Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '19

 
Kategori
Astroloji
 

15 Ağustos Kova Dolunayı

Genel anlamıyla dolunay

15 Ağustos günü saat 15:29  da  Kova burcunun 22°24´derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Ev sahibi olan Kova toplumsal konularla, özgürlükler, devrimler, isyanlar, ayaklanmalarla, yeni, sıradışı olanla ve entelektüellikle ilişkilidir. Gölgesinde marjinallik, soğukluk ve öngörülmezlik bulunur. Aynı zamanda bilimle, yeni buluşlarla,  mühendislikle, uzayla, havacılık ve uçaklarla, meteorolojiyle, elektrik-elektronikle,  astronomiyle, astrolojiyle, radyolojiyle, psikoloji, psikiyatri, pedagoji, öğretmenlik, fotoğrafçılık ve iletişimle de ilişkilidir.  Dolayısıyla saydığım özelliklerle birlikte, bu meslek gruplarına ilişkin gelişmeleri daha belirgin görebiliriz.

Enerjinin yoğun olduğu dönemden geçmekteyiz. Aslan yeniayında yaşadığımız kadar olmasa da Kova dolunayında da tempo oldukça yüksek. Dediğim dedik, ben yaparımcı, egonun önde olduğu fakat yapılan işlerin duygu ve güven boyutunun sonradan sorgulanacağı, empati yoksunu, dağılmaya yatkın bir süreç.

Yükselende Yay burcunu görmekteyiz. Değişken Yay, dışadönük, büyümeye, bilgiye, gelişmeye odaklı olup, gölgesinde aşırılıklar, fanatizm, gereksiz risk ve dağılma görülür. Yöneticisi Jüpiter çok yeni retrodan çıktı ve Neptün’le zorlanmakta. Şartlara karşı takınacağımız tavır, dış faktörlerin de etkisiyle oluşan beklenmedik gelişmelere bağlı görünmekte. Çözüm geliştirirken, manevra kabiliyetimizi de test edeceğiz. Yalpalama, savrulma riskine sahibiz. Bazı şeylerin iyi ya da kötü olduğunu daha sonra değerlendireceğiz. Bu dereceye kraliyet yıldızlarından Antares’in etkisini görmekteyiz. Antares takıntıdan, acımasız tavırlardan, intikam dürtüsünden uzak durulduğu taktirde büyük başarıların işaretçisidir. Dolayısıyla tutum belirlerken bu etkileri de göz önünde bulundurmayı önemseyin.

Kova dolunayı haritasında Ay’ın Nashira, Güneş’in ise Pherkad ilişkisi gözlenmekte. Nashira olumsuzlukların üstesinden gelerek, başarıya ulaşabilmeyi fakat hayvanlar ve kötü niyetli insanlardan zarar görme ile ilişkilendirilmekte. Pherkad ise aldırmaz, umursamaz, tedbirsiz ruhlu insanları ve sıkıntıları göstermekte. Bu sabit yıldız etkilerinin dolunay doğasına yansımalarını görebileceğimizi unutmayalım.

Kova dolunayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

15 Ağustos’ta meydana gelecek olan dolunayda kazanımlar, borç alacak dengesi, kredi, vergi, burs, nafaka, miras, hisseli paralar, ameliyatlar, eğitim, iletişim, basın yayın, tanıtım faaliyetleri, uzak, yakın yollar, akrabalar, kardeşler, uluslararası işler, hukuksal konular, ebeveynlerin sağlığı, çocukların statüleri, işleri, kazançları, sosyal çevreleri ve gruplarla etkinlikleri ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Sabit burçların 19-25 ve öncü burçların 6-10 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Kova burcunda meydana gelecek olan dolunaydan öncelikli etkileneceklerdir.  (Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova  ;  Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak)

