Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

150 yıl yaşamak

Sözün Özü:150 yaşına kadar yaşamak mümkün.

İnsanlık bugüne kadar biriktirdiği bilgileri 2000 ile 2010 yılları arasında ikiye katlayacak. Bu bilgilerde 2010 ile 2020 yılları arasında bir kez daha ikiye katlanacak.

Bilgi birikimindeki ve paylaşımındaki bu hız, bilim ve teknolojide tahminlerin ötesinde bir gelişme sağlamaktadır. Bu gelişmeler özellikle elektronik ve bilgisayar üzerinde olmakta , buradan da tüm bilim dallarına yansımaktadır.

Tıp alanındaki gelişmeler artık ortalama insan ömrünü 80 yıla getirmiştir. ABD de bugün 100 yaşının üstünde 5 milyon insan yaşamaktadır. Artık genlerle oynayarak tasarım bebekler üretilmektedir. Elde etmek istediğiniz bebeği rahatlıkla sipariş verebiliyorsunuz. Örneğin , çocuğum kız olsun, sarışın , yeşil gözlü, süper zekalı, boyu da 1.78m olsun, hastalanmasın , yaşlanması çok yavaş olsun v.b .İsterseniz daha baştan görmeyen ve duymayan bir bebekte sipariş verebilirsiniz. Böyle bir siparişle görmeyen ve duymayan bebek dünyaya getiren bir aile ABD’de çok tartışma konusu oldu.

Gelecek nesiller için 150 yıldan da daha fazla yaşamak sorun olmayacak gibi gözüküyor. Bugün yaşamda olup ta baştan tasarım bebek olarak dünyaya gelmemiş olanlar ise sağlıklı ve uzun yaşamak için çok dikkat etmeleri gerekiyor. Beslenme ve yaşam tarzı çok önem taşıyor. Hayatta kaldığınız her gün e karşılık, en az 1-2 gün daha fazla yaşama şansı kazandığınızı unutmayın. Çünkü bu arada bilim ve teknolojideki gelişmeler sizin ilerde oluşacak bir sorununuzu da çözebilir noktaya geliyor.

İnsan kopyalama konusu çözülmüş durumda. Kopyalanan kişiye bilinci de aktarıla bilindiğinde artık yaşın bir önemi kalmayacak. Kopyalama ya karşı çıkan zihniyet bunun insanlığın önünü ne kadar açacağını bir gün görecek. Ölen her insanla birçok bilgi ve tecrübenin kaybolduğu da bir gerçek. Bu bilgi ve birikimin dünya da kalması insanlığın gelişim hızının ne boyutlara getirecektir , kim bilir.

İnsana bilinç aktarma işlemi de tamamlandığında , doğacak bir bebeğe daha baştan bir çok temel bilgi verilebilecek. Matematik, fizik, tarih, yabancı dil v.b bir çok temel bilgi baştan yüklenmiş bebekler oluşturulabilecek. Temel bilgilerin verilmesi için kaybedilen zaman baştan kazanılmış olacak. Bu bebekler ilkokul yaşına geldiklerinde mesleklerini icra eder hale gelmiş olacaklar. Kimi mühendis , kimi doktor kimi avukatlık yapıyor olacak .Yeteneğe bağlı meslek seçenlere de biraz dışardan eğitim vermek kafi gelecek.

Bu gelişmelerin insanlığı dünyanın ötesindeki alemlere taşıması kaçınılmaz dolayısı ile yaşlanmayan ve sürekli çoğalan insanlığa dünya dar gelir diye endişe etmekte yersiz. Evrende çok yer var.

Sağlıklı ve uzun yaşam dileklerimle.

Dr.Erdener ILDIZ

2 Eylül 2007

 
Toplam blog
: 80
: 805
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Elektronik yüksek mühendisiyim. Bilgisayarlı kontrol sistemleri üzerinde doktora yaptım. Bir  şirke..