varken elin papazının ölümünü sevgililer günü olarak bünyemize dahil etmek oldukça düşündürücü. Neden bir türlü kendi değerlerimizi dünyaya tanıtmıyoruz da diğer toplumların her bir şeyini hemencecik benimsiyoruz anlayamıyorum. Sevgililer günü, cadılar bayramı, yılbaşı kutlamaları, hindi pişirip sofraya koymalar vs. vs. Bir düşünün kendimize ait çok daha güzel değerlerimiz var kutlama yapabilme adına. Bu değerleri en azından yeni neslimize anlatabilmek umuduyla...

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..