Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle;kim ne dedi, neler söylendi, neler konuşuldu - 11

15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle;kim ne dedi, neler söylendi, neler konuşuldu - 11
 

2016 Türkiye askerî darbe girişimi ya da darbecilerin verdiği adıyla Yurtta Sulh Harekâtı, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsü başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu kanlı darbenin başlangıcından itibaren darbe girişimi için kimler neler söyledi bununla ilgili bir yazı dizisi oluşturarak sizlerin bilgisine sunmaya devam ediyorum.

Darbe girişimi sonrası yabancı ülke ve liderlerin tepkileri de şöyle olmuştur:

KKTC'den İktidara destek

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmamız zor oldu. Havadaydı. Mesajımızı Çavuşoğlu aracılığıyla ilettik. Türkiye demokrasi içinde yeni bir güne uyansın. Bu bizim için de, bölge için de son derece önemli. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum" dedi.

Azerbaycan

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, FETÖ'nun darbe girişimine karşı Türk halkı ve devletine destek açıklaması yayımladı.

Bakanlığın açıklamasında, yaşananlar, Türk halkının demokratik yolla seçtiği hükümete karşı bir grubun darbe girişimi olarak nitelendirildi. Türk milleti ve devletinin birlik göstererek bu girişime karşı çıktığının belirtildiği açıklamada, "Türkiye'de yaşanan olaylar bizi ciddi şekilde tedirgin etti ve sarstı. Kardeş Türk halkı ve devletinin yanında olduğumuzu beyan ediyor, durumun yakın zamanda sabitleşeceğine ve normalleşeceğine emin olduğumuzu belirtiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'deki darbe girişimi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Aliyev mektubunda yer alan bazı ifadeler şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz Kardeşim, dün gece Türkiye'de yaşanan darbe girişimine ilişkin olayları büyük rahatsızlıkla ve üzülerek izledim. Bu, bir yandan Türkiye'nin devletçiliğine, diğer yandan ise Türkiye halkına, iradesine ve seçimine karşı yapılan dehşet verici cinayettir."

Aliyev: 

" Eminim ki, Türkiye halkı ve yönetiminin birliğini sergileyerek darbe girişiminin karşısının alınması yönünde yaptıklarınız kesin eylemler sonucu kardeş ülkede durum kısa sürede istikrarlaşacak ve önceki duruma geri dönecek. Değerli kardeşim, ben darbe girişiminin karşısının alınması için canlarını veren şehitlerin ailelerine ve yakınlarına Azerbaycan halkı adından ve kendi adımdan derin üzüntü ile taziyelerimi iletiyor, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

Pakistan

Pakistan'ın Başbakanı Navaz Şerif, FETÖ'nün İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini kınadı. Şerif'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Pakistan halkı ve hükümetinin en büyük dileğinin Türkiye'de huzurun en kısa zamanda tesis edilmesi olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Pakistan, Türkiye halkı ve hükümeti ile dayanışma içerisindedir. Türkiye'deki halkın iradesi ile oluşan demokratik sistemi ve demokratik yollardan seçilmiş liderliğini destekliyoruz. Pakistan, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü yıkma girişimini kınamaktadır. Pakistan halkı ve hükümeti, Türkiye'de huzurun en kısa zamanda tesis edileceğini ümit etmektedir."

ABD

Beyaz Saray'dan, Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili son durumu değerlendirmek üzere Obama ile Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) yetkililerinin gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Başkan Obama, ABD'nin, Türkiye'nin demokratik yollardan seçilmiş sivil hükümetine koşulsuz desteğinin altını çizdi" ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sözcüsü John Kirby, Kerry'nin Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşerek darbe girişiminin soruşturulması konusunda işbirliği yapabileceklerini söylediğini belirtti. 

