Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

14 Yaşındaki kıza defalarca tecavüz ettiler!

14 Yaşındaki kıza defalarca tecavüz ettiler!
 

Alıntı


Bursa'da arkadaşlık kurdukları 14 yaşındaki kıza defalarca tecavüz ettiği öne sürülen 3 zanlı, kızın durumu polise anlatması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.
18 yaşındaki S.C., arkadaşlık kurduğu A.G.'yi (14)sohbet etmek üzere evine davet etti. Cumalıkızık'ta sohbet eden ikiliden S.C., genç kızın üzerine atlayarak zorla tecavüz etti. S.C., tecavüz olayını arkadaşı S.S.'ye (17) de anlattı. Bunun üzerine S.S. de genç kızla irtibata geçerek arkadaşlık kurdu. Kız ile buluşan S.S., "Bunu herkese anlatırım. Benimle birlikte olacaksın" diyerek A.G.'ye tecavüz etti.

Zanlıların 3. arkadaşı T.Ç. de (23) tecavüz olayınıduyarak mağdur kıza, "Elimizde görüntülerin var. Benimle birlikte olmazsan bunları herkese gösteririm" dedi. Çaresiz kalan A.G.'ye T.Ç. de tecavüz etti. Durumu ailesine anlatan genç kız, polis ekiplerine şikayetçi oldu. Operasyon düzenleyen Çocuk Şubesi ekipleri genç kıza defalarca tecavüz eden 3 zanlıyı yakaladı. İfadeleri alınan zanlılar, "cinsel istismar" suçundan adliyeye sevk edildi. (Bursa, Refik Fidan- Ömer Kır) İhlas haber ajansının bu gün geçtiği bu haber aslında sondönemde ülkemizde çok sık duyduğumuz, gördüğümüz cinsel istismar olaylarına birörnek. Peki neden? Çözüm nedir?

Çözüm önerileri konusunda yaptığım bir dizi araştırmagösteriyor ki bizim ülkemizde en az itibar edilen öneri, gelişmiş dünyada ançok kabul göreni.
Maalesef bizde, aile içinde cinsellik konuşmak ayıptır. Okullarımızda cinsellik hakkında verilen bilgi komik denecek kadar azdır. Cinselliği bilmeden, vücudunu tanımadan, ergenlik konusunda cahil olan birgenç, sokakta öğrendiği yalan yanlış şeylerle tabii ki böylesi kötü olaylarınparçası olmaya son derece müsaittir. Bu konuda önce aileler eğitilmeli, çocuğun ilk cinsel bilgiyi doğru olarak aileden alması sağlanmalı, okullarda zamanında ve öğreticibilgiler verilmeli, ilave olarak iyi ahlak, insan hakları gibi bilgilerletakviye edilmelidir. Yoksa bu gibi üzücü haberleri hep izlemeye devam ederiz.

Esen kalın...

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..