Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

14 yıllık AKP iktidarında hiç fabrika yapılmadığı doğru mu?

14 yıllık AKP iktidarında hiç fabrika yapılmadığı doğru mu?
 

Bakın bir yanlış anlama olmasın; yapılmadı ya da niye yapılmadı demiyoruz, yapılıp yapılmadığını merak ediyoruz. Fabrika yapılmamış olabilir, başka hizmetler var, ya da hükümetin politikası. Şimdi yani koca ülke. Eskiden sürekli fabrika yapardık. Üstelik ekonomimizin hali ortada, işsizlik de var.
 
Peki, bu durum nereden çıktı şimdi? E 14 yıldır AKP hükümetinin icraatlarını takip ediyoruz, televizyon haberlerinde veriliyor. Bir sürü planlar projeler gerçekleştirildi; yollar, havaalanları, köprüler, üniversiteler yapıldı. Hükümetin yaptığı bütün bu hizmetler içinde ben bir kere bile olsun “fabrika” sözünü duymadım.
 
Ben çok meraklı biriyim ve şeytanın gör dediğini görüyorum ama iyi niyetliyim. Gerçekten hükümet fabrika yapmışsa insanlar bilmeli.
 
Bu kadar hizmet yapan bir hükümetin bir tane bile fabrika yapmamış olmasını mantık da almıyor. Olmaz öyle şey yapmıştır diyorsun. Tamam ama yaptıysa nerede? Hiç adı geçmez mi? 14 yıldır duyduğumuz yol, köprü, havaalanı…
 
Ya şimdi taraf tutarak ya da ön yargıyla hareket etmeyelim, belki tanıtımda bilgilendirmede sorun var… Yatırımlarla ilgili onca açılış yapılıyor,”Sayın…140 tesisin açılışını yaptı” deniliyor… Yoksa fabrika dediğimiz “tesis” mi? Yani böyle mi isimlendiriliyor?  Ama halk “tesis”in fabrika anlamına geldiğini bilmez ki. Hem umumi tuvalet bile tesis, ne yaptığınızı nereden bileceğiz? Ben şimdi sokakta vatandaşa “14 yıllık AKP iktidarında hiç fabrika yapıldı mı?” Evet, yapıldı diyemez; çünkü biz fabrika kelimesini 14 yıldır hiç duymadık.
 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..