Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

15 Milyon darbe yanlısı Türk vatandaşı!..

15 Milyon darbe yanlısı Türk vatandaşı!..
 

Başbakan dün akşam yaptığı ikinci uzun “balkon” konuşmasında, ““Bugün evet diyenler de, hayır diyenler de kazanmıştır.” dedi ve arkasından ekledi:

“Bu akşam kaybeden darbeci anlayış olmuştur.”

Darbeci anlayış kim?

“Hayır” diyen 15 milyon 746 bin 673 Türk vatandaşı…

Başbakana göre darbeci anlayıştadır…

Ve devam ediyor başbakan:

“Değişime ve değişimin getireceklerine direnen anlayış kaybetmiştir.”

Yani 15 milyon 746 bin 673 Türk vatandaşı değişime direnmiş ve “Hayır” demiştir…

Hangi değişime?

Yürütmenin yargıyı ele geçirmek için hazırladığı ve etrafı yirmi adet şekerleme ile süslenerek yutturulan o iki ünlü yargı maddelerine… Zira hayır oyu kullananlar, esasında sadece bu iki maddeye hayır demiştir!..

Ama ne diyor başbakan?

“Hayır oyu verenler darbeci anlayış!”

Çünkü paket halinde sunulan 26 maddenin içerisinde, 12 Eylülcülere yargı yolu açtığı iddia edilen madde de var ve haliyle, “Hayır” oyu kullanan vatandaşlar bu maddeye de itiraz etmiş oluyor… Oysa ki paket, ayrı ayrı referanduma sunulsaydı ki -referanduma ihtiyaç bile yoktu, meclisten de geçerdi- bu madde yüzde yüz “Evet” oyu alırdı…

İşte başbakan ve şürekâsının planladığı oyun buydu ve tuttu!..

Halk anlamadan “Evet!” dedi…

Hayır diyenler ise darbe yanlısı oldu!..

Başbakan ne kadar özür de dilese, “evet diyenler de hayır diyenler de kazanmıştır” diyerek sözde gönül almaya da çalışsa, 15 milyon 746 bin 673 Türk vatandaşını “darbe yanlısı” olmakla suçlayan bir başbakan olarak tarihteki yerini… almıştır!

Referandum da “hayır” oyu kullanan 15 milyon 746 bin 673 Türk vatandaşı, başbakanın bu suçlamalarını asla ve asla unutmayacaktır!

Ve bu hayır diyen 15 milyon 746 bin 673 Türk vatandaşı, iddia edildiği gibi sadece sahillerde, deniz kenarlarında yaşayan vatandaşlar değildir. Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan insanlarımızdır… Onlar vatanını ve milletini seven, Atatürk Cumhuriyeti’ ne gönülden bağlı, "evet"li iftar sofralarından nemalanmayan , eğitimli, okuduğu değişiklik metnini anlayan, yorumlayan ve aklını başkalarına ipotek etmeyerek kendi hür iradesiyle sandığa giden vatanseverlerdir!

Bir sitemimiz de, sandığa gitmeyerek oy kullanmayan 10 milyon (2, 5 milyon İstanbul, 500 bin İzmir…) vatandaşadır;

Sizler, tatil yaptınız ya da bir takım mazeretlerin, tehditlerin arkasına sığınarak oy kullanmadınız! Ülkenizin kaderinde söz sahibi olmadınız! Bundan sonra olacaklar hakkında da şikayet etmeye hakkınız bulunmamaktadır!

“Hayır” oyu kullanan vatandaşların sayısı (yüzde 42) ciddiye alınması gereken bir sayıdır. Oy kullanmayan 10 milyon 981 bin 254 kişi (yüzde 23) yi de düşünecek olursak, ortada, başbakan açısından kazanılmış bir zafer de bulunmamaktadır!

İşte bu yüzde 42’lik kesim, iktidarı izlemeye ve 2011 seçimlerinde de gerekeni yapmaya devam edecektir…

Tülay Hergünlü

İstanbul, 13.09.2010

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..