Sözcü, ABD Dışişleri Bakanı'nın ayrıca Çavuşoğlu'na, kamuoyu önünde "ABD'nin darbe girişiminde payı olduğu yönündeki ima ve iddiaların 'tamamen yanlış' ve ABD-Türkiye ilişkilerine "zarar verici nitelikte" olduğunu açık şekilde dile getirdiğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, 15 Temmuz darbe girişimini kınarken, "ABD'nin, Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgisi olduğu yönündeki tüm iddialar asılsızdır." ifadesini kullandı.  Obama, Gülen'in iadesiyle ilgili de " Süreç hukuka uygun şekilde ilerleyecek; karar verici ben değilim" dedi.

Rusya

Kremlin'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recpe Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri belirtildi. Türkiye'de seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını belirten Rusya Devlet Başkanı Putin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ailesine ve Türk halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Anayasa karşıtı eylemler kabul edilemez

Putin'in 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen Putin, Türkiye'nin seçilmiş hükümetine karşı yapılan askeri darbe girişimi sebebiyle Rusya'nın devlet hayatında anayasa karşıtı eylemlerin ve şiddetin kabul edilemeyeceğine ilişkin prensiplerini hatırlattı. Hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Putin,  en kısa zamanda Türkiye'de istikrarlı anayasa düzeninin sağlanması dileklerini iletti.

BM Genel Sekreteri

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada "BM Genel Sekreteri, askeri müdahalenin kabul edilemez olduğunu vurguluyor. Demokrasi ilkelerine uyum içerisinde, sivil kanun ve anayasal düzenin hızlı ve barışçıl şekilde sağlanması önemli olacaktır." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin sükunet, şiddetten uzak durma ve itidal ricasında bulunduğu bildirildi.

NATO Genel Sekreteri

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin demokratik kurumları ile anayasasına tam saygı gösterilmesi çağrısı yaptı. Türkiye'deki olayları yakından ve endişeyle izlediğini belirten Stoltenberg, "İtidal, sükunet ve Türkiye'nin demokratik kurumları ile anayasasına tam saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyorum. Türkiye değerli bir NATO müttefikidir." dedi.

AB Konseyi Başkanı

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin, AB ülkeleri adına yaptığı ortak açıklamada, "Türkiye, AB için önemli bir ortak. AB, demokratik yollarla seçilmiş hükümeti, ülkenin kurumlarını ve hukuk kaidesini tam olarak destekliyor. Türkiye'de anayasal düzene hızlı bir şekilde dönülmesi çağrısı yapıyoruz. Gelişmeleri yakından izlemeyi sürdüreceğiz." ifadelerine yer verildi.

AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Türkiye'nin demokratik kurumlarına desteklerini bildirdi. AB dışişleri bakanları, konuya ilişkin Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'daki Asya-Avrupa Toplantısı (ASEM) Zirvesi sırasında FETÖ/PDY'nin İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine ilişkin olağanüstü toplantı düzenledi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, konuya dair açıklamasında bakanların, Türkiye'nin demokratik kurumlarına desteklerini ifade ettiğini ve bu kurumlara karşı kullanılan şiddeti kınadıklarını belirtti.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin AB için kilit öneme sahip bir üye olduğunu belirterek, "AB demokratik bir şekilde seçilen hükumeti, ülkenin kurumlarını ve hukukun üstünlüğünü destekliyor." dedi. Juncker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de anayasal düzene süratle dönülmesi çağrısı yaptı. Juncker, "28 AB üye devletleriyle koordine içinde gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye, AB için kilit öneme sahip bir üyedir. AB demokratik bir şekilde seçilen hükümeti, ülkenin kurumlarını ve hukukun üstünlüğünü destekliyor." ifadelerine yer verdi.

Almanya hükümeti

Almanya hükümeti, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili darbe girişiminin püskürtülmesini savunduğunu dile getirirken ölçülülük ilkesinin tanınması uyarısında da bulundu. Başbakan Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada, “Türkiye’de demokratik düzene saygı duyulmalı. İnsanların hayatını korumak için her şey yapılmalı.” dedi. 

