Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 8 Kasım'da başlıyor

14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 8 Kasım'da başlıyor
 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ce düzenlenen ve sanat yönetmenliğini  değerli besteci-piyanistimiz Fazıl Say’ın yaptığı 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 08 Kasım 2013 Cuma akşamı bir “Türkiye’de ilk seslendiriliş”le başlayacak. Açılış konserinde, Fazıl Say’ın “Dünyada ilk seslendirilişi” İsvçre’de yapılan ‘Water’ adlı Piyano Konçertosu, şef Naci Özgüç yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, bestecisi Fazıl Say tarafından çalınacak. İkinci bölümde de, Say’ın “İlk Şarkıları”solist Serenad Bağcan tarafından seslendirecek. Bu program, 9 Kasım 2013 cumartesi gecesi tekrarlanacak.

bilboard

Festival, planlanmış AKM konserlerinin dışında da önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor bu yıl. Örneğin Halk Konserleri 3’e çıktı; Fazıl say Manavgat’ta, Meral Güneyman Kepez’de, Ferhan-Ferzan Önder ikilisi Akdeniz Üniversitesi’nde.  Halk Konserleri’nin tamamı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Ve Atölye Çalışmaları… Müzik eğitimi alan öğrenciler  için en büyük şans. Dünyaca ünlü yerli/yabancı sanatçılar, müzik eğitimi veren üniversite ve liselerde Atölye Çalışmaları’na katılacak ve neredeyse festivale katılan tüm sanatçılar, öğrencilerle buluşacaklar. Bir başka etkinlik, söyleşi ve sergi var; Akdeniz Üniversitesi’nde Müzikolog/Müzik Yazarı Ersin Antep,  29 Kasım 2013’te "Bayburt'ta "Zulüm" efsanesi ve bizim müzik tarihçemizden kesitler"başlıklı söyleşiyi gerçekleştirecek. Bir de resim sergisi var. Festival boyunca AKM fuayelerinde açık kalacak sergide, M.Mesut Özderin koleksiyonu görülebilecek/gezilebilecek.

festival-afis

Volkswagen’ın ana sponsorluğunu yaptığı Antalya Piyano Festivali’nin diğer konserleri:

12 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu Saat: 20.00

Boganyi & Boldoczki

Jenerasyonunun en parlak isimleri arasında yer alan Macar piyanist Gergely Boganyi ve trompetin dahi ismi Gabor Boldozcki ‘nin birlikte sahne alacağı gecede ikili sanatseverler için; Wilhelm Brandt, F.Chopin, Oskar Böhme, Standley Friedman, R.Wagner, F. Liszt, Georger Enescu ve Frigyes Hidas’ın eserlerinden oluşan özel bir repertuvar seslendirecek.

14 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu 20.00

Meral Güneyman (Tango, Milonga, Vals & Flamenko)

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli virtüözler arasında yer alan ve müzikal yorumuyla dünya çapında beğeni toplayan Güneyman konserde, Igor Stravinsky, Astor Piazzola , Pablo Ziegler , Eric Satie, Maurice Ravel, Isaac Albeniz ve L. Godowsky’nin eserlerini yorumlayacak.

16 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu 20.00

Ferhan-Ferzan Önder/Borusan Quartet

Viyana’da yaşayan ve 11 Eylül saldırılarından sonra batının doğuya olan bakışına müzikle yön vermek için çıkardıkları “1001 Gece“ albümleriyle tüm dünyada dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Önder kardeşler, bu konserde de izleyiciyi şaşırtmayı başaracak. Konserin en büyük sürprizi ise; daha önce festivalde de sahne alan ve tüm dünyada klasik müzik komedyeni ve keman sanatçısı olarak bilinen Aleksey Igudesman’ın bestelediği “Edirne’den Kars”a adlı eserin seslendirilecek olması... Yaylı çalgılar dörtlüsü ve dört el piyano için bestelenen bu eserde Önder kardeşlere; Esen Kıvrak (keman), Olgu Kızılay (keman) , Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ’dan (viyolonsel) oluşan Borusan Quartet eşlik edecek.

 

17 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu 14.30

Genç Yetenekler Konseri (Halka açık ve ücretsiz)

Türkiye’deki birçok sanatçıyı yetiştiren ve 2006 yılında hayata veda eden piyanist Kâmuran Gündemir anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Genç Yetenekler” konserinde, genç piyanistler güçlü performanslarıyla sanatseverlerin karşısında olacak. Bu sene sahne alacak genç solistler ise; Varvara Kutuzova,İzem Gürer,Elif Işıl Karakaş ve Beste Tanağardıgil.... Festivalin genç yetenekleri, 17 Kasım Pazar günü saat 14.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde sahne alacaklar. 