Erken sayılabilecek bir dönemde aileden ayrılmış, aile temasına yeterince yakın olmadığınızdan başkalarını aileniz gibi sanmış olabilirsiniz. Şimdi artık bir şeylerin değişmekte olduğunun farkındalığına sahip olabilirsiniz. Pişmanlıklarınız, sizi yalpalattıran, yalnızlığa iten durumlar, sorunlar, ‘tüm bunlar adaletsizce’ dedirtebilir. Aslında belki bu yola çıkarken koşulsuz sevgiyi arıyordunuz. Fakat şimdi sanki tüm insanlığın yükünü üstlenmiş, hayatın temposuna ayak uydurmakta zaman zaman sıkıntı çekiyor olabilirsiniz. Ve ruhunuz size daha bir özgürlük fısıldıyor, ‘kendine değer ver, olman gerekene yürü diyor’  olabilir. Kendinizi başarmak istediğiniz hedefe odaklarken, özgürlüğü hissetmekte zorlanıyor, baskı altında olduğunuzu hissediyor ve riske girmekten çekiniyor olabilirsiniz. Ortak değerleri paylaştıklarınızla birlikte olmak size bu noktada güç veriyor olabilir. Şimdi geçen sene Temmuz’da yaşadığımız Ay tutulmasından beri önümüze gelen, sorguladığımız konularla ilgili şartları iyileştirme adına kararlar ve bazıları için belki sürpriz duyurular sürecindeyiz. Atacağımız adımlar 26 Aralık’ta yaşayacağımız Güneş tutulması ile test edilecek.   (Persephone, Hekate, Tisiphone, Hades, Amor, Deucalion, Ay, Güneş, Vesta, Icarus, Sappho)

Kazanımlarınızı, borç alacak dengenizi, eğitiminizi, hayat felsefenizi geliştirecek, sizi büyütecek şekilde nasıl kullanabilirimin irdeleyerek, bu yolda adımlarınızı atabilirsiniz. Sizin, eşinizin ya da ortaklı durumlarla ilgili kredi, borç, vergi, miras, nafaka gibi konular gündeminize gelebilir. Bunlarla ilgili düzenlemeler için bürokratik işlemlere girişebilirsiniz. Bunlar eskiye, ailevi durumlara da dayalı konular olabilir ve çözüm için üzerlerinde epeyce efor sarfetmeniz gerekebilir.  Şartlar zorlasa da  her zamankinden daha farklı düşüncelerle, yöntemlerle ortaya çıkma cesaretini gösterebilirsiniz. Beklenmedik teklifler gelebilir. Düşünceler, konuşmalar, yazışmalar, anlaşmalar, süreç bir anda değişebilir. O yüzden konunuzla ilgili risk faktörünü doğru hesaplamanızı öneririm. Alacak paranız varsa toplamakta  zorlanabilirsiniz. Eğitim konuları ile birlikte bazıları için yurtdışına ya da bulunduğu yerden uzağa gitmek için koşuşturmaya başlayacak. İrili ufaklı yolların, seyahatlerin bol olacağı bir dönem. Trafiğe, kazalara dikkat! Kardeşlerle, yakın akrabalarla ilişkilerde şartlar arzulandığı gibi tatmin edici yürümeyebilir. Çocuklarla, sevdiğinizle iletişim gerginleşebilir. Sevgi, aşk kavramı vurgulanmak istenebilir. Kontrol etmekte zorlanılan, kırılmalara sebep olan olaylar hayat felsefenizi, kendinize verdiğiniz değeri sorgulattırabilir. Büyümenin bazen  birtakım şeyleri kökünden değiştirmekten geçtiğini görebilirsiniz. Bu noktada bazı sosyal ilişkilerde, evliliklerde, birlikteliklerde geri adımlar, ayrılıklar beklenebilir. Seminer, tanıtım gibi işlerinize emek harcayabilirsiniz. Bu durum sahneye hazırlanan bazılarına başarılarla gelebilir. Kökeninde bizi yaralayan, kırılganlıklar yaratan konuların iyileştirilmesine, doygunluk sağlanmasına yönelik adımları, yapılandırmaları anlatan bu dolunayın etkileri 26 Aralık’ta yaşayacak olduğumuz Güneş tutulması ile birlikte belirginleşecek.

