Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '17

     
    Kategori
    Yapı / İnşaat
     

    15 Temmuz Süreci sonrası Yurtlar Adına Acil Olarak Yapılması Gerekenler

    15 Temmuz Süreci sonrası Yurtlar Adına Acil Olarak Yapılması Gerekenler
     

    Kamuya Açık Misafirhaneler


    Ülkemizde Yükseköğretm Kurumlarının bu denli artırıldığı bu dönemde en büyük eksiğimiz, öğrenciler için barınma ihtiyacının fazlasıyla giderilmesi adına Yurt Binaları yapılmasıdır. 15 Temmuz süreci itibari ile FETÖ Terör Örgütü tarafından terkedilen ve devlet himayesinde bulunan Yurt Binalarının yapılan kontroller sonrasında çoğunun MEB tarafından verilen Yurt Ruhsatına uygun olmadığı, bu yönetmelik gereğince çok çok eksiklerinin bulunduğunu kendim bir mimar olarak yerinde tespit etmiş bulunmaktayım.

    Deprem Yönetmeliğinin ilk çıkış zamanından önce inşaa edilmiş olan yurtların zaten kullanılmaması gerektiğini sanırım ben dahil tüm Türkiye söyleyecektir. Ancak Yönetmelik sonrası inşaa edilmiş binaların eksikliği giderilmeden Yurt ihtiyacı nedeniyle kullanılmaya başlanması demek, Adana'da meydana gelen faciaların tekrar tekrar yaşanacak olması demektir. En basit olarak yüksekliği 21.50 mt üzerinde ve toplam kişi kapasitesi 200 ün üzerinde olan binalar için Yağmurlama Sistemi yapılması zorunlu bir ihtiyaçtır. Göstermelik yapılmış Yangın Yönetmeliği maddeleri iş uygulamaya gelirse zorunlu birer araçtır ve çocuklarımızın hayatını kurtarabilecek tek bina fonksiyonudur.

    Bundan dolayı özellikle şu anda var olan ancak gerekli şartlara uymayan binaların kapsamlı bir tadilata alınması ve uygun şartlara getirilmesi hem vicdani hem de mesleki olarak kurumların zorunluluğudur. Bu önemli detayları atlayarak iş yaptığını ya da yaptırdığını sanan kişilerin başına gelecek tek şey ilerde yaşanacak facialardan sonra millete verecekleri hesaptır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 50
    Kayıt tarihi
    : 10.03.14
     
     

    Herşeyden karışık ..