Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

15 Temmuz 2016

15 Temmuz 2016
 

15 Temmuz 2016


Bugün 15 Temmuz 2016, meşum darbe teşebbüsünün ve büyük Türk Milleti tarafından akamete uğratılmasının yıldönümü. Türk Milleti darbelerden çok çekti. Moderni, post moderni, muhtırası, e muhtırasıyla her türlü darbeyi şiddetle kınıyorum. 15 Temmuz 2016 darbesini, Türk Milleti, darbeye karşı duran Türk Silahlı Kuvvetleriyle beraber önlemiştir. Türk milletine, Türk Halkına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine minnettarız.

Bu bir savaş değildi, bu bir darbe teşebbüsüydü, eğer muvaffak olsaydı belki de Türkiye’yi işgal planıydı. Birileri çıkmış Birinci Dünya Savaşında ölenlerin sayısıyla, Çanakkale’de ölenlerin sayısıyla, bu darbe sırasında ölenlerin sayısını mukayese ediyor ve aklınca olayı küçümsemeye çalışıyor.  Böyle bir mukayese doğru değildir, çünkü birincisi bu bir savaş değildir, darbedir. İkincisi bir savaşın büyüklüğü sadece ölenlerin sayısıyla ölçülmez. Mesela şöyle bir mukayese yapmak yanlıştır; 1. Dünya savaşında 42 Milyon kişi öldü (veya 20-30 milyon kişi öldü), Çanakkale’de 500 bin kişi öldü (veya 250,000 kişi öldü), Kurtuluş Savaşımızda ise Türk tarafından şehit olanların sayısı 15,000 idi (veya 20,000), dolayısıyla Kurtuluş Savaşımız küçük bir savaştır diyemeyiz. Böyle bir mukayese yanlıştır. Evet Kurtuluş Savaşımızda Türk tarafından şehit olanların sayısı belki 15,000 (belki 20,000) idi ama bu savaş sonucunda ulusumuz istiklalini kazanmıştır.  Diğer yandan darbe teşebbüsünün mevcut iktidar tarafından tezgahlandığını ima eden iddialar ise mesnetsizdir.

Bu darbe karşısında halkın yekvücut olarak kenetlenmiş olması, darbeye karşı durması ve darbeyi önleyebilmiş olması çok büyük bir olaydır, Türk tarihinin en büyük, en önemli olaylarından hatta en büyük devrimlerinden biridir. 15 Temmuz 2016 da Türk Halkı ilk defa, onu küçümseyenlerin, onun oyunu hiçe sayanların karşısına dikilmiş ve “artık yeter, söz milletin, senin ve senin gibilerin vesayetine ihtiyacım yok, aslında esas söz sahibi benim” demiş ve bunu hem çok cesurca hem çok asilce hem de silah kullanmadan, çok kibarca yapabilmiştir. Türk Milleti tahsili olmasa da aklı selimi olduğunu, cesareti olduğunu ve gerektiğinde vatanı için canını feda etmekte bir an bile tereddüt etmeyeceğini bu olayla bir defa daha göstermiştir. Türk Milletinin bu darbe karşısında sergilemiş olduğu tavır her türlü takdirin fevkindedir.

Bu olayda hayatını kaybetmiş olan şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum; yaralı gazilerimizi şükranla anıyorum ve hepsinin huzurunda sevgi ve saygıyla eğiliyorum. Bu millet size minnettardır. Allah böyle olayları bir daha milletimize yaşatmasın.

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..