İran

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türk halkının darbe girişimine karşı duruşu ile ilgili "cesurca" değerlendirmesinde bulundu ve övdü. İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türk halkının demokrasi ve seçilmiş hükümetini cesurca savunması bölgede darbelere yer olmadığının ve teşebbüslerin de başarısızlığa mahkûm olduğunun kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü Tebriz kentinde düzenlenen bir törende değerlendirdi.

Safevi, "ABD ve Rusya'nın Türkiye'deki darbeden habersiz oldukları söylenemez. Bu çapta bir kalkışma, yabancı bir ülkenin desteği ve bilgisi olmadan yapılamazdı. Darbenin destekçileri konusunda büyük soru işaretleri var" diye konuştu.

İngiltere

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Jonhson Twitter hesabından yaptığı açıklamada, mevkidaşı Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü belirterek, görüşmede, İngiltere’nin Türkiye’de demokratik yollardan seçilmiş hükümet ve kurumları desteklediğinin altını çizdiğini kaydetti.

Fransa

Fransa Başbakanı François Hollande: AB'ye girmek isteyen bir ülke...

15 darbe girişimi sonrası yaptığı değerlendirmede kendisine sorulan darbeciler için "idam geri getirilsin" taleplerine ilişkin haberler üzerine "İnsan hakları konusunda taviz vermeyiz; Avrupa Birliği'ne girmek isteyen bir ülke idam cezasını geri getiremez. AB ile, katılım müzakereleri bile olsa, ilişki içinde olmak isteyen bir ülkenin iç hukukuna idam cezasını geri getiremez" şeklinde konuştu.

Yunanistan

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras: Seçimle gelmiş yönetimin arkasındayız

Tsipras 16 Temmuz sabahı yaptığı açıklamada, Türkiye'de seçimle işbaşına gelmiş Türk yönetiminin arkasında olduklarını belirtti. Yunanistan'a helikopterle kaçan 8 darbesi askerin iade süreci ise halen devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon: Endişeliyiz 

15 Temmuz tarihinde Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar ve alınan önlemlerle ilgili bilgi almak ve Türkiye'nin bu süreçte uluslararası insan hakları ilkelerine uymasına yönelik beklentilerini dile getirmek üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştü. Ki- moon,  tutuklamalar ve gözaltılar konusunda insan hakları ilkelerine uymasına yönelik beklentilerini ifade etti.

İtalya
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, darbe girişiminin püskürtülmesiyle Türkiye'de istikrar ve demokratik kurumların üstünlüğünün tesis edilmeye başlandığını belirtti.Renzi, yaptığı açıklamada, Türkiye’de gece boyunca yaşanan gelişmeleri yakından izlediğini, darbe girişiminin bertaraf edilmesinden dolayı rahatladığını ifade etti.

Türkiye'nin NATO’daki İtalya'nın partneri olduğunu hatırlatan Renzi, "Türkiye’de yaşanan endişelendirici kontrol dışı durum, bugün yerini, istikrarın ve demokratik kurumların üstünlüğüne bırakıyor. Umuyoruz ki Türk halkı ve Türkiye’de bulunan tüm yabancı vatandaşlar için terslikler ve tehlikeler yaşanmaz. Özgürlük ve demokrasi yolu, her zaman izlenmesi ve savunulması gereken ana yoldur." şeklinde konuştu.

Gürcistan

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye'de demokratik yollarla seçilen hükümetin göreve devam etmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türk hükümetini desteklediklerini vurguladı. Margvelaşvili açıklamasında "Öncelikle Türkiye'de demokratik yollarla seçilen hükümete destek verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Şahsi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğimi ifade etmek istiyorum." dedi. Margvelaşvili, dost ve komşu Türkiye'deki gerginliğin kısa süre içinde sona ereceğinden ve hayatın normale döneceğinden emin olduğunu vurguladı.

Somali

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini kınayarak, Türk halkının seçtiği demokrasi yolunun darbe girişimiyle değiştirilmeye çalışılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Somali Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada Mahmud, Somali halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sonuna kadar desteklediğini bildirdi.

Ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da Türkiye’de yapılan darbe girişimine tepki göstererek, Ukrayna’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türk hükümetini desteklediğini bildirdi. Poroşenko, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Demokrasinin temel prensiplerine saygı gösterilmelidir. Ukrayna demokratik olarak seçilen Türkiye’nin Cumhurbaşkanını ve hükümetini destekliyor.” ifadelerine yer verdi.

Fas

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye’nin anayasal düzenine karşı yapılan darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu belirtildi. Açıklamada, “Fas, kardeş ve Müslüman ülke Türkiye ile her zaman dayanışma içerisinde olacaktır.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Türkiye’deki anayasal düzeni koruma çağrısı yapıldı.

 Katar

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, Katar'ın, anayasal meşruiyetin korunması, hukukun uygulanması, güvenlik ve istikrarın muhafazası için alınacak her türlü önlemde Türkiye'nin yanında olduğunu dile getirdi.

Bosna Hersek

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine ilişkin, "Ordunun görevi devletini korumaktır, başka bir şey değil. Ordunun kontrolü eline alma hakkı yoktur." dedi.

Tunus

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimini kınadı. Nahda Hareketi'nin resmi internet sayfasından Gannuşi imzasıyla yayınlayan yazılı açıklamada, "Nahda Hareketi Türkiye'de ordudan bir kanadın Türk halkının iradesi ve demokratik anayasal kurumların ihlaline yönelik isyan hareketini reddedip kınamaktadır." ifadesi kullanıldı. Gannuşi, darbe girişiminin karşısında durulduğunu ve demokratik yasallığın yanında yer alan Türk halkı ve sivil güçlerle dayanışma halinde olunduğunu vurguladı. Dik duran ve darbeye boyun eğmeyen Türk halkını ve güvenlik güçlerini kutlayan Gannuşi, Tunus ve tüm Arap dünyasındaki siyasi güçlerden, Türkiye'deki tehlikeli darbe girişimini kınamalarını istedi.

Baltık ülkeleri

Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'de seçilmiş hükümeti desteklediklerini bildirdi.

"Türkiye'de yaşanan olaylar bizi ciddi şekilde tedirgin etti ve sarstı"

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, FETÖ'nün darbe girişimini sert şekilde kınadı. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de yaşanmakta olan durum, demokratik olarak seçilmiş hükümeti alaşağı etmek için yapılmış bir darbe girişimidir. Girişim, Türk milletinin birlik ve dayanışması ile engellenmiştir. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz görevinin başındadır. Türk Silahlı Kuvvetleri bütünüyle darbe girişiminin içinde yer almamıştır. Silahlı Kuvvetler içindeki bir yapı tarafından yapılan darbe girişimi milletimiz tarafından hak ettiği karşılığı görmüştür."

Hamas'tan kınama

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "demokrasiye yapılmış bir saldırı" olarak nitelendirilen darbenin başarıyla püskürtülmesinden ötürü Türk halkı ve yönetimi kutlandı. Açıklamada, "Hamas, yüce Türk halkını, onun seçimle iş başına gelmiş yönetimini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, siyasi partilerini, güvenlik güçlerini ve ordusunu kazandıkları zaferden ötürü kutlamaktadır." ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin Filistin halkına ve onun haklı davasına destek olduğu ve Gazze'deki ambargoyu kaldırmak için çalıştığı hatırlatıldı.

Yabancı ülkelerin ve  ve liderlerinin yaptıkları açıklamalarda  kısaca 15 Temmuz darbe girişimi için kısaca şunları  söyleyemiş ve  şu mesajları vermişlerdir:

1-KKTC

Türkiye demokrasi içinde yeni bir güne uyansın. Bu bizim için de, bölge için de son derece önemli.

2-Azerbaycan

Türkiye'de yaşanan olaylar bizi ciddi şekilde tedirgin etti ve sarstı. Kardeş Türk halkı ve devletinin yanında olduğumuzu beyan ediyor.

3-Pakistan

Türkiye'deki halkın iradesi ile oluşan demokratik sistemi ve demokratik yollardan seçilmiş liderliğini destekliyoruz.