 

18 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi 20.00

Vladimir Spivakov-Ma Sin A-Moskova Virtüozleri

Antalya Piyano Festivali’nin daimi orkestrası olan ve her yıl festivalin kapanış konserini gerçekleştiren Moskova Virtüözleri, bu yıl geleneği bozarak festivalin en hareketli döneminde sanatseverlerle buluşuyor. Sanat kalitesi ile iddialı bir isme sahip olan ve dünyanın en önemli toplulukları arasında gösterilen Moskova Virtüözleri’ni, şef Vladimir Spivakov yönetecek. Sanatseverlerin heyecanla beklediği gecede şef Spivakov orkestra şefliğinin yanı sıra Vivaldi’nin keman konçertosunu yorumlayarak izleyicileri kemanıyla da büyüleyecek. Konserde solist olarak J. Haydn ve W. A Mozart yorumlarıyla beğeni toplayan piyanist Ma Sin A sahne alacak.

 

20 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi 20.00

Werner Bartschi

İsviçreli piyanist ve besteci Werner Bartschi; izleyicisine heyecan veren, kendine özgü yorumu ile dikkat çekiyor. Farklı tarzlarda bestelediği kırkın üzerinde eseri bulunan sanatçının repertuvarında; rönesans döneminden çağdaş müziğe kadar oldukça geniş sayılabilecek aralıkta eserler yer alıyor. Sanatçı, Beethoven, Franz Liszt ve Othmar Schoeck gibi bestecilerin eserlerin yanı sıra kendi bestelerini de yorumlayacak. 

 

22 Kasım 2013 Antalya kültür Merkezi 20.00

Kheops Ensemble-"Andante Gecesi"

Klasik müzik dergisi 'Andante' adına yapılan gecede, bu yıl oldukça keyifli bir grup olan “Kheops Ensemble” sahne alacak. Klasik ve çağdaş eserleri, caz ve dünya müziği ile harmanlayarak izleyiciyi keyifli bir müzik yolculuğuna çıkaran Kheops Ensemble’ın sahne alacağı gecede; Antalya Piyano Festivali’nin siparişi üzerine Muhiddin Dürrüoğlu tarafından bestelenen “Anadolu’dan Sahneler” isimli eserin dünya prömiyeri yapılacak. Konserde ayrıca Beethoven, Fazıl Say, G.Gershwin ve Nino Rota’nın eserleri de yorumlanacak. 2006 yılında kurulan ve dünyanın farklı sahnelerinde izleyici ile buluşan grup; Muhiddin Dürrüoğlu ( piyano), Ronald Van Spaendonck (klarinet) ve Marie Hallynck’tan (cello) oluşuyor.

 

24 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi 20.00

Aziza Mustafa Zadeh Trio

Fusion ve caz türündeki eserleriyle tüm dünyada büyük ilgi gören Zadeh; piyanosuyla unutulmaz bir gece yaşatırken, güçlü sesiyle de dinleyenleri büyüleyecek. Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” adlı eserini de yorumlayan Azeri sanatçıya, bu harika konserde Ralf Cetto (bas) ve Simon Zimbardo ( vurmalılar) eşlik edecek.

 

26 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi 20.00

Andrea Lucchesini

İtalyan piyanist Andrea Lucchesini, festivalin en renkli gecelerinden birine imza atacak. Genç yaşta Milano’daki La Scala Tiyatrosu’ndaki performansı ile “Dino Ciani“ ödülünü kazanan ve ardından uluslararası üne kavuşan Lucchesini; İtalyan besteci Domenico Scarletti ve Luciano Berio’nun eserlerindeki kusursuz yorumuyla dikkat çekiyor.

 

28 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi 20.00

Suite Espanola

Rosa Torres Pardo (piyano) ve Rocio Marquez Limon‘dan (vokal) oluşan “Suite Espanola” izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Enrique Granados, Isaac Albéniz, Federico García Lorca ve Manuel de Falla’nın özgür müziğinden esinlenen aynı zamanda geçmişin köklerini arayan tınıları birleştiren ikili; müzikleriyle izleyenlere eski ve yeninin ruhunu bir arada sunuyor.

 

30 Kasım 2013 Antalya Kültür Merkezi 20.00

Michel Camilo-Gürer Aykal

Festival bu yıl dünyaca ünlü latin caz piyanisti ve besteci Michel Camilo’nun vereceği muhteşem konser ile son buluyor. Kapanış konserinde Camilo’nun yeni bestesi olan “Piyano Konçertosu No: 1”in Türkiye prömiyeri yapılacak. Camilo aynı zamanda konserde “G. Gershwin’in Rhapsody in Blue” adlı eserini de yorumlayacak. Dünyanın farklı sahnelerinde verdiği konserlerin yanı sıra “Amo Tu Cama Rica “ ve “Los Peores Años de Nuestra Vida “ gibi filmlerin müziğine de imza atan Michel Camilo; Türkiye’de ilk kez bir orkestrayla birlikte sahne alacak. Gecede sanatçıya şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

 

***

 

Bu arada; Kadir Dursun tarafından organize edilen Antalya Piyano Festivali bu  Mayıs ayında, “yılın en iyi klasik müzik etkinliği” alanında Andante Klasik Müzik Dergisi Donizetti Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü, törene katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın aldı. Bir sanatsever olarak, Antalyamıza bu ödülün verilmesinde büyük katkıları olan; Akaydın, Say ve Dursun’a teşekkür ederim.

