Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

15. yılda çizerlere soruşturma

15. yılda çizerlere soruşturma
 

24 ocak bir pazar günü televizyonlarda Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu´nun arabasının altına yerleştirilen bomba ile katledildiği haberleri veriliyordu sürekli. Uğur Mumcu´nun bedenini paramparca edip etrafa saçan şarapnel parçaları o günden sonra aslında aynızamanda onun beyninin kıvrımlarında dolaşan ve kaleminin ucundan kağıda dökülen düşüncelerinin milyonlarca insana daha ulaşmasını ve okunmasınıda simgeliyordu aslında. 13 yaşında henüz yeni ergenlik çağına adım atmış küçük bir kız çocuğuydum ben o zamanlar. O gün benimle birlikte milyonlarca insan daha tüyleri ürpererek düşündü, bir insan yazılarından dolayı neden öldürülür diye. Ama beyni ve yüreği kararmış kendisinden başka düşünen insanlara karşı tahammülü olmayan demokrasinin önemini kavrayamamış hayvansal içgüdüleriyle hareket eden beyinlerinde Es´ın egemen olduğu ilkel zihniyetleri düşündürmeye yetmemiş olsa gerek ki Uğur Mumcu´nun ölümünden sonra ki yillarda yine birçok yazar daha katledildi. Bir düşüncenin o düşünceyi sahip insanların bedenini yok ederek ordadan yok edebileceğini zanneden aptal zihniyetler bir düşünceyi anca karşı bi düşünce üreterek yok edemeselerde çürütebileceklerini fakat güçlü ve köklü kanıtlara dayalı düşüncelerin aradan yüzlerce yılda geçse asla yok edilemeyeceğini birtürlü kavrayamadılar malesef.

Köklerimin dayandığı düşlerimin ülkesinde ki gelişmeleri bedence binlerce kilometre uzaklıkta olsamda içim burkularak, yüzüm solgun büyük bir üzüntüyle izliyorum bugünde. Cumhuriyet Gazetesinde yanınlanan karikatürleriyle ´´Cumhurbaskanına hakaret´´ suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan iki çizerle ilgili haber beni yine acı acı güldürdü. Söylemlerinde demokrasiyi bir araç olarak kullandıklarını zaten defalarca belirten ve kendileri dışında ki farklı eleştirisel görüşlere kendini ifade etme hakkı tanımayan yasakçı bir zihniyet egemen artık ne yazık ki Türkiyede. Bugün Türkiye, yazarlarını katleden faili meçhul cinayetler işleyen insanların yaşadığı geri kalmış bir ülke konumunda ne yazık ki dünya kamuoyunda .

Bugün Avrupa da demokrasi, düşünceyi ifade etme özgürlüğü, laiklik gibi kavramların tartışılması sözkonusu bile olamaz çünkü Avrupa halkı bu hakları elde edebilmek için kanlarını dökerek ne kadar zorlu bir mücedele verdi ve Türkiyede olduğu gibi insanların kılları kıpırdamadan altın tepsiyle sunulmadı Avrupa halkına bu haklar. Tırnaklarıyla kazıyarak elde ettikleri bu hakarı o kadar özümsemişler ki Avrupalılar ellerinden almak isteyen bir ´´babayiğit´´ çıksın linç ederler Avrupada. Türkiyede ise bu kavramlar hep birileri tarafından tartişma konusu yapılıyor. Bugün tartışma konusu yapılan bu kavramların içeriğini ve önemini bir ülkede farklı görüşlerdenden ve inançtan insanların barış ortamında birarada yaşayabılmelerinin olmazsa olmaz bir koşulu olduğunu kavrayabilmeleri için insanların illa ki ellerinden önce alınması mı gerekli .

Sevgili Uğur Mumcu 15 yıl sonra bu görüntüler hakim ve aradan onca yıl geçmiş olmasına rağmen sen ve senden sonra katledilen yazarların faili hala ´´mechul´´. Sana mezarında kemiklerini sızlatan ülkenle ilgili karamsar bir tablo çizdiğim için çok üzgünüm.

 
Toplam blog
: 12
: 788
Kayıt tarihi
: 23.01.08
 
 

Aralık 1979'da bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Avanos'ta dünyaya geldim. Egitimciyim ve suanda H..