4-ABD

Başkan Obama, ABD'nin, Türkiye'nin demokratik yollardan seçilmiş sivil hükümetine koşulsuz desteğinin altını çizdi.

5-Rusya

Türkiye'de seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını belirten Rusya Devlet Başkanı Putin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ailesine ve Türk halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

6-Almanya hükümeti

Türkiye’de demokratik düzene saygı duyulmalı. İnsanların hayatını korumak için her şey yapılmalı.

7-İran

Türk halkının demokrasi ve seçilmiş hükümetini cesurca savunması bölgede darbelere yer olmadığının ve teşebbüslerin de başarısızlığa mahkûm olduğunun kanıtıdır.

8-İngiltere

İngiltere’nin Türkiye’de demokratik yollardan seçilmiş hükümet ve kurumları desteklediğinin altını çizdiğini kaydetti.

9-Fransa

İnsan hakları konusunda taviz vermeyiz; Avrupa Birliği'ne girmek isteyen bir ülke idam cezasını geri getiremez.

10- Yunanistan

Türkiye'de seçimle işbaşına gelmiş Türk yönetiminin arkasında oldukları belirtti.

11- İtalya

Darbe girişiminin püskürtülmesiyle Türkiye'de istikrar ve demokratik kurumların üstünlüğünün tesis edilmeye başlandığı belirtildi.

12-Gürcistan

Öncelikle Türkiye'de demokratik yollarla seçilen hükümete destek verdikleri ifade edilmiştir.

13-Somali

Türk halkının seçtiği demokrasi yolunun darbe girişimiyle değiştirilmeye çalışılmasının kabul edilemez olduğu belirtti.

14-Ukrayna

Demokrasinin temel prensiplerine saygı gösterilmelidir.

15-Fas

Fas, kardeş ve Müslüman ülke Türkiye ile her zaman dayanışma içerisinde olacaktır.

16-Katar

Katar'ın, anayasal meşruiyetin korunması, hukukun uygulanması, güvenlik ve istikrarın muhafazası için alınacak her türlü önlemde Türkiye'nin yanında olduğu dile getirildi.

17-Bosna Hersek

Ordunun görevi devletini korumaktır, başka bir şey değil. Ordunun kontrolü eline alma hakkı yoktur.

18-Tunus

Türkiye'de ordudan bir kanadın Türk halkının iradesi ve demokratik anayasal kurumların ihlaline yönelik isyan hareketini reddedip kınamaktadır.

19-Baltık ülkeleri

Türkiye'de yaşanan olaylar bizi ciddi şekilde tedirgin etti ve sarstı.

20-BM Genel Sekreteri

BM Genel Sekreteri, askeri müdahalenin kabul edilemez olduğunu vurguluyor.

21-NATO Genel Sekreteri

İtidal, sükunet ve Türkiye'nin demokratik kurumları ile anayasasına tam saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyorum.

22-AB Konseyi Başkanı

Türkiye'de anayasal düzene hızlı bir şekilde dönülmesi çağrısı yapıyoruz. Gelişmeleri yakından izlemeyi sürdüreceğiz.

23-Hamas

Demokrasiye yapılmış bir saldırı" olarak nitelendirilen darbenin başarıyla püskürtülmesinden ötürü Türk halkı ve yönetimi takdir edildi.

Halkın birbirini sevmesi ve birlikte hareket edebilmesi için bu güzellikleri devam ettirmeliyiz.

“Bu elleri ayıramayacak, bu vatanı bölemeyeceksiniz.”

“Vatan bizim namusumuz, biz namusumuzu çiğnetmeyiz.”

Vatan sözkonusuysa gerisi teferruattır.

 

KAYNAK:İNTERNET

 (Devam edecek)

 
Toplam blog
: 40
: 195
Kayıt tarihi
: 21.09.15
 
 

Üniversite mezunu olup,öğretmenlik yapmaktayım. Kitap okumayı ve yazı yazmayı seviyorum. Vatanımı..