Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

15 Temmuz Pazar

15 Temmuz Pazar
 

Türkiye dünyayı şaşırtan bir anlaşma yaptı. Putin’in Türkiye’yi by-pass ederek Rus gazını Avrupa’ya taşıma projesine alternatif olacak bu anlaşma ile, Avrupa’nın doğal gazı Türkiye üzerinden temin edilecek.

2000 kilometrelik bir boru hattıyla İran’dan Avrupa’ya gönderilecek doğalgazın bir kısmını da Türkiye çıkaracak. Bu anlaşmayla Avrupa’nın Rusya’ya bağımlılığı önlenmiş olacağı gibi, Türkiye doğalgaz ihtiyacının yarısını da buradan temin edecek.

Türkiye’nin İran’la yaptığı bu anlaşmayla, enerjide kartlar el değiştirmiş oldu ve Avrupa’yla enerji pazarlığında büyük koz sağlanmış oldu.

TAHRAN’LA GECEYARISI SÜRPRİZİ (Hürriyet). İran mevcut doğalgaz ihtiyacının yarısını karşılayacak büyüklükte 3 doğalgaz sahasını Türkiye’ye ihalesiz vermeyi kabul etti.

DOĞALGAZIN YARISI İRAN’DAN (Vatan). Rusya’nın Türkiye’yi by-pass eden gaz anlaşmalarına Ankara karşılık verdi.

PUTİN’E TÜRKMEN GAZI ÇALIMI (Yeni Şafak). Türkiye kendisini by-pass eden Türkmen gazını Ukrayna üzerinden Avrupa’ya ulaştıracak. Güney Akım projesine çalışan Rusya’ya karşı İran’la anlaştı. Türkmen gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya gidecek.

Dünkü gazetelerde yer alan sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın elini sıkmayan bir gençle cedelleşmesi, bugünkü Posta gazetesine manşet olmuş.

Bu tip istenmeyen olayların bir daha tekrarlanmaması en büyük temennimizdir.

BAKANLA EL SIKIŞMADI HAPSE GİRDİ (Posta). Erzurum’da seçim propagandası için kahveye giren Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın kendisine uzattığı elini sıkmayan üniversite öğrencisi Durmuş Şahin ben iktidarda olup da vatana hizmeti dokunmayanların elini sıkmam dedi. Bakanın şikayeti üzerine hakaret suçundan Şahin tutuklandı.

ÖSS’de Anadolu aslanlarının başarısı da dünkü gazetelerin manşetlerindeydi hatırlarsınız. Bunun somut bir örneğini Hürriyet gazetesi manşetine taşımış.

TARLADAN TIP FAKÜLTESİNE (Hürriyet). Yazın pamuk toplayarak babsına yardım eden Harranlı İbrahim Halil Özyavuz ÖSS-1 Sözel’de Türkiye 242.si ÖSS-2 Sayısal’da 368 puanla Türkiye 1004.sü oldu.

Almanya’da yaşayan Türkler’i zor durumda bırakaçak Göç yasası ile ilgili tepkiler devam ederken, Hürriyet gazetesi, Türkiye’de yaşayan bir Alman’ın duygularını manşet yapmış.

İSTEDİ AMA TÜRK OLAMADI (Milliyet). Yeni göç Yasası’yla artık Almanya’da Türk olmak zor. Ama yıllardır İstanbul’da yaşayan ve Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz’la evli olan Claudia Yılmaz’a göre Türkiye’de Alman olmak da hiç kolay değil.

Protez organlar, sakatlar için önemli bir buluş. Fonksiyonel olarak yararlanılan bu organlar, başlangıçta daha çok estetik görünüşe katkı sağlamayı amaçlıyordu.

Bugün gelinen nokta gerçekten ilginç. Bir ayağı protez olan bir atlet dereceye girerek bu alanda alınan mesafeyi gözler önüne serdi.

PROTEZ ADAMIN MÜTHİŞ ZAFERİ (Sabah). Normal atletlerle yarışan protez bacaklı Güney Afrikalı sporcu Avrupa 2.si oldu. Şimdi hedefi Olimpiyat’ta şampiyonluk kazanmak.

