Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

15 canımızın düşündürttüğü...

15 canımızın düşündürttüğü...
 

Uzun yaşam deyince 80, 90 yaşlarını düşünün. Etrafınızda torunlardan ve çoçuklardan başka kimsenin kalmadığını hayal edin. Uzun zamandır da isminiz ile de çağrılmadığınızı canlandırın kafanızda. Siz bunları canlandırırken...kimilerimiz bizzat yaşamakta bu gerçeği. Yıllardır isimlerinin yerini bir takım sıfatlar almış...büyük baba, büyük anne olmuşlar. İsimleri silikleşmiş sanki.

15 canımızın, mehmetçiğimizin de avuçlarımızdan kayıp gitmesi bana çok farklı şeyler düşündürttü. Onlar hayatttan sökülüp alındılar ya....Koskoca bir gelecek te alındı. Sadece onların değil, sevenlerinin de hayatları paramparça oldu.

15 şehit değil ki...Binlerce mehmetçiğimiz, yüzlerce öğretmenimiz, doktorumuz şehit oldu.

Bazıları geride bebeklerini bıraktılar. İşte bu noktada aklıma şu geldi...hani uzun yaşayanlarımız isimlerini unutur oldular ya. O bebekler ise hiç bir zaman için “baba”, “anne” diyemeyecekler...Deseler de gerçeklerinin yerini tutamayacak.

Bu kadar büyük bir vicdansızlığı yapmanın hiç bir haklı sebebi olamaz. Öncelikle yaşamın ve insanın kutsallığını yok ediyor sonra da gelecekleri karartıyorsunuz...Bunun hiç bir haklı sebebi olamayacak. Zaten böylesine vahşi temeller üzerine kurulan hiç bir amacında ayakta kalması düşünülemez.

24 yıl uzun bir süre...nice ocaklar söndü ve sönmeye devam ediyor. Ama inanın bizi zora düşürmeye çalışanlar için ise 24 yıl uzun değil, çok uzun bir süre. Belki de kendilerince çok daha kısa zamanda halledeceklerini düşündükleri işler bir türlü istedikleri noktaya gidemiyor. Türkiye güçlü bir devlettir. Bu kadar ekonomik zorluklara, bu kadar ihanetlere rağmen ayaktadır. Hep bir heves içinde düşmesini bekleyenler ise sadece bekleyeceklerdir.

resim= Canakkale sehitligindendir.

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..