***

Geride kalan 13 yılda kimler gelmiş, kimler geçmiş Antalya Piyano Festivali’nden:

İdil Biret, Ayşegül Sarıca, Aris Garufalis, Emre Elivar, Toros Can, Barış Büyükyıldırım, Emre Şen, Kerem Görsev Trio,  Ferhan-Ferzan Önder, Mehmet Okonşar, Roland Batik, Hande Dalkılıç, Uri Caine, Montcaud Trio, Özgür Aydın, Jean Philippe Collard, Muhiddin Dürrüoğlu, Verda Erman, Michel Camilo ve Tomatito, Miriam Mendez, Patricia Kopatchinskaja, Gülsin Onay, Ju Hee Suh, Rüya Taner, Aziza Mustafa Zadeh, Fahir takoğlu, Sertap Erener, Misha Dacic, Burcu Sönmez, Tuluğ Tırpan, Ayşen Zülfikar, Chiristopher  Hinterhuber, Siiri Schütz, Lise de la Salle, Alexander   Gindin, Sa Chen, Ivo Pogorelich, Gonzalo Rubalcaba, Hüseyin Sermet, Chano Dominguez, Cihat Aşkın, Genco Erkal, Çağ Erçağ, Tolga Salman, Aykut Köselerli, Güvenç Dağüstün, Burcu karadağ, Sesim Bezdüz, Mihaela Ursuleasa, Pavel Kaspar,Olga Kern, Janis Vakarelis, David Lively, Cyprien Katsaris, Yosuke Yamashita, Yeol Eum Son, David Greilsammer,  Mikhail Lidsky, Boris Berezovsky, Andreas Boutsikakis, Kirill Soldatov, Alevtina Yarovaya, Birsen Ulucan, Elif Şahin, Szymon Chojnacki, Olli Mustonen, Nobuyuki Tsujii, Katia ve Marielle Labeque, Dezsö Ranki, Edit Klukon,  Ufuk ve Bahar Dördüncü, Gabor Boldoczki, Midori, Buika, Andreas Staier,Chick Corea, Tzimon Barto, Anastasios Pappas, Gidon Kremer, Bülent Evcil, Çağatay Akyol, Carolina Eyck

 

Genç Yetenekler:

Emrecan Yavuz, Mertol Demirelli Bayram Karamenderes, Buket Kartal, Beste Aydın, Valery Goldes, İlter Vurucu, Çağdaş Dönmezer, Buğra Yüksel, Vitaly Pisarenko, Can Aladağlı, Özgün Gülhan, Ksenia Rodionova, Berfin Aksu, Iraz Yıldız, Cem Oslu, Salihcan Gevrek, Dmitry Mayboroda, Hakan Aksoy, Barış Yılmaz, Ferhat Altıntaş, Nikita Mndoyants, Eylül Esme Bölücek, Lara Melda Ömeroğlu, Ayşegül Yörükoğlu, Suzanna  Rudanovskaya,  Cem Esen, Can Çakmur, Merve Akyıldız, Victor Maslov,

Şefler:

İbrahim Yazıcı, Gürer Aykal, Vladimir Spivakov, Rengim Gökmen, Artem Markin, Naci Özgüç, Howard Griffitths

Topluluklar:

Patara Quartet, Moskova Virtüozleri, İberia(Rosa Tores Pardo, Lola Greco), Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Borusan Quartet(Çağ Erçağ, Olgu Kızılay, Efdal Altun, Esen Kıvrak), Igudesman ve Joo, Dorantes with Galvan ve Grilo, Brad Mehldau Trio, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Shahin Novraslı Jazz Trio.

 

Festival facebook’ta: https://www.facebook.com/AntalyaPianoFestival?fref=ts

Festival web sayfası: http://www.antalyapiyanofestivali.com/14/festival-programi/

Görseller: http://www.antalyapiyanofestivali.com/14/logo-etkinlik-ve-gorselleri/

Festivalin Bilet Fiyatları

Balkon: 35 TL 

Salon: 50 TL 

Kombine: 275TL (Tüm etkinlikleri kapsar) 

 

***

NOT: Konser programı detayları http://sanat.milliyet.com.tr/14-uluslararasi-antalya-piyano/editoruntavsiyesi/detay/1768221/default.htm   sayfasından alınmıştır.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..