Kova dolunayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Kova burcundaki dolunayın yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Boğa ve yükselen Boğalar için :   İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

İkizler ve yükselen İkizler :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Kredi, borç, vergi, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Başak ve yükselen Başaklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Terazi ve yükselen Teraziler için : Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Balık ve yükselen Balıklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar. 

Ülkemiz ve Kova dolunayı

Kova burcunda meydana gelecek dolunayda dış işlerimizi ilgilendiren gelişmeler, uluslararası ticaret, hukuk, iletişim, basın yayın, ulaşım, eğitim, turizm, dini kurumlar ana konu başlıkları olarak görülmekte. Şirketler açısından baktığımızda dış ticaret, satış, pazarlama, tanıtım, reklam, eğitim faaliyetleri, lojistikle ilgili gelişmeler, büyüme kapasiteleri ve vizyonlarına etkisi şeklide gözlemlemekteyiz.

Ülkemizin Neptün’ü üzerinde gerçekleşirken, bir yandan da Jüpiter-Venüs ikilisi ile zorlanan bir dolunay sürecindeyiz. Burada gerek ülkemiz gerek şirketler açısından atılan adımların arkasındaki amacın müttefiklik kavramında, ortaklıklarda, rekabette aksayana dokunuş yaparak, iyileştirmeye çalışmak, kazanç elde etmeye çalışmak olduğunu söyleyebilirim. Fakat esas olarak gerçekçiliğini, faydası olup olmadığını, olduysa ne kadar fayda sağladığını 26 Aralık Oğlak tutulmasının etkileri ile birlikte gözlemleyebileceğiz. Uluslararası ilişkilerde önemli gelişmeleri işaret eden Kova dolunayı, diplomatik, ekonomik gelişmeleri ve beraberinde dengelenme çabasını anlatmakta. Uluslararası ilişkilerde tıkanmalar yaşanabilir.  Uluslararası alanda davalar, para konuları, yaptırımlar, diplomasi kapalı kapılar ardında gündemde olabilir. Bazılarının uygulamasını Ekim ayı gibi görebiliriz. Aynı zamanda yine uluslararası konularla ilgili olarak bazı şeylerin amacının bize gösterildiğinden farklı olduğunu ve kontrol dışı olaylara sebep verebileceğini öngörebiliriz. Bu durumu sınırlarımızda yapılmak istenen güvenli koridor ile de ilişkilendirebiliriz. Sınırlarımız dışında askeri hareketlilik artabilir. Ordumuzu ilgilendiren durumlar söz konusu olabilir. Haritanın Mc si  içeriden halkın güvenliğine de dikkati çekmekte. Borsada spekülatif dalgalanmalar yaşanabilir. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız bu dolunayda da gündem olmaya devam edecek görünmekte. Kanunlar, satışlar, ruhsatlar konu olabilir. Yargıya intikal edebilir. İllegal yapılanmalara operasyon gelebilir. Basın yayın, haberleşme, iletişim, sosyal medya araçları, internet ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Tutukluluklar, af konusu gündeme yeniden gelebilir. Muhalefet partilerinin yöneticilerini, yönetimlerini ilgilendiren durumları gözlemleyebiliriz. Ulaşım, metrolar ve yeraltından giden taşımacılıkla ilgili problem yaşanabilir. Kazalara oldukça müsait . Özellikle bayram sürecinde trafikte dikkatli olunmalı. Zehirlenmelere, sıvılardan, gazlardan kaynaklı sorunlar, deniz kazaları olasıdır. Eğitim konularının oldukça öne çıkacağı bir süreç. Tarımla, çiftçilikle ilgili durumlar vurgulanabilir. Yenileştirmeye yönelik istemler görülebilir. Bu noktada asıl yenilenme Kasım ayı sonrası ve yeni yıl ile birlikte gelmeye başlayabilir. Madenciliğimiz ve doğal kaynaklarımızın kullanımına yönelik bazı hukuksal iyileştirmelerin başlaması da yine bu dönemden sonrasına rastlayabilir.

15 Ağustos günü Kova burcunda meydana gelecek olan dolunaya ait astrokartografik dahil tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2019/08/08/15-agustos-kova-burcunda-dolunay/

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..