Amerikan askerlerinin Irak’a demokrasi götüreceklerini zannederek coşkuyla ve arzuyla gittiklerine yönelik anekdotlar anlatılmıştı.

Bu sefer Irak’a gitmemek için yaşanan bir dram var. Bir asker, Irak cehennemine gitmektense, kendisini yaralamayı tercih etti ve bunun için profesyonel bir yardım aldı.

BAĞDAT’A DÖNMEMEK İÇİN KENDİNİ VURDURTTU (Vatan). Irak’ta savaşıp ülkesine dönen ABD’li asker Jonathan Aporte bölgeye yeniden sevk emri alınca cepheye gitmemek için 500 dolara kendisini bacağından vurdurttu.

IRAK’A GİTMEKTENSE KENDİNİ VURDURDU (Yeni Şafak). ABD’li asker Jonathan Aponte Irak’a gitmemek için 500 dolara adam tuttu ve kendini bacağından vurdurdu.


Diğer gazete manşetleri de şöyle :

500 BİN AİLENİN HAYALİ TOKİ EVİ (Bugün). Dar ve orta gelirlinin sıcak yuva hayalini gerçeğe dönüştüren TOKİ’ye talep yağıyor. Kapış kapış giden evlerden almak için 500 bin aile sırada.

ERDOĞAN’IN SERVETİ 11 YILDA 355 KAT ARTTI (Cumhuriyet). Baykal’ın mal varlığını soran Başbakan’ın malvarlığı 1.7 trilyona ulaştı.

OKYANUSTA BİR DAMLA MI? (Radikal). OKS’de diploma notu yanlış hesaplananların sayısı resmen 386. Yetkililer gerçek sayı on binler civarında diyor. Bakan Çelik ise çok rahat. Vahim bir hata değil. Bu okyanusta bir damla sayılır.

MİT’TE FİLİZ AKIN CEZASI (Sabah). Eymür, 4 MİT’çinin eşi hakkındaki konuşmalarını kaydedip Sönmez Köksal’a iletti. Hepsi sürüldü.

ÇETE YARGITAY EVİNE SIZMIŞ (Sabah). Çete üyeleri Yargıtay’ın iki tesisinin işletmecisi çıktı.

ERKEK DADI TUTMADI (Star). Avrupa ve Amerika’nın son trendi erkek dadı fikri Türkiye’de pek ilgi görmedi. Ünlü isimler çocuğumu erkeğe emanet etmem diyor.

HAKİM GARANTİLİ DÖNÜŞ BİLETİ (Star). Uyuşturucu çetesinin baronu Atilla Ö’nün serbest kalacaksın, güvencesi aldıktan sonra Hollanda’dan döndüğü ortaya çıktı.

GİDERAYAK MGK’YA KİLİT (Star). Yiğit Alpogan İngiltere Büyükelçiliği’ne dün atandı. Ancak Cumhurbaşkanı Sezer’in Burcuoğlu’nu veto etmesiyle MGK genel sekreterliği yine boş kaldı.

YOK DİSNEY (Takvim). Rumlar Güney Kıbrıs’a Disneyland kuracaktı. Türkler giremez notasını gören ABD’liler 100 milyon dolarlık projeyi iptal etti.

VAKIFLAR ÇILDIRDI (Takvim). Enflasyon düşerken vakıf üniversiteleri yüzde 20 zam yaptı.

SERVET KAPIŞMASI (Vatan). Baykal dün bir bakanın oğlunun üzerine 650 daire varmış dedi. CHP’liler o bakanın Osman Pepe olduğunu söyledi. Pepe ise iddiayı yalanladı. Değil 650 altı dairemiz bile yok.

İŞTE TÜRKİYE’NİN SEÇİMDEN SONRA İHTİYAÇ DUYDUĞU ACİL EYLEM PLANI (Zaman). Dış politikada AB reformları, Kerkük referandum, soykırım meselesi; Toplumsal olarak hukuk reformu, Anayasa, YÖK, meslek liseleri, terör, kapkaç; ekonomik olarak işsizlik, istihdam, vergi, Soysak güvenlik reformu çözüm bekliyor.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..