Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '17

 
Kategori
Siyaset
 

16 Nisanda referandumdan evet çıkarsa Cumhuriyet dönemi kapanır

16 Nisanda referandumdan evet çıkarsa Cumhuriyet dönemi kapanır
 

Halk öyle istiyorsa kapansın… Biz her zaman söylüyoruz, Türkiye’nin %76’sı Şeriat istiyorsa Şeriat gelsin;  bu oranda bir çoğunluğun tercihine hiçbir zaman hayır demem.

Normalde öyle söylendiği gibi “rejim değişikliği” falan olmaması gerekir ama bizim milletimiz o hale getirir. Yani bundan istifade (şurasını da şöyle yapalım, bura buraya uymadı şunu da yapalım) siyasetin yan sanayi çalışmaya başlar ve belki hiç aklımıza gelmeyen bir düzen ortaya çıkar.

Ben işte bunun için Cumhuriyet dönemi kapanır diyorum. Referandumda evet çıktıktan sonra yeni düzeni tartışacağız. Bu tartışmalar siyasete yeni bir boyut kazandıracak ve eskiyi unutturacak.

Ben şahsen   EVET kazansa bile kıl payı bir farkla olacağını düşünüyorum. Bu daha kötü; çünkü kaybedenler kabullenemeyecekler. Bu yüzden hangisi kazanırsa kazansın yüksek oranla kazansın ki karşı tarafın söyleyecek bir şeyi olmasın.

Başkanlığın gelmesi sorun değil, sadece başkanlık gelse yine iyi; beraberinde bambaşka bir Türkiye getirecek. Başkanlık başkana belki de o kadar yetki vermiyor ama biz vereceğiz. Zaten başkanlığa karşı çıkanların derdi şu 18 madde değil, yanına eklenecek 118 madde.

Yani sonuçta bu maddelere göre demokrasiden de uzaklaşılmaması gerekir; ama biz uzaklaşacağız. Başkanlığın belki de suçu yok, bütün bunlar bizim yapımızla ilgili.

Cumhuriyete zaten eski Türkiye deniliyor. E sistemi değiştiriyorsunuz, orada kalacak bir kabir (Anıt Kabir) Cumhuriyeti mi temsil